Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Od 15:30 se ukázalo slunce. Teplota vyskočila na 20 st. Ještě v 18:00 bylo na sluníčku 28st. ....a na akátech to jen hučelo. Smile Kéž by zítra bylo takhle celý den.
Dnes ráno o 6,00 hod. +5°C, dedina sa nachádza v hustej hmle (po včerajšom daždivom dni) je 7,00 ho. a dedina je ožiarená slnkom. Tradícia pozorovania javou dáva záruku, že dnes by malo byť slnečno, čo by včelám dovolilo doniesť z agátov posledný nektár. Ak za zasvieti slnko, z včelára je hneď optimista, či tak bude povie večer.
Předpoveď se vyplňuje... 8,9°C a začlo hodně hustě pršet. á sa snad dojdu podivat jestli ty moje holky nemaj hlad..
Už tři dny téměř neustále prší.Z medníků to mizí už začínám mít obavu že matky omezí kladení i stavba vázne.Včely v krátkých přestávkách mezi deštěm vyletují jen pro vodu.A to by se měli dělat oddělky a matky.Už jen doufám že se to příští týden umoudří jak předpovídají rosničky a hlavně to pár dní vydrží.Ještě by něco nanosili s řepky a začíná malina.Pak už to může zachránit jen lípa,hořtice a popřípadě medovice.Letošní med jsem sice ochutnal z vyřezaných stavebních rámků ale to je tak vše a točit jedině tak ráfek klackem po náměstí.
u nás je to také isté.8-meho mája bolo naposledy 26 stupňov.odvtedy zima a chladno.sporadicky sa ukáže slniečko.ale stále zima a dážď.ôsmeho mája som im pridal jeden nádstavok s 10.medzistienkami.včera som im ho zobral.ani sa nechtli.
dnes tu máme 9,5 stupňa a prší.
Angry
Prší, prší, jen se leje asi za polární kruh pojedeme. Sever Norska, Švédska a Finska má teploty přes 20 , sluníčko tam navíc teď svítí skoro 24 hodin denně. Za to Španělsko má chladnější počasí než my.
U nás dnes svítí sluníčko a teplota 18.5 C.
Včelí život je jako schůdky do kurníku, krátký a někdy pořádně po....ý. Už mě ten déšť fakt štve.
Treba na to pozerať z druhej strany - aspoň nie je treba riešiť napájačky.... Smile
Moja dnešná raňajšia predpoveď na dnešný deň mi vyšla, hustá hmla sa rozplynula a slniečko mohla zohrievať krajinu. Teplota nebolo nejak vysoká max. 21°C, ale včely lietali o dušu na zbytky agátového kvetu a istotne niečo pribudne do medníkov. O 15,00 hod. sa zatiahlo oblakmi a trochu spŕchlo, práve teraz 17,30 hod. a znovu sa vyjsnilo.
(30.05.2013 13:48)Milan Havelka napsal(a): [ -> ].....Vypadá to, že letos místo medu budu prodávat houby.

Tak sa zdá, že nás bude viacejSmile
Počasie je také aké je... Jeho ráz v tohtoročnom máji tu hore nepovažujeme za nejaký podraz. Lebo len pri mimoriadne teplom máji - ako bol napr. minulý rok- sa medníky zaplnia tak, že začiatkom júna sa dajú i vytočiť. Tohoto roku niečo priniesli, no akurát tak pre seba, najsilnejšie včelstvá majú i nejaké to kilko naviac. Čakáme na jún, prídu lúky, malina, no tá sa tu kvitnúť akosi neberie- možno ešte tak 10 dní? No pri predpokladom významnejšom oteplení. Tak som si ráno trochu odbehol s manželkou do prírody a "čumel som ako vyoraná myš"....SurprisedWink

[Obrázky: DSCN1756.jpg]
10 matiek v odlozencoch caka na snubny prelet, no pri takomto pocasi sa tak skoro neoplodnia Sad
Klid. Do středy vydrží a pak bude tolik nadržených trubců, že natankují sperma na 10 let.
Lépe bych to nevyjádřil Smile

Byl jsem rád když vyzimovaly.
Teď bych byl rád kdyby vyletovaly.
U nás v Domažlicích také leje a leje a leje Sad
Krásnej den všem
Honza
Ani dnešní den nevypadá u nás na západní hranici o moc lépe.Cesta pomalu osychá ale asi něco přijde.Teplota 8,5°C a slušně fouká.Confused
Odpoledne se půjdu na včelky alespoň mrknout snad nějakou uvidím alespoň hlídat u vrat když ne ve vzduchu.
Dlouhá zima a pak ještě tohle! Je to mazec.Angry
Zajímalo by mě jestli takové to počasí bude každý rok. Pokud ano, tak to teda potěš koště...
Právě jsem se vrátil ze sbírání stříšek z úlů. U nás děsnej vichr, ten divnej nárazovej. Dnes mám poslední den kdy můžu/musím do sběrného oddělku rozdělit matečníky. To bude hitparáda.
U UH z polozamračené oblohy svítí slunce, 14°C ve stínu, včely ze všech 6 úlů raketově lítají. Jen nevím na co. Na napajedle klid.
Referenční URL's