Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ty letos neplánuješ chov Matek?

Nebo ty včelstva jsou tak špatná, že likviduješ jejich nositele genů záměrně?
V minulosti začali moje včely neuveriteľne útočiť. Nemyslím že to bol "môj" genetický materiál, ale že si to matky priniesli... Insemináciu nerobím a potom nemôžem zaručiť že by sa genetika zachovala... Tu (https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Jen-t...#pid177948) som písal že sú bodavé. Takže nemám záujem o zachovávanie tejto línie.

Hovorí sa, "Nezáleží na tom kde sa nahonila, hlavné že sa doma okotila".Big Grin
Od 1 května bude pěkné počasí...Big Grin
http://zpravy.idnes.cz/pocasi-mesicni-vy...domaci_jkk
Připadám si jak Na samotě u lesa - a chčije, a chčije, a chčije.... - do pátku nevystrčí ani tykadlo...
+17C a zamračené, včely lietajú jak naozaj. Cool
Včera +15°C sluníčko, včely nosily pyl, sladinu, vodu, pampelišky plné včel, dnešní ráno +1°C a 1cm vrstva sněhu. Počasí se zbláznilo.
5.2°C....celý den prší. To nám ta řepka pěkně začíná.... Ještěže včely začaly od soboty aspoň přijímat larvičky v sériích...Wink
Celej den poprchava, prší max 5°C. řepka začíná lehce žlutět. matky až tak polovina příštího týdne, dle předpovědi Smile
Tak takovéto jaro jsem ještě nezažil ani já. Včera ráno bílo asi 8cm sněhu,odpoledne to roztálo. Dnes zase bílo a mohutná vánice.Teploty furt kolem 0 . V sobotu při 12C° jsem překládal několik včelstev ze starých dosluhujících nástavků do nových. Včelstva krásná a zásob dost. Problém začal být s pylem, vylíhlé mladušky skonzumovaly všechen dostupný pyl a ten není ve včelstvech vydět nebo jen trošky.Snad mají něco ještě pod konzumovanými zimními zásobami. Když hlásí výhled na 17C° tak u nás bude 12-13 a to jen odpoledne a to si moc nenanosej.
Zdeňku i tady dole je teď bílo a jeden stupeň nad nulou.
U nás si něco pylu nanosily v úterý, kdy se nachvilku vyčasilo a rozvinuly se květy pampelišky.
Předpověď dává naději na doplnění pylu v neděli a pondělí. Pak zase týden deštivého počasí a nízké teploty.
Příroda je kouzelná. Před měsícem to vypadalo, že letos to pokvete vše o 14 dní dříve a nyní už je vše v normálu. Dokonce i třešně respektive jejich pupeny, které byly menší v době toho 6ti stupňového mrazu rozkvétají. To samé pozorují i na meruňce. Plůdky jsou sice velkou měrou černé a nektar nedají, ale pyl ano a v úterý to na nich bzučelo.
Včelstva jsou jinak opravdu v parádní kondici. Teď už jen to sluníčko. Vláhy je dostatek.
U mne létali pátek,sobota a úterý při 12C° a oblačnosti tak mizerně že to bylo na přínos bezvýznamné a norská předpověď pro Králíky je upně v háji.
Krásne prší čo padlo už 76mm zrážok, normálne príroda ožila. Cool
6°C a plaveme Sad Voda s hůry, voda z důli se stéká ve sklepě. Čerpadlo začíná nestíhat. Zahrada je jak rýžové pole. Ale prý už má přestat, tak snad to bude v pohodě.
Včera jsme dělali se Zdendou sběrňáky, ve včelstvech zatím OK, zásoby i pyl. Nějaké ty rámky s plodem jim ještě vezmu na oddělky. Je jich tam moc.
Tak už se nám vylila řeka Lučina a zaplavil cestu z Ostravy k nám do Havířova. Zahrada začíná se také plnit vodou. Asi bude třeba vytáhnout nafukovačku. A chčije a chčije. Kurňa. Lysá hora se naproti tomu bělá. Tak nevím. Hlavně vydržat. Včely zatím klid. Nezahálý. A co já?
U mňa nehrozí že sa dačo vyleje lebo rovina a zem je tak suchá že všetko pije. akúrat som meral kolko vyrastla facelia keď prší. Rovných 8,6 cm od dažda a nech len do rána prší. Cool
Tak u mě mám vodu ve sklepě i na kopci. Celá louka podmáčena a to je ve svahu. Teď začalo sněžit... Snad tomu bude zítra konec...
Za mě počasí ideální. Konečně občas taky prší a těch 14-18 bohatě stačí. Škoda těch veder na konci března. V druhé půlce května se může oteplit na těch 20-25 a bude vše jak má být. Nejhorší jsou vedra a vysušující jižní vítr.
Takhle píše jižan. Pro nás je nejhorší zima a furt zima 0-6C°
Pod Drahanskou vrchovinou pred destem,vcely konecne venku,jednou nefouka,hrusne huci,nakveta repka a jablone.
8° stupňů do vcelicek az zítra nasadit medniky řepka nakvita.
Referenční URL's