Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
-2°C celou noc a ráno krásně bílo - prostě duben.
Lituji těch kterým už kvetou meruňky - no snad tam mají tepleji než u nás.
Na druhé straně si říkám - je to dobré, sucho které panovalo při tom oteplení to chladné počasí trochu zkoriguje a přibrzdí to vegetaci takže včelky, které se již silně rozplodovaly dostanou čas na potřebné zesílení před rozkvětem řepky. Teď je jen důležité jim dodávat vodu aby nemusely holky do mrazu.
U nás na jižní moravě byla dnes ráno nula a teď je +3,5 stupně. Krásně svítí sluníčko. Už týden jsou rozkvetlý meruňky. Snad to neublíží a přežijí to.
Južné slovensko začína kvitnúť repka-prve kvety. Včely v troch nádstavkoch. Najsilnejšie ( Praded- 4 NN) plný medník( t.j. jeden nádstavok okolo 14 kg). v noci 0°C, ale zajtra hlásia mráz, ak ozaj bude mrznúť katastrófa lebo všetko kvitne, už aj jablone.
U nás v noci -2°C ale teď se začíná oteplovat a je 1°C a začíná vysvítat sluníčko. No uvidíme jak dopadne to přidání mezistěn vedle plodu před týdnem. Angry U nás ještě nic nezačalo kvést tak škody mrazem nebudou, horší tam kde to začalo rozkvétat.
Valaská Belá - dnes prevažne bolo zamračené, studený vietor so snehovými prehánkami, teraz -4°C

Kvitnú smežienky, fialky, záružlie a už som videl aj prvosienky.
Teď -6 °C. Kvete broskev, začíná kvést třešeň (Karešova) a mahonie.
Tak nevím. Do rána mínus 6 stupňů. Asi ty rozkvetlý meruňky zmrzly. Uvidíme. Škoda.
Je chladné ale ač předpověď říkala něco jiného prozatím i slunečné počasí,mohlo by hodovnicím svědčit však se na ten přestupný rok řádně natěšené.V noci mírně mrzlo nyní teploměr ukazuje +1.Pokud počasí vydrží včely okolo poledního vyrazí pro vodu.Naštěstí co se týče květů tak kvetou špendlíky,hiacint,narcis nějaký ten tulipán a skalková květena.Ostatní ovocné stromy jsou těsně před rozkvětem.Pořád je lepší že mrazivo aspoň u nás přišlo nyní ne až to vše rozkvete už by konečně mohlo být také nějaké to ovoce.Přeji všem krásný pro nás včelaře obzvláště sváteční den.

[Obrázky: v_ela_foto_289.jpg] [Obrázky: v_ela_foto_290.jpg]
Dodrý den.
U nás vrby v plném květu (podle druhu), mirabelky ještě za pár dní.
Je to prostě vrchovina.Smile
Ba dolní Mži minus 6. Docela pohroma, vše, co bylo nakvetlé, leží ... Jsem zvědav, jak akáty ... Aby to nedopadlo jako vloni ... Sad
Jiří
Tohle je tu normální. Dnes 12. 4. 2012, 9:15 h, 1,5 st.C a pořád padá.

[Obrázky: 12_4_2012.jpg]

Než jsem vložil obrázek tak se to trošku změnilo. Nejdříve jsem vkládal a až potom četl "FAQ"

[Obrázky: sn_h.jpg]

A to jsem včera makal v lese jen v košilceSad
Také mám v této době hned za dveřmi na chalupě připraveny 2 věci, které na střídačku nejvíc používám: sáňky a včelařský klobouk Rolleyes
Po včerejších 14°C u mne ve stejné výšce 650m.n.m je to trochu lepší, +3°, déšť. Přikládám to vlivu JE Temelín.
Vizovice včera polojasno 14°C dneska podmráčkem 12°C.
Včera slunečno +16C, dnes v poledne pod mrakem +15C, nyní po dešti +10C
Tak jsem poněkud rozladěn z předpovědi : http://www.meteoprog.cz/cs/review/UstinadOrlici/
Týden léto až tropy vše rozkvete a pak začne mrznout, zrovna když začne u nás řepka.
Tak kde vám už kvete teď - závidím - jen aby řepce za těch veder a sucha nevyschnul nektar.
Včera u nás teprve rozkvetla třešeň ptačinka. Dnes začínají ostatní třešně. Holky stále nestaví - předpokládám ale že dnes už začnou máme tu přes 20°C a teplota stále roste a slunce pere.
Nepřipouštěj si chnury Jiří, tento letní týden to děvenky rozjedou, hlavně stavbu. Ochlazení si ani nevšimnou, to je jak kdybys chtěl zastavit vlak. Divné je, že jsi na 450, já o 200 výše a třešně už mám čtvrtý den. Odkud Ti tam táhne chladno?
Teď u nás na 350m 26°C, třešně kvetou od včerejška a hučí. To samé angrešt a začínají jabloně a švestky. V neděli holky nebudou vědět, kam dříve skočit.Big Grin
(27.04.2012 14:05)architekt odpadu napsal(a): [ -> ]Divné je, že jsi na 450, já o 200 výše a třešně už mám čtvrtý den. Odkud Ti tam táhne chladno?

Ono to chladno padá z Orlických hor a Kralického Sněžníku. Je to tu taková mrazová kotlina. Letos to vůbec všechno přibrzdily ty pozdní silné mrazy. Celou zimu to bylo OK a pak najednou -30°C a všechny již narašené pupeny dostaly takovou facku, že se z toho vzpamatovávají doposud. Náhlé oteplení v březnu bylo sice pro nás příjemné, ale rostliny měly v té době kořeny ještě v zamrzlé zemi ale větvě na které pralo slunce byly vysušovány - to byl ten největší problém. Loni mi meruňka co tu zkouším vykvetla 18.4. letos začala kvést sporadicky až teď s třešní a spousta pupenů jak listových tak květních prostě uschla. Broskev u jižní zdi to odnesla podobně - ale zatím se zdá, že přežila. Za to celou zimu zelený čilimník je teď hnědý a zatím neraší Sad.

Jinak o včelky se nebojím, nevím ale co na ty mrazy řeknou ty třešně. Řepku to jen pribrzdí, ale v chladnu si na ni holky nezaletí.
Tak řepka už na jednom poli kvete plně (asi rannější odrůda), ostatní začne tak za 3-4 dny (info od sedlákaSmile. Teplo slunečno asi jako skoro všude dnes. Předpověď, že se teplota bude blížit třicítce se vypadá to naplní.
Referenční URL's