Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(15.05.2016 18:34)milan.hula napsal(a): [ -> ]http://www.meteopress.cz/vyhled-pocasi-na-14-dnu-4/

v pondělí zaprší a pak už bude sluníčko...Tongue

ja myslel ze zejma Big Grin, Buh nas chran!!!
Chčije a chčije.... Francie pod vodou, Bavorsko pod vodou, tak snad nebudeme pod vodou i my, jinak jdu holkám nasazovat šnorchly.
Francúzom a Nemcom a to isté Belgicku prajem poriadne záplavy nech im zničí všetku úrodu!
Včera +28C, krásne slniečko čo mi facelia s toho opeknela. CoolTongue
Každý deň prší už mi to lezie na nervy aj teraz búrka a do konca týždňa každý deň búrka, alebo dážď. Lipa začína kvitnúť uvidím či niečo prinesú.
Vodu Smile
V Košiciach už kvitne lipa a u nás je medovica. Či jej bude dosť neviem,ale počasie je dobré.
Kde u nás je medovica?
Spiš!Wink
Než jsem odjížděl na dovolenou (v neděli), tak u nás byla taky už 4 dny snůška medovice a maliny. Teď jsem v Třeboni a tady to hučelo, jak blázen a po těch deštích ještě víc. Ale dneska po tom slejváku je ticho, tak do úterka tu musely včely nosit slušně.
Dnes počasie + 19C, ráno hmlisto, poobede tak isto a večer tma. Cool
Tak u nás se zatím Medardovi daří. Každý den trochu zaprší. Včera i kroupy. Než jsem došel domů, měl jsem i několik jelit. Bohužel mi moc nechutnala Tongue.
JK
Včera se zde proháněl silný nárazový vítr, který stále měnil směr.
Problémy s elektřinou, spadlými sloupy el. osvětlení, větví a vyvrácených stromů zaměstnávalo spousty lidí. Na zahradě máme zlomené větve vyšších stromů - naštěstí ne u včelína a oddělků co jsou mimo.
Bylo teplo, slunečno, ale přišlo mi neuvěřitelné, že za tohoto silného větru, včelstva létala.
Tak dnes příval 37mm vody. Zítra hlásí až 50mm další. Takže ideální příprava na tropy ci nastanou v polovině příštího týdne - to bude houbaření. Voda základ melicitózy - asi bude veselo.
Sucho tady nehrozí ale ta utlučená pole, když uschnou po těch slejvacích, jsou jak beton, ve kterém nic neroste a to co vyrostlo začíná uhnívat -půda je bez vzduchu.
U nás na dolní Mži odpo skoro hodinová průtrž. To bylo vody. Byl jsem kosit trávu a než jsem se ukryl dom, byl jsem durch ...
Kvetou lípy, voní a kvetou postupně, takže ještě nějaký čas vydrží. Ale tohle asi snůšce nepřidalo. Rozjely se ostružiny, byly plné včel - ještě v poledne. Provoz byl velice čilý ... . Hmmm ... Uvidíme. Medníky se plní, voní, ale nevíčkují nám, děvčata, nevíčkují ...
První vytočený med po týdnu zakalen a krystalizuje, vše šlo do pasty, dělá se pěkně a chuť skvělá. Dobrá směs jarních květů, louky a křísnutá troškou medovice z lesa.
Jiří
Lidičky....zázrak...úplně normálně prší....
Ber vichru, krup.....prostě paráda Smile
U nás včera ani kapka. Dnes necelé 2mm. V lese suché jehličí. Včelky včera ráno pred tim vedrem něco nosily. Dnes si užívají neděle.
Pátek byl snad jediný den za několik týdnů kdy nespadla ani kapka. V sobotu pršelo chvilkama vodorovně ze všech čtyř světových stran najednou. Zajímavé.
S tím vodorovným deštěm souhlasím. Tady šly i kroupy vodorovně.Big Grin
Tak na dně v kbelíku po naklonění ráno jen trocha vody co nepokryla ve vodorovné poloze ani dno. A to předpověď předpovídala vody.
A moje třešeň srdcovka 15 m vysoká je taky ve vodorovné poloze. Mohlo to ještě 14 dnů počkat, abych na ni nemusel lézt.
Referenční URL's