Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Kde ?
Zataženo, 15°C. V noci náznak deště, ale ani to nezalilo zahradu. Pořádně nepršelo 8 dní.
Jižní Morava, jihovýchod od Brna. Včera večer průtrž mračen, naštěstí bez krup a silného deště. Napršelo přes 30mm. V pátek prý přijde další voda.
Dneska ráno, okolí Chřibů 16 stupňů a zataženo.
Kolín taktéž, zataženo a déšt naspadnutí. Zítra bych chtěl vytáčet. Neovlivní počasí posledních dnů (chladno a vlhko) negativně obsah vody v medu?
U nás středa a večer vydatné deště. Dnes celé dopoledne zataženo a od půl druhé odpoledne vylezlo slunce a svítí doteď Smile U včel celé odpoledne letecký den na akát.
Dnes po ránu svítí sluníčko, a je 17°C
U nás taky začlo svítit až ráno.
Krásné letní počasí. Od rána je to na holé nohy Wink
Jen stále ten vítr co se chvílemi projevuje nenadálým poryvem.
[Obrázky: Sn_mek_obrazovky_po_zen_2018-05-26_12_09_46.png]
Dnes 17.00 hod 26°C
Ráno v 7 hodin polojasno, 15°C. Obrovské sucho, naposledy zapršelo před 12 dny. Rosu jsem neviděl ani nepamatuji. Lípa pár dnů před rozkvětem, jestli nezaprší, tak můžu v půlce června krmit Angry
Konečně pršíííííííííííííííí, dnes už 16mm a stále pršíSmileSmile
U nás taky.
Taky krasne,udajne uz od 16 hodin.Pomaly dest,jde do zeme.
Fouká, vedro jak blázen, 26proc vlhkost, z toho nebude nic. Opětně vítr s poryvama, nám sklidil zahradu, a nový altánoprístrešek ohnul do tvarů, které určitě nebyly zamýšleny. Už mě to vážení přátelem sere....

(26.05.2018 12:11)Kohout napsal(a): [ -> ][Obrázky: Sn_mek_obrazovky_po_zen_2018-05-26_12_09_46.png]
Nejvyšší čas se k tobě podivam aj s dětma Smile
Zdendo trpělivost, u nás to bylo do včerejška také takto, předvčírem moje žena už z toho byla tak zoufalá, že začala shánět na netu samo zavlažovací hadice Big Grin a když zjistila, kolik metrů by toho potřebovala tak jí omývali znovu Big Grin a včera napršelo krásných 17mm. Vydrž to přijde, musí!
Praha - západ. U nás od roztátí té trochy sněhu nic. Včera asi 10 kapek. Podle toho také vypadá snůška. Nic moc. Jestli nezameduje les tak jsem v ....... R. S.
U nás (Šumpersko) včera v podvečer nádherná bouřka, žádný přívalák, krásné a poctivé pršení Smile
Včely od odkvětu ovocných stromů a řepky nosí tak na svůj provoz, dost medu jsem jim nechal (po jednom NN medníku) a je vidět, že z něho neubývá, váha to potvrzuje. Ale je vidět slušná aktivita, žádné slídění, jen nemají nadbytek. Pořád by bylo co točil, ale počkám, jak dopadne lípa a les.
Já zatím netočil ani ty ovocné stromy a hloh. Některé se musely chvilku i do těch medníků zakousnout a něco spotřebovat. Ale jelikož snůška opět najela, tak o víkendu vytočím těm co mají přebytky.
Referenční URL's