Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zdarec! Zde v Ladné u Břeclavi dnešní nedělní dopoledne polojasno 14C, odpo spíše zataženo, občas prsklo par kapek. Tedy žádná hitparáda, ale mohlo byt i hůř .. Aktualni je akát... Do 10ti dnu kvete lípa, nádo vytočiti první med, ale ne všechen je zralý , radši počkám až se i oteplí..
Dnešné ráno teplota u nás dosiahla najnižší bod 2,5°C, po jasnej noci ráno nastúpili oblaky (bez priesvitu slnečných lúčov), agát dokvitá, ale včely sú pri 10°C teplote doma. Agát bol u nás 30 rokov stálym dodávateľom nektáru a včely ho bohate využívali. Po vlaňajších suchotách v peňaženke, som tohoto roku vkladal nádeje do agátu, ale tie budú naplnené len tak na 25% z možností, ktoré agát poskytoval. Teraz naozaj platí, že agát je ako športka, dáš do nej viac ako získaš.
U nás ráno námraza na sklách auta a teplomer ukazoval -1 st. Ale na počudovanie, včely lietajú aj pri nižších teplotách. Jeden deň dokonca pri 7 st., čo sa mi ešte nestalo. A nebola to jedna dve včely, ale normálna aktivita. Bol som aj po druhý teplomer, bo sa mi to nezdalo, ale nameral takú istú teplotu.
Ráno bylo bez deště, teplota 10 st. Včely lítaly. Těžko za snůškou, ale na vodě jich bylo spousta. Od dvou hodin ještě nepřestalo pršet..... A to má být zítra teplo? Teď je venku 13,7 st. Na zahradě v bramborách už stojí voda.
Celý den hnusně, že by psa nevyhnal. Okolo 10 st. Nyní přestává pršet. S veškerou nadějí vyhlížím lepší zítřky. Řepce dávám max 5 dní a je po ní. Takže poslední možná snůška.
Prievidza, ráno 7.9°C, o 15:00 12°C a slabý dážď. 19:00 - 9,9°C, mrholenie.
Tady 9,1 st. Bez deště. Podle předpovědi má být až 20 st. Jsem na to zvědavej. Zatím to nevypadá, a z Polska jde déšť.....http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/rad/data_jsradview.html.....Ctěl jsem dnes vytáčet....asi to budu muset odložit.Sad
Sad jo. už jsem to viděl.....
Nemajte strach, teploty budú v pohode a zrážok minimum, s výnimkou niektorých dní. Množstvo zrážok v mm je len malé.
Včera jsme jednu chvilku museli přikrejt plodiště při prohlídce plachtou, jinak by včelky plavali česnem ven :/ No dneska to doufám nebude, snad..
jak to vidím já, tak za chvíli tu budeme mít záplavy a povodňové stupně, po chodníkách vody tečou proudem, tak doufám, že alespoň zítra se počasí umoudří na chvíli dovolí nakouknout do úlů
Ahoj všem,

neprocházel jsem zde celé tohle vlákno, ale možná napíšu dávno napsané, doporučuji vynikající meteoserver yr.no Používam ho při plánování fotografování a věřím, že ho využiji i proplánované a připravované "znovuvčelaření".
Pro zajímavost se můžete podívat, jak je třeba u vás nebo právě teď u nás v Domažlicích http://www.yr.no/sted/Tsjekkia/Pilsen/Doma%C5%BElice/
Krásný večer všem
Honza
Musím potvrdit, že tento server je na úrovni. Díky za odkaz.
Mohu též doporučit meteoserver US Navy (američtí mariňáci)
https://www.fnmoc.navy.mil/wxmap_cgi/index.html a nebojte se jít cestou "Pokračovat na tento web (nedoporučujeme)". Nahoře vpravo je pak Evropa a zde různé meteoparametry.
Dělal jsem podle toho i opravu střechy a řemeslníci nechtěli věřit a ptali se jestli nemám smlouvu se sv. Petrem.Big Grin
Pane Jiří,
hlavně, aby Vám "Mariňáci" nezaklepali jednoho dne na dveře Wink... To by byl hukot jako ve včelíně Shy

krásný večer
Honza
Je to volně přístupné, chodím na ně už alespoň 3 roky. Smile
Dneska pršavo, ale jinak vcelku teplo, nechala se udělat prohlídka plodišť. Kéž by bylo lépe a lépe ale myslím že bude blbě.
Aktuálně 12,1°C slabý vánek.
Dnes zatím 14 st. ve s tínu, na sluníčku 24. Včely už v provozu...Dneska to vypadá na pěkný den, jen kdyby to 14 dní vydrželo.Rolleyes
Milane kéž by, snad nás to dneska nespláchne Wink Aktuál 13,5°C Snad bude snůškový den.
No, nevím. Dneska naskočilo varování ČHMÚ pro celé Čechy. Od 14:00 silné bouřky....Musím dojet zabezpečit ten včerejší oddělek. Mám ho jen v rojáčku.Smile
Referenční URL's