Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tak to snad na počasí není nikdy ne???Je jasny že dlouhodobá předpověd je hodně nepřesná,ale letos je to počasí tak jiné že tomu i věřím....Dřív se tady u nás nikdy nepovedlo aby včelstva nanosila něco z Hořčice...ted nosí jak o závod jak pyl tak nektar a počasí je otočené v celé Evropě...
Fakt ti něco nosí? U nás i když je teplo, tak nosí jen ty včelstva co ho mají evidentně málo a to jsou ty kde se rozkladla matka koncem srpna, zbytek už skoro nelítá a je bez plodu. A to mám přímo před úlama lán hořčice.
Ano nosí...Záleží zda ta Hořčice u tebe něco dává...Včera jsem měl na slunci před ůly 20 sice děsně foukalo ale i tak provoz byl..Zásob maj víc než dost a víc jak polovina je bez plodu i vajíček...Ten provoz netrvá moc dlouho tak cca od 10 do 14 hod....To počasí je krapet ůlet.....Bylo to teda předevčírem,pro upřesnění..
Nejenom stromy,kvete mi angrest.
MAgnolie, rododendrony
Mě už nějakou dobu lezou cibuloviny (modřence a ocúny).
Na Kromerisku mistne kvete repka:-F
Určitě řepka Big Grin zrovna o tobě jsem si myslel, že jsi docela znalej, ale nepoznat hořčici od řepky......
Vážně jsem to tam viděl. Uprostřed mladé řepky velké rostliny, kvetoucí řepka. Měl jsem to vyfotit.
Řepka kvete, ne tak celoplošné jako hořčice, ale viděl jsem to taky i na Olomoucku...
Je to OZIMÁ řepka 10.9. ji stříkali přípravkem Spider na což mě došlo upozornění, ale to bylo ve stádiu děložních lístků a to včely nezajímá teď ale prostě začala kvést a pěkně plošně
Řepka to určitě nebude, nejspíš v ní bude hořčice, ale řepka potřebuje projít chladným obdobím jarovizací aby rozkvetla stejně jako třeba ozimý ječmen nebo pšenice pokud tyto rostliny nasadíte třeba na jaře tak sice vyrostou, ale nepokvetou.
No napsali postřik ozimé řepky to víš sedláci ani nepoznají co vlastně naseli
Nevím co ví sedláci, ale já vím že ozimá řepka ještě kvést nemůže.
je přeci normální, že se ozimá řepka stříká už ted.......ale vykvést letos rozhodně nemůže.
Louky kašli na ně, jsou to fakt ko..ti. Nevím jak jinak nazvat včelaře kteří nepozná jednu z nejdůležitějších včelařských rostlin. Ještě by vás omlouvalo že jste zhulení. Kdo mi dokáže že nyní kvete ozimá řepka nasetá zemědělci v tomto roce dostane 100000Kč.
Mě kvetou borůvky, včera 22 stupňů Celsia. Včely nosí fialový, žlutý a oranžový pyl
(06.11.2018 23:18)pavell napsal(a): [ -> ]Louky kašli na ně, jsou to fakt ko..ti. Nevím jak jinak nazvat včelaře kteří nepozná jednu z nejdůležitějších včelařských rostlin.

Za posledních 7 let jsem viděl pole s kvetoucí řepkou třikrát. Ale poznám hořčici.
Kohoute tak to máš blbé to já za 7 let sedmkrát.
Referenční URL's