Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
na strednom Slovensku +10, ale včera napadlo 20 cm snehu a majú prísť mrazy... Včielky sa trochu zlostili na zvuky lopaty, ale vylietli len ojedinelé strážkyne z horného očka Blush
http://tempsreel.infoclimat.net/temperat...pe_now.png

Goro, nemyslel si skôr niektorý zo stredomorských štátov??Surprised
ja som videl slniečko, teplomer, Blush a zdá sa mi že to bolo u nás, či?Wink
...a slniečo videlo teplomer. Takže videli ste sa všetci zúčastnení. Asi to bolo treba uviesť, "nevyvalil" by som oči...
U nás celý deň mierne pod nulou. Snehu padlo až cez noc, asi 20 cm. Ešte že tak, len už sme začínali na obyvateľov "dolnozeme" žiarliť...
Tak předpověď hlásí několik slunečných dnů tak jsem vyházel od sněhu všechny včelnice - šlo to rychle - jen kolem 15cm sněhu. Házel jsem to na dvě lopaty na šířku tak aby před úly byl tmavý pás 70-80cm.
Ve 14.00hod jsem byl v Dolní Dobrouči a byli tam 4°C, přez Letohrad to ukazovalo 5°
a tak jsem to hned vzal na včelnici Horní lipka a tam bylo 0° větřík a na sněhu tvrdá krusta. Vyletovali jen kamikadze.
Po tom vyházení sněhu jsem vždy přez strupkovou foliji zkontroloval sezení a sílu všech včelstev. Musím říct že u mě dost dobrý spíš víí borný. Největší problém byli datli na včelnici kde je nyní 94 včelsev. To už je snad vyřešený.
Zapoměl jsem dodat že celý den bylo jasno a svítilo slunce.
Prišiel som z práce,tak som stihol vidieť ešte prelet. Dnes 15 00 hod., 5°C slnečno!Smile
U mňa len ojedinelé vyletovanie. Cez deň teplo, v noci okolo -12C. Snehu do jedného metra, podľa miesta, ale postupne mizne. Niektoré úle som musel vykopať zo snehu, aby tam pri topení nenatiekla voda, resp. aby tam nevznikla ľadová krusta, ktorá by bránila prístupu vzduchu.
Jaro S., čo je to "krusta"?
Ľadová škrupina.
(15.02.2015 17:02)Jaroslav Stoklasa napsal(a): [ -> ]Ľadová škrupina.
U nás je momentálně jenom krusta bez sněhu Big Grin
Ale na jihu asi neznaj ani sníh, natož krustu Big GrinBig Grin
Když jsem ve svém příspěvku napsal slovo krusta. Myslel jsem tím tvrdou skořápku na povrchu sněhu. Zažil jsem to mnohokrát že to uneslo chlapa a jedou to bylo tak že to uneslo i auto.Vzniká to tak že ve dne vrchní vrstva sněhu nataje a v noci to zmrzne.
tak konečně i u nás dneska vysvitlo sluníčko a jarní prolet mohl začít......dokonce už nosí i pyl Smile
Pyl ? no to hledím. U mne včera prolet 2-5m před úlem a honem domů, ve stínu bylo 5C° a na slunci 15C°. Dneska se vyjasnilo až moc pozdě a bylo to zcela bez letu. U nás souvislá vrstva sněhu a zima. Dnes jsme provětrali sněžný skůtr po kopcích. Včera se prolétly ty co chtěli a potřebovali to. Na sněhu zůstalo jen málo skřehlých včel tak jsem spokojen. Hodně jim pomohl vyházený pruh bez sněhu před řadou úlů.
Včera jsem poprvé vyrazil na kole. Při pohledu do deníčku jsem zjistil, že loni touhle dobou jsem měl již 5 cyklistických dnů, první 18.2.2014. Píšu to sem proto, že zima byla sice podobně mírná, ale nástup jara je letos podstatně pozvolnější než loni. Na plodování je to hodně znát. A to je dobře.
No ráno -5,4°C Zima, v neděli maj u nás být přes den 4 °C Sad Odpoledne se podivam do den, jestli bude vyházenej plod Sad
15 minut před polednem je maximum zatmění slunce - ochlazení o nějaký ten stupen a setmění - to na to skoro neuvidíš Wink Už to začalo - to bude v pondělí lidí u očních lékařů.
Tak u nás dnes od rána mrzne aktuálně -2,4°C a ráno poletoval sníh........oproti včerejšku poměrně dost velký teplotní skok. Nejhorší je, že mrzne stále více.
http://www.meteo-pocasi.cz/maps/cz/pardu...ice-sanov/
Dnes u nás 11C° zataženo - ráno déšť , odpoledne nepršelo. Let zcela slabý - náhodný. V noci 7C°
U mňa 14,5 C a letová aktivita vysoká, prerušená dvakrát mrholením. Teraz (20:19) 9 C a hviezdne nebo...
Referenční URL's