Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dám do predaja med z facelie 7euro lebo je to určite vzácnejšie než agátový med. Už len etikety dám spraviť a hor sa na to z predajom.
(11.06.2015 10:22)Martin Jadrníček napsal(a): [ -> ]Podle mě doba velkých snůšek je pryč. Ráz počasí tomu odpovídá. Možná někde točí 30kg na včelstvo, ale u nás na jihovýchodní Moravě určitě ne. Sucho, vítr a převčelená krajina= medu nedostatek a počítám s tím, že při současném tempu zavčelování tento trend dojde i tam, kde jsou prozatím velké snůšky. Takže pokud máte medu dostatek tak si ho važte.

Přesně tak, mám podobnou zkušenost. Nastává hladové období a doufejme, že rychle skončí. Cena 150kč/kg v malém balení je myslím v pořádku a moji zákazníci ji akceptují. Při větším odběru nad 10kg mají 10% slevu.
Včera večer volal kolega co loni začal. Ptal jsem se zda se rojí? Ne, prý se poptával první zákazník, tak jakou má dát cenu.
Moje odpověď máslo je 37*4 = 151 (150). Ošíval se, že asi 120, že u nich se prý na schůzi dohodlo že mají jít nad 100. Takže nakonec jsem jej dotlačil, že bude za 150, ale letní sleva za med v 5kg sklenici -20% = 120. Pokud mu zbyde a neprodá, tak já beru zbytek v kýblech za 110 Smile
On to pochopil, na rozdíl od mnohých jiných.

Večer jsem měl poradu manželkou, protože med nakonec prodává víc ona.
Rozhodně je proti aby byla cena menší jak 150. Tak jsem (jako skoro vždyCool ) souhlasil a cena je pro letošek jasná, půlkilovka za 80. Takže můžu začít točit klikou rumpálu.
A pak klasická množstevní sleva, 11.tá sklenice v bedně zdarma.
Asi budeme i tak nejdražší v okolí a půjdeme příkladem za společné nenávisti a závisti těch co budou lacinější, Smile

To se mě vždycky líbí, jak na jednu stranu to označují za hamounství a na straně druhé počítají kolik by jim to hodilo víc. Smile

ALe snad to pochopí, jsem vícečetná sociálně slabší rodina, oni jsou v důchodu, mají důchod, živí a podporují je děti, ... Smile
(11.06.2015 20:58)M+M napsal(a): [ -> ]Odpovídající cena je cena za kterou jsou zákazníci ochotni nakupovat. Cena 100 sama o sobě hovoří o nezodpovědnosti včelaře k sobě samému a logicky tedy i ke všemu ostatnímu .Z tohoto pohledu bych se jako zákazník přizpůsobil a šel jinam,kde se nebojí ocenit svou práci. Podezřele levné je vždy riziko. První otázka zní-čím to pančuje, že je tak levný ????Nechodí si zákazníci se sklenicí od okurek? Nemyslím to zle ,ale je to hloupost .

to si nemyslím.....každý kupuje vše ve slevách a co nejlevnější a rozhodně si u toho neříká, že je to pančovaný......navíc se setkávám u lidi s dost nevolí, když říkám opět vyžší cenu..loni touhle dobou jsem byl na 70 a dneska na 100 a už je to na lidech znát, že berou daleko mín jak loni.....asi všichni žijete v jinym světě, jinak to nechápu
Co ti tedy po tom zdražení zbyde, tak koupíme za těch 70, když jsme tě ukecali k tak nehoráznému zdražení, tak si holt poneseme následky. Smile
Každý má nejaký dôvod predávať po čom zváži čo je pre neho adekvátne. Ked dakto bude žiť v obci čo má 75 obyvatelou tam moc úspechu nezožene zo 150 korunamy najme keď majú moc hlboko do kapsi a kúpia hlavne na vianoce lebo tam už oželú 150 kačiek zo pohár. Tak je to aj na slovensku veď 150 kačiek je 5.50eur lebo 27 kačiek je 1 euro.
Pojem nezodpovednosti je len bla bla lebo kto vyprodukuje nad 2 tony úž má doma problém to predať a niekedy nepredá ani 200kg za rok lebo všetko je len o ludoch a ich dopite po mede, najme o iluzii že lacnejší med kúpia v hypercentrách lebo považujú to za dobrý med a je to proste v obchode lebo aj tak to zožerú v podobe zákuskov, medovníkov, na chlebe a v čaji lebo káve.
Já teda nevím, ale u nás je to s medem už druhý rok bída (pro všechny). S kolegou který medu bude mít více než já (já si myslím že udělám tak deset kiloSad ) jsme se dohodli na 150/kg. Za méně to nemá smysl - vždyť je to proti přírodě - budeme mít schůzi kvůli tomu tak to chceme prosadit, aby to měli všichni stejně - tak jsem zvědav.... .

Edit: Když neprodá tak šup s tím do sudu a udělat medovinu -> trocha práce a zisk větší a odbyt bych řekl že taky zaručen... .
S tím se dá trochu souhlasit, ale chovat se jako supermarkety, mít laciný med a omezovat množství na zákazníka je efektivní jen v obchodě s více sortimenty. Jeden je tam naláká (omezení je proto aby tam lákadlo déle vydrželo) a na dalším se vydělává.
ALe u prodeje medu? Leda pokud má u toho medovinu 200 za litr?
ale tak já neomezuju kg na zákazníka, to sem napsal jen kůli kohoutovi Smile jinak nikdo si ho víc jak 20kg nebere, to už neni normální člověk schopen skonzumovat......

