Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
jen tak Smile


[Obrázky: vtipne.jpg]
kde jsou dostupné tyto data? vypadá to dobře
http://www.chmi.cz/

Aktuální radarová data-srážky
Snímky z družic MSG-oblačnost
Tak dneska přes den 18 - 19st. Celý den déšť. Když vyletují tak jen na vodu do napajedla. No když nic, alespoň včelky udělají matkám místo ke kladení.....jinak by to vše zanesly sladinou.
Bělá pod Bezdězem
Od 10 hodin do 18 prší. Jen se prolítnout a zas domu..řepka je v plném květu..to je škody Confused
U mňa dnes 18 stupňov, neskutočný hukot včiel v slivkách a ťažké dolety do úľov Smile
U nás od včerejšího rána mrholilo a od oběda vytrvali déšť a podle radaru to nevypadá na zlepšení. Takže s přidáním dalšího nástavku si musím zatím nechat zajít chuť.
No, ráno zatím super. 16°C svítí sluníčko, je vlhko.
U nás včera taky celý den pršelo. Dnes ráno svítilo slunce, teď se občas přitlumí oblačností a pak zase vyleze. Původní předpověď na dnešek u nás byl taky déšť, aktuálně je předpověď oblačnost. Asi to risknu a půjdu zkusit larvit, na dva dni se u nás má ochladit a ve středu, má být zase pěkně tak, co kdyby to náhodou vyšlo. Mohl bych, pak ve středu s miskami, kde jsou přijaté larvy, založit oddělky na otevřené matečníky Wink
U nás celé dopoledne sem tam mrak, ale většinou sluníčko a teplo až 21°C - "-).
Dneska po dvou "hnusných" dnech hodně sluníčka. Včelky nosily spoustu pylu, jako by chtěly nahradit ten dvoudenní výpadek. Dvakrát sprchlo, ale max. 20 minut. Oproti předpovědi o 10 st. tepla víc. Doufám, že se takhle "neseknou" na čtvrtek.....to maj v předpovědi 27st., a 37 už by bylo moc.....Smile
Teď po ránu silná rosa a stejně jako včera jen kolem 3°C ale obloha vymetená a odpoledne bude slunečno a kolem 20°C. Ideální pro využití nektaru z jabloní, které jsou letos obalené nyní v plném květu a úžasně sladce voní. Řepku za kopcem cca 2km vzdušnou čarou - tedy v dosahu - asi ani vzhledem k blízkosti sadu, kvetoucích zahrad a luk plných pampelišek ani hledat nebudou. Podle posledních předpovědí to vypadá na cca 10 dní pěkného počasí s teplotami na 20°C a sem tam sprška - velice nadějné.
Včera jsem koukal zda mi nenalezly do medníků, když jsem nepoužil MM. Tam kde sem nazebroval souše a nějaký ty plásty s nektarem OK - a už pěkně těžknou a víčkují. Tam kde bylo víc souší a plod před vyběhnutím tak mi tam M nalezla a musem jsem dělat nějaké korekce a pro jistotu vrazit MM.
Jinak se vše pěkně plní - mezistěny stavbou, medník meden a úl včelama - ty prolety mladušek kolem 4h jsou teď vzhledem k jejich počtu úžasné. Dnes to bude hukotWink.
Jen ten silný vítr co předpovídají mě trochu znervózňuje - aby mi to holky nerozfoukalo do sousedních vesnicBig Grin kde by se s nákladem vžebraly na nocleh a možná natrvalo.
U nás dnes odpoledne 22 stupňů, včelky lítají jak pominuté, ale přijde podvečer kolem 18 hodiny prudké ochlazení a venku ani jedna včelka.
Dneska krásně-23°C. Před česnama zběsilost létalo to jak o život,až kolem 19°C trošku uklidnění-zatím se to zdá pěkně našláplé. Uvidíme jak o víkendu. Ale jediné co se mi moc nelíbí je ten silný vítr, nárazový..
Dnes nádherný snůškový den.Jen kdyby to vydrželo aspoň týden.Kvetou jabloňe a řepka je takříkajíc v tom správném začátkuBig Grin
Tak dnes přišel obávaný "vichr z hor" Smile

Snad to dá už zítra pokoj
U nás dnes 22 stupňů, ale celý den silně foukal vítr. Máme kolem úlů dva velké ořechy a vítr byl tak silný, že smetl z ořechů spousty květů, které byly posety po celé stanovišti. Ale včeličky i přes tento silný vítr lítali a nosily co šlo.
Tak u nás se počasí začíná lepšit, v noci byl déšť, ráno se silně pářilo z lesů a začíná být silně cítit řepka, která je cca 200 m od domu. Je 16°C a včeličky se derou ven.
Tak vzhledem k avizovanému ochlazení , si myslím, bude zase zajímavé vědět, kde to jak probíhá. Tady do rána 7st. Teď 14, na sluníčku asi 20. Mírnej vítr....včelám se moc nechce. Ale už vyrážej ty odvážný, tak když se ještě trošku oteplí, začnou lítat.
Referenční URL's