Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Je to jako "Divotvodný hrnec". Můžeme se zeptat zároveň s klasikem: "Jakpak je dnes u nás doma"? Jestli pak tam ještě hučí les.....
http://www.osel.cz/index.php?clanek=7639
JK
Dnes ráno 8,5 st.
modlitby včelárov vypočuté..obdobie sucha prerušené už ca dvojhodinovým príjemným pokojným dažďom..
Zábřežsko:9 hod- 13 C° ,stále prší,Včely vyletují - slabě.F.V.
Ach jo. Ty dvě kapky co zasyčely na terase mě doposud nepřesvědčily, ze bude líp. Asi si pro nějakou tu kapku bude nutno zajít jinam. Nebo mít soucit se včelkama, když nemají kde sosák smočit?
Podobně u nás - kolem se to honí a u nás sucho Sad
U nás okolie Rožňavy(Slovensko, Košický kraj) aj teraz je po búrke. Tento mesiac už napršalo 34 mm a minulý mesiac bolo okolo 80 mm. Keby bolo aspoň 2 týždne bez zrážkok, že by včely niečo nanosili. Dva - tri dni znáška, potom tri dni dážď. Rozdiely teplôt aj 15 stupňov cez deň. To čo nanosia , potom spotrebujú. Tak to ide od jari.
Tak u nas prsi ked nie denne tak obden ale spara je neskutocna. Aj noci su pomerne teple 14+ a cez den to ide ku 30kam. Skoda ze toto neprislo o par tyzdnov skor. Po kontrole stavu vcelstiev mi neostava len sa zmierit s tym ze treba zacat krmit. Od vcera prikrmujem aspon odlozence a jeden roj aby sa trosku spamatali. Prezimovane vcelstva su na hrane. V porovnani s minulym tyzdnom to vyzera skor na vyzsi vydaj ako prinos aj ked malolista lipa este ide, no podla vsetkeho nic z nej nieje. Nevadi urobime co sa bude dat aby do bud. roku isli vcelstva poriadne pripravene
Zábřežsko : od 6 hodiny raní mírný deštík,paráda. F.V.
U nás nebyla žádná bouřka, od rozednění kape ,mží a mrholí. Vubec nic to nezalije. Podle předpovědi odpoledne to má ustávat tak že je to v háji. Jako vždycky.
U nás od včera 20mm zrážok a stále prší.
Včera jsem koukal na radar, odpoledne jsme se vešli do takové škvírky mez dvěma bouřkami. A v podvečer jsme se podobnou protáhli ještě jednou.

Ráno byla mlha, možná letos první. Jsme na kopci, mlhy znám většinou jen jako nezúčastněný pozorovatel do údolí. Kolem sedmé včely přešlapovaly na česnech, ale starty se nekonaly. Za mlhy nelítaj, nebo v tom mohlo být ještě něco jiného? Jindy blbnou už před pátou.
Včera slejvák, pak poprchávání. Dneska dopoledne slušný déšť. teď mrholí. Včely na to prděj.. včerejší podvečerní stav :
Hurá, po dvou dnech, kdy nás déšť ignoroval konečně zavítal i kousek od Díry u Hanušovic Big Grin Nemusím běhat s konvema a třeba ještě něco dá nektar.
A to už jsem si dnes říká, že je to nahouby, když už to není ani na houby.
JKL .. no čekání se vyplatilo Big Grin paráda
Ostrava dnes 12,6 mm
Tak na konec ve středu večer začalo pořádně pršet a do půlnoci napršelo asi 20mm.
Dnes zase nárarově déšť. Louky jsou zalité dobře. V lese je to jak když plivne do moře.Pod hrabankou je suchá vrstva. Jsem zvědav jestli se ty louky nyní pochlapí. Jetel a škarda dvouletá v plném květu a v polsku i pohanka.
Že já jsem si stěžoval. Dnes nám bylo o to ví naděleno a stále se naděluje : těch aktuálních 73mm za 6h se ještě zvedne. Prostě to příroda musí za pár posledních měsíců dohnat. Bude to na houby.
Jen doufám nedopadnem jak před týdnem ve Vrátné dolině
Tady zatím dobré, leje drobně ale od noci. Takže si říkám že každý cm oddaluje posekání svazenky.

Jenže mně končí dovolená a nestihnu to dát do kupy.
Referenční URL's