(12.06.2015 13:08)falen napsal(a): [ -> ]Já teda nevím, ale u nás je to s medem už druhý rok bída (pro všechny). S kolegou který medu bude mít více než já (já si myslím že udělám tak deset kiloSad ) jsme se dohodli na 150/kg. Za méně to nemá smysl - vždyť je to proti přírodě - budeme mít schůzi kvůli tomu tak to chceme prosadit, aby to měli všichni stejně - tak jsem zvědav.... .

Edit: Když neprodá tak šup s tím do sudu a udělat medovinu -> trocha práce a zisk větší a odbyt bych řekl že taky zaručen... .

no jo když uděláš 10kg ze včelstva tak to je pak jiná...máš tržby na včelstvo 1500,-.....já udělám doufám aspon 70kg.....takže mám 7000.- ze včelstva....
Když tady pročítám za kolik med prodáváte, tak to vypadá že žiji někde na jiné planetě Sad Med prodávám za 120 včetně obalu a už mi pár zákazníků odešlo, že jsem moc drahýAngry. Tři včelaři v mém nejbližším okolí prodávají za 100 do sklenic od zavařenin a dva po 90 a to jeden ještě v loni prodával za 80. Takže pokud bych med zdražil na vašich 150, tak mi asi všechen zůstane.
sem na tom stejně z toho si nic nedělej Smile tady je jen hrstka včelařů......ale určitě v realitě jsou ty cenu uplně jiný.....
Zdravím jsem rád ,že jsem rozproudil hodně názorů, ale trvám na tom, že vše je o schopnosti vysvětlovat. U nás jsou také včelaři co mají med za 100.Proč tedy všechen med prodám za 130-150(loni).Je to jednoduché. Stačí zákazníka pozvat, aby se podíval na včely ,do medárny a na ostatní u mne a u včelaře co má med za 100.
Nechci poučovat to skutečně ne ,ani se na to necítím, ale jdu jinou cestou a přesto mám letošní produkci i tu, kterou včelky ještě nedonesly prodanou. Nikdy se nesnížím k tomu,abych přeprodával med, ale chápu včelaře co tak činí, když kolem nich někdo prodává za cenu 100Kč.
Jestliže je situace kdy prodám ve velkém za 90 bez nějakého shánění, ale klidně se dá podle mě sehnat velkoodběr za 110, protože dost včelařů bude prodávat dál i bez marže, jen když si udrží zákazníky. Občas někomu chybí včely, proslýchá se to. Cool

Tak pak si stanovím cenu, za kterou prodám třeba jen 1/3 a zybtek dám do výkupu nebo uskladním.

Takže nakonec při prodeji v malém za vyšší cenu a zbvtek do výkupu budu na tom líp jak prodávat v malém za výkupní cenu. Nechápu jaký má, kromě charity, nebo potřeby škodit sousedům, význam prodávat v malém za cenu za jakou to prodám ve velkém.

Pokud budu prodávat o 20% dráž jak sousedi, oni za chvíli začnou taky o tom přemýšlet. Za rok, za dva, hlavně když jim naznačím, kolik toho prodávám Smile


Mimochodem, byli jste se podívat vůbec někdo na ceny v obchodech? Cool
ale ceny v obchodě....kdo si ho tam koupí? ten med tam leží sto let......de na dračku jen když ho daj do akce.....
Argumentace vycucaná z prstu.

Je taková jednduchá finta, vezmu si tužku, fix, něco malého do ruky a otečkuji zboží v regále. A pak tam za pár dní jdu a znovu spočtu (Otečkované a kouknu zda přibyly bez teček). Takže zjistíš jak to konkurenci jde.

Já to dělal, takže mám určitou představu jak se to točilo, když mě to zajímalo. A to bylo v době, kdy v Jednotě bylo Včelpo za 140 a včelaři prodávalii za 80.
no nevim......kdykoliv tam koukám je vše plný.......všechno ostatní zboží je odebraný a med je pořád narvanej do plna.....to nebude náhoda
Tohle svinstvo se prodává za 177 Kč/kg - kdyby se neprodával tak to Tesco nenabízí - potřebují obrat a né ležáky, které nikdo nekoupí.... .

http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDeta...1018234881

A je to zase o tom porovnat to co máš ty s tímhle - v porovnání je 150 za kilo strašně lacinej med.

Ve včelařství psali poláci, že jsme banda pitomců protože neumíme prodat svůj kvalitní med za rozumné peníze - oni se nám smějí - v polsku začínají ceny medu na 230 Kč a končí někde u 400 Kč.... .

I kdybych stočil tunu tak pod stopade nejdu. To že začínám a nemám toho tolik to je dočasný handicap (doufám).
až budeš mít tu tunu tak mi pak povíš Smile tohle jsou jen velkohubý řeči včelařů, co prodávaj 50kg medu ročně Smile
A ty tu tunu po 100 prodáš?
Ani tenhle květovej "med" co se proslavil na D-testu se neprodává za stovku.
Můj kvěťák co jsem ráno vytočil se odpoledne prodal 120/kg.Les půjde 140-150/kg.
Vypadá to že ani letos se premiéra ve výkupu konat nebude a zvládnu to sám.Wink Objednávek už mám celkem dost.Tak káva je dopitá a jde se točit malina ať je odpoledne co prodávat a včelky mají místo na další med.
Referenční URL's