Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Začíname
Tak u nás je pěkná sněhová fujavice, pěkně bílo a sníh docela drží ......jsem zvědav co napadne do rána.
U nás dnes ,,Aprílové počasí": zataženo, na skok slunce, déšť, krupky a vtrvalý nárazový vítr...... dokola. Napršelo celé 2cm Rolleyes vody do zahradního sudu, to tedy sucho opravdu nevytrhne. Uvidíme zítra. Ráno byla teplota skoro 11°C, během dne klesla na 7°C.
U nás cca 10°C max, spíše kolem 8°C, poprchává, sme tam deštík, ale hoodně funí. Plachty ze dřev sem honil po širokém okolí... Mohlo by to skončit. sme tam včela vykoukla ven.
Co říkáte výhledu počasí? Na příští týden ochlazení o cca 15 °C, zrovna při rozkvětu trnky..
Že bohužial asi tento rok nebudem mať slivovicu... Sad
Grafická mapa s teplotami celej európy s teplotnými pásmamy http://pocasie.aktuality.sk/graficka-predpoved/, a pre každú obec http://pocasie.aktuality.sk/malzenice/
Konečne ochladenie.Budúci týždeň okolo 12 stupňov,len keby chcelo riadne napršať.Deficit vlahy je u nás dosť veľký.
Tak u nás asi od půl dvanácté s přestávkami prší. Pršelo i v týdnu, střídavě se sluncem. Krásně se vše zazelenalo. V přestávkách pršení některé otužilky vyletovaly, před děštěm létaly plně naloženy.
Od včerejška prší.

Aspoň se držej doma a nikde netrajdaj.
Tady prší od rána. Alespoň bude zalito před rozkvětem a bude dost nektaru. Spíše me děsí ta předpověď -4°C ráno ve čtvrtek. Tady je vše dost napučelé a bojím se, aby to nepomrzlo. Loni tady rozkvetla třešeň na 1. Máje a letos to vypadá o měsíc dříve. Ale co se divím i bledule kvetly o měsíc dřív takže se ten měsíční náskok ta příroda udržuje.



Ten rozdíl v počasí lze krásně demonstrovat na webové kameře ze Suchého vrchu kousek od nás
Stačí klikat na znaménko mínus u roku a dostanete se až k obrázku ze stejného dne v roce 2008 - porovnejte si sami.
momentálně u nás polojasno, 9 stupňů, venku to hučí jako při rojení, takto to teď vypadá v okruhu 50 metrů od včelína
Co je to za strom? koukal sem že u Debře podél cesty to taky začíná takhle bělat..
Minulý ro skončila zima 10. apríla. Tento rok možno budú v tom istom čase prvé roje. Na južnom svahu som videl rozkvitnutú prvú púpavu Surprised. Pomaly môžeme pripravovať včelstvá na chov matiek a pretočiť si kalendár o jeden mesiac.
(25.03.2014 14:43)ZdenekM napsal(a): [ -> ]Co je to za strom? koukal sem že u Debře podél cesty to taky začíná takhle bělat..

Asi plané trnky.
Plané trnky to nejsou. I když škoda, zkusil bych z toho po přemrznutí udělat slivovicu. Jsou to mirabelky. Takové to žluté nebo fialové kulatéWink. Někde se tomu říká chybně špendlíky.
No dle předpovědi to takhle bude vypadat do týdne po celé ČR (krom hor), bych tak tipoval.
Tak teď tady v Praze sluníčko, venku 10° a včely lítají. Jinak ten strom jsou mirabelky - špendlíky a díky dřívější majitelce mé zahrádky jich tam mám docela dost, takže to tam teď hučí jak o rojení. Pokud se počasí ještě trochu do soboty zlepší, tak asi budu muset dávat další nástavek. Už se mi tam holky nějak nemůžou vejít.
Ve svahu máme špendlíky, žluté, ale květ ani nápad, dojdu je odpoledne zkontrolovat. Jen tady zrovna padaj kroupy velikosti nehet ukazováčku a docela hustě, dotoho vsítí sluníčko. Snad to moc nepomlátí.
[attachment=2589]
Malženice povodie Blavy
Referenční URL's