Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tak u nás je 35 na sluníčku a třešně začínaj rozkvétat...
U nás taky hic, začaly kvést třešně, javory, broskvoně a podle květu asi trnky (i když na ty se mi zdá ještě brzy, možná to jsou špendlíky), pampelišku jsem zatím viděl jen jednu Smile Jív si teď včely už ani nevšimnou.
Přátelé, kamarádi. Nechci vám všem kazit dobrou náladu. Jaro teprve začíná. Ale uvědomujete si, že za necelé dva měsíce je tady letní slunovrat a my budeme včelstva opět připravovat na zimování?
JK
No podle předpovědi zde si nejsem jist jestli už neskončiloSad Standardně začínám přípravy na zimování až v půli července tedy za tři měsíce a ne v červnu. Teď ale nevím zda nezačít dnesBig Grin V Portugalsku, Španelsku, jižní Francii a Německu už mrzne : http://tempsreel.infoclimat.net/ire/euro...cdaa649219
Já si myslím, že ochlazení je na místě. Za ten týden se krajina změnila k nepoznání. Vše rozkvetlo ze dne na den. A další vysoké teploty by znamenaly rozkět řepky velmi brzy, což by asi včely ještě zcela nevyužily.
Řepka mi letos nehrozí. Asi to už tolik nesype tak to tu zemědělci zabalalili. Ale ty ovocné stromy mě mrzí.
I u nás po dlouhé době nebude v doletu žádná řepka, loni to pomrzlo, tak letos se na to vyflákli. Jinak zima je u nás dneska, jak v tom Španělsku Big Grin, nelétá ani jedna včela.
Nevěšme hlavu. Sice to teďka nevypadá nikterat slavně, ale vše se může otočit k lepšímu. Může být dost medovicového medu, pokud každý druhý den nepříjdou lijáky. Myslím, že to včely zvládnou. Příroda to má za ta léta už dobře zaběhnuté.
Jde to všechno moc rychle Sad u nás za pár dní pokvete řepka. Je to pěkné, že řepky hodně, ale málo včel. Nevím jestli dnešní ochlazení na 16 stupňů přírodu trochu zbrzdí.
Tak u nas na severu Moravy dnes ochlazeni na 8-9 st. pres den, par vcel vyletovalo pro vodu jinak nic. Mravenci o vikendu makali jak strhani a vynaseli msice. Takze bilancovat budeme na prelomu srpna a zari to uz bude vse vytoceno. Smile
Zatim je vse v naprostem poradku. Repka pokvete o par dni pozdeji, nez je obvykle. Uz vsak na ni vubec nesazim, staci se zajit na pole pak podivat, kolik tam uvidite vcel. Asi zalezi misto od mista, me uz vsak nijak nebere. To svazenka a pohanka to je jina kava.

P.
Ochlazení sem si přál a vodu ta bohužel ve stínu Doupova a Krušných hor nepřišla naštěstí ani kroupy jak jinde.Pořád toho moc nekvete nějaká trnka,broskev,meruňka,špendlík a začíná javor.Včera sem byl o padesát metrů dolejš a rozdíl obrovský květeny podstatně více.V těch několika letních dnech šlo všechno strašně rychle doslova před očima.Dnes včely létaly sporadicky pro vodu,foukal studený vítr a pro mnoho z nich to byl let poslední.
Dnes do oběda 9st. Včelky to zkoušela, ale po pár metrech to točila zpět. Začaly létat až okolo 14.hodiny, kdy teplota vyskočila na 13st.
Zdarec, zde na JM v Ladné u Břeclavi konečně zapršelo, krouží zde bouřka ..
Jinak odkvetly třešně a mirabelky, aktuálne kvetou (krom jiného) jabloně a řepka, ale včel je zatím stále málo, byť se snaží , osobně si nemyslím že řepku zvládnou se ctí.. Nuž uvidíme.. Tož teda snůšce 3x zdar. Smile S1.
Příroda nádherně po ránu voní nektarem, všechno krásně kvete - a opět bude celý den pršetAngry
Včera tak na 2h. vysvitlo slunce a to byl hukot pak létaly i za deště a nádherné duhy. Chtělo by to takových chvilek víc - bohužel se sem opět řítí z jižní Moravy déšť a zítra to samé. Vypadá to, že si holky užijí jen ve středu a pak déšť a další pád teplot na víkend, kdy bude jen něco maličko nad 10°C. Sice toto chladnějšíobdobí prodlužuje dobu kvetení, ale bohužel zabraňuje větší snůšce.
Aktuální počasí u nás v úle - teplo, vlhko a objevují se šedé až černé mraky v nízkých hladinách s výhledem, že nám z toho čase něco kápneTongue
Brzy ráno (cca v 6:00) vylezlo slunce, aby po půl hodině se zatáhlo a vypadalo to na déšť i se dost ochladilo. Cca v 10:00 opět vylezlo a udělalo se teplo, podle oblohy to vypadá, že zase pár hodinek se nic nezmění a bude svítit.
Ráno nám pěkně zapršelo a říkal jsem si další den pryč, kdy včely nemohou ven. A teďka svítí slunce a je 22 stupňů
Mladá Boleslav, ráno 11°C - pak prudký déšť. teď 17°C zataženo-snad to bude lepší.
Plzeňsko, momentálně poprchává, takový slabší déšť.
Teď 25 st., podmrakem, slabý vítr. Řepku mám asi 700m. Voní až sem. Zatím je to dobrý.Cool
cca 14°C, prší, ale včely z úlů vyletují...
Referenční URL's