Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Krupy jedine v roztopenej forme berieme Wink
Dnes + 34 C, konečne je krásne a kludne by som bral aj + 60 C.Cool
Podivín - dvacet minut dvacet milimetrů. Teď už enom prší.
Včera večer v za hodinu napršelo 30mm . Klidný hustý tropický déšť zcela bez větru a krup. Na snůšku je to výborné počasí, dnes je pošmourno ale stejně trochu nosí z malin.
Tu len hrmí a voda nikde... Sucho, zem je už tvrdá ako betón.
Bourka prosla pod nama,Vyskov,Prostejov,Olomouc,chvili prselo,uz to znova huci.Prijemnych 23 stupnu,pofukuje.
Josefe, bouřka prošla mezi námi, lízla Přerov a odešla na Olomouc. Blíží se další porce ve směru Bučovice Kroměříž, pokud to u Přerova opět neuhne, tak tu sprchne...
Tak už konečne dorazila aj voda... Celý tento rok je plný extrémov. Najprv prišiel extrémne suchý a teplý apríl. Potom celý máj pršalo (včely nestihli ani opeliť ovocné stromy, len tak ledabolo) a teraz znova dva týždne extrémne teplo a sucho. Ale podľa predpovede by sa to malo tento týždeň vrátiť do normálu.
U nás len hrmí.
Zda se,ze Vyskov-Prostejov-Olomouc bude oblibena trasa bourek.Opet to obeslo Drahanskou vrchovinu a splachlo cast prostejovska,zejmena opet Tvorovice,ktere se jeste nezpamatovaly z te minule.Urodna hanacka cernozem je vsude,jen ne tam,kde ma byt-na polich.
Po třech týdnech konečně zapršelo,šupák jak v tropech, během chvíle přes 30 mm, svazenka povalená. Snad nezačne zahnívat.
Jestli tam máte medovici, tak nejspíš už nemáte. Tedy jestli máte k té medovici včely, nesbírají jí zdaleka všechny.

Pokud svazenka zameduje, včely jí "oberou" i ležící, jestli už kvetla. Jestli ještě nekvetla, možná jí zaorají. To podle toho zda byla na semeno či na zelené hnojení nebo jiný účel.
Vcera dalsi silna boure,pro zmenu vyplavene Cechy pod Kosirem,u nas nekaplo.
Tož začla snůška, posralo se počasí...
Kdyby se zkazilo aspon trochu,hic,ani kapka.
To si nevybereš, tady bylo v dubnu-květnu jen max 5 snůškových dnů. Až poté začalo být hezky, ale hlohu a akátu tady není, takže nic a předevčírem začala ta "správná" lípa. Dnes to podle radaru vypadá, že budou mít včelky, jak se říkávalo, "klid na práci". Zdá se ale, že u tebe nad ránem sprchlo.
Dole v dedine par kapek,na kopci ani tuk.Situace zacina byt zoufala,sucho jako hrom.To jsem vcera sledoval mezi Vyskovem a Prostejovem jak to nad lesy stoji a litaji blesky,bohuzel jenom tam.
pršíSmile
U nas zaprselo nejak pred ranem soude dle kokrhani kohouta (ne Kohouta). Nebo byl zmagorenej z tech par blesku z dalek.
Vcelku takovej normalni destik, ale zase je smyta medovice Undecided
Chose
Včera odpoledne asi 20 kapek na metr čtvereční. Večer pak deštík, po kterém nebylo ráno ani památky a v noci pár blesků někde v dáli.
Referenční URL's