Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(08.01.2015 12:26)Jaroslav Stoklasa napsal(a): [ -> ]Včera podvečer tiahli kŕdle drozdov. Žeby predzvesť oteplenia, či skorého konca zimy?

Ne, ne. Tak to musí být v Súdánu, Jemenu, Libyi, Alžírsku již asi moc zle Huh.
JK
U nás to pod nohami len tak vŕzga. Od Nového roku celodenné mrazy. Dnes ráno padlo cca 5 cm snehu, teraz je vonku 10 pod nulou. Noci sú tvrdšie, včera ráno bolo 19 pod nulou. Verme, že chrobač vykape ale včielky prežijú. Vtáctvo dobiedza, navešal som im loj, úle sú chránené sitami na letáčoch.
Tak tady se bohužel otepluje. V noci ještě mrzlo, ale teď je 1°C. Sníh pomalu taje Sad
Tak ja dúfam,že oteplenie k nám príde len okrajovo. Dnes snežilo,teplota - 7°C!
U nás je krásný jarní den, sníh je vidět už jen místy, 12˘C.
Z jednoho úlu mi vítr odfoukl stříšku. Asi den byly včely "na ostro", ale vypadají v pohodě.
Tak u nás 7°C, celkem větrno. Déšť se střídá s mrholením. Včera večer padaly krupky, vítr byl nárazový a dost silný. Krupky byly ostré - bodaly do tváří.
Bohužel nám také zateklo do domečku a prohlídka střechy odhalila i závady staršího data Sad . Moje ,,technická podpora" je po noční a chudák neví, co dřív řešit.
Ještě, že mi ten Ježíšek přinesl vše potřebné k včelaření, neboť se rodinná kasa nápravou střechy pěkně prohne.
Biela Orava + 5C, dážď celú noc a celý deň. Snehu je ešte dosť, ale topí sa. Ešteže zajtra sa má znova ochladiť.
Dnes kolem oběda 13.6°C. Silný nárazový vítr. Pár stříšek ulítlo...
U nás 14C a fúka silný vietor.Napriek tomu včely lietali.Chumáč včiel povolil a rozrástol sa tak od dve uličky,v priemere väčšinou sedia počas oteplenia na 7-8.Včelstvá ktoré sú pod stropom ,tak cítiť pri priložení ruky príjemné teplo.Niet nad riadnu zimu a nie toto,behom dvoch dní viac ako 20C rozdieľ.
Aj mňa už z toho chrípka chytá.Smile
Na sluníčku 20 stupňů.Včelky poletují
U nás klidno,skoro jasno,12 plus. Bohužel jeden úl ze sedmi je prázdný. Zbyla jen hrstka mrtvolek v podmetu a spousta zásob.[quote]
(10.01.2015 15:44)Jozef 333 napsal(a): [ -> ]...Včelstvá ktoré sú pod stropom ,tak cítiť pri priložení ruky príjemné teplo...
Jožko to nie je určite dobre, ja takto zisťujem ktoré včely plodujú, ak cez foliu ucítiš teplotu tak má cez 35 a včely už ošetrujú plod...Blush

na chrípku len ďumbier s medom...Wink
U nás na jižní Moravě dnes po poledni 13 stupňů,podíval sem se do 4 úlů a ve dvou už ja zavíčkovaný plod asi tak na dlaň oboustraně na dvou rámcích.Tak nevím začátkem prosince ještě některé plodovaly tak to zas bude s kleštíkem radosti.Huh
U nás maximum 10°c ,Sníh kvapem mizí, ráno silný déšť nyní bez deště ale dost vítr. Včelstva zcela utažená v chomáči. Mrtvolek normál až spíše málo.
Tak u nás chlapci dážď,sneh,trocha sĺnka a .... dúha! Blázinec,ako sa patrí! Teplota cca 7°C!
15°C, Silný vítr, 1úl sfouklej-nacpal sem rámky z5 a narovnal. Prolet malinkatý byl.
u nás na litoměřicku 14 stupňů, včely létaly nebo spíš bojovaly s větrem,
nakoukl jsem do třech oddělků ze 30ti, obsedají cca 5-6 uliček a většinou jsou ve spodním nn a částečně v hořením nn, oddělky mám na 2nn lang 159, zásob hodně, ubylo jen nepatrně. Zavíčkovaný plod není a otevřený plod nebo vajíčka jsem neviděl, v tom větru jsem se o to ani nepokoušel spíš jsem jen tak listoval, pak jsem utekl do dílny řezat prkna na rámky, 1000 už je zbitých a nadrátkovaných, 2000 ještě musím zmáknout a pak ještě 300 nástavků Surprised
Dneska po obědě 15°C....prolet hodně velkej zhruba do 14:30. Pouze nejsilnější včelstva neměla prolet....ale ta ho většinou touto dobou ještě nepotřebují.
Tak u nás bylo do 9°C, sníh velmi rychle taje, od včerejšího večera vichřice - rychlost větru kolem 110km/h. /odpoledne jsem opravoval utržené oplechování na hřebeni střechy domu a teď mě to pro změnu rve plechy na štítěConfused ale to už musím nechat na zítra a s plošinou. Jinak úly zatím drží až se divím, že ještě nepopadaly.
Referenční URL's