Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Česká Kamenice ( Děčínsko), minus 9 stupňů - největší mráz za celou zimu dorazil na jaře.
U nás právě ted taky -9.
U nas jenom -5,ale pocitove je to dik svezimu vetriku daleko niz.Brrr.V noci poletoval snih.
U nás taky -5
U nas nasněžíno -7 stupňů. Takovou chumelenici jak včera jsem dlouho neviděl...
Tady -6.
U nás aktuálně 2 stupně a koukejte co na to včely.

U nás 1°C, v noci bylo -6°C. Toto má trvat asi až do pátku. Včely jsou pěkně rozplodované. V sobotu ráno jsem byl u včel, které máme volně venku, dát uteplivky.
Tak jsem včera ráno dal ven tavičku na rámky (nějaké staré zbyly z loňska).
Odpoledne byly perfektně vytaveny.
Jarda
-10°C,jasno

Krakonošovo
-3 opet.
skinhedovo
Aktualne se huste sype snih...Dobre,ze jeste nekvetou u nas ani merunky a ani mirabelky.Kolem Prostejova uz to hromadne kvete.(31.brezen!!!!-nenormalni prubeh jara)
V sobotu se rozjely merunky, nastesti ne vsechny kvety, postupne se rozvinuly. Ale napuceny jsou pekne. Po ceste do prace vidim kvetouci mirabelky od ctvrtka, zlatej dest je v plnym kvetu...
Jinak pred hodkou taky pekna snehova prehanka, 3 stupne. Ale co, holky maji zasob dost, to daj, my ty abstinencni priznaky taky Smile.
Chose
Pampelišky rozkvétají už tři dny v trávě ve městě. Je ale stále zima a včely létají jen na teplejších stanovištích.
Vlhkost vzduchu přes den 12.5 %, to je docela síla. Pokud brzy nezaprší, budou velké problémy.
Tady tak na tom mizerne nejsme, ale nejlip taky ne. Vlhkost kolem 40%, merunka prezila, ale schyluje se k tresni. V nedeli rano zavreny pupence, nedele odpoledne uz se derou ven stopky s kvetama. Fakt to vypada, ze o vikendu bude kvist. Mirabely pomalu koncej co koukam podle silnice..
Chose
V neděli ti rozkvetou a v úterý zmrznou.
Souhlas stefanos689, pokud zde nezaprší, bude to katastrofa. V hlubší půdě ještě nějaká vlhkost je, ale tak suché jaro snad ještě nebylo. Na Velikonoce má něco přijít, ale moc tomu nevěřím. Meruňky pomrzly, nyní kvete pampeliška a třešně, začít by měly hrušně a švěstky, ale moc se jim bez deště nechce.
Uvidime, pro Skinhedof (Holohlavy) pisou neco o 0, ale vloni bylo hur a tresni bylo 300 zadeli. Zalezi jakej to bude mraz, jestli s nizsi nebo vyssi vlhkosti, jestli se bude vytvaret zmrzla jinovatka na kvetech nebo ne.
Dam vedet Big Grin
Chose

P.S. Souhlas, dest by to chtelo, nikdy jsem jeste nezalejval uz v dubnu Undecided
Suchý vzduch také přispívá k vysokým teplotním amplitudám mezi dnem a nocí (poslední 3 dny přes den 20 a ranní minimum kolem 0 nebo i těsně pod ní). Máme v podstatě unikátní příležitost sledovat přeměnu kdysi rajské zahrady v polopoušť.
Referenční URL's