Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
U nás 8.5C° krásně slunečno ale docela jsem venku vymrznul.Jestli budou lítat to nevím. Jestli to vytáhne na 12C° tak to dopadne.Ráno šedivec.
U nás včera po obědě až 11 stupňu. Včelky litaly pro vodu jak divé. Ale žádná nenosila pyl. Možná už vrby odkvetly :/ Teď kvetou jen petrklíče, devětsily a trochu podběly.
Ráno bola nula teraz 16 stupňov, neskutočne lietajú, nosia vodu peľ , začína čerešňa, hruška, slivka a broskyňa v plnom kvete. Medzistienky vystavané za 2 dni, aj nektár sa ligoce. Len aby ten vietor prestal, lebo fúka každý deň a ešte aj bude.
U nás to samé. Je tu neskutečné sucho a žádný déšť na obzoru. Nektaru v těch květech po tom větru moc nebude. Relativní vlhkost se tu pohybuje kolem 44-55% a to i přes noc. Včera jsem šla řepkou a 10 cmo do hloubky jen prach. Sice někde nakvétá ale nektaru nedá.
Nějaké srážky se chystají až za týden, kdy jako loni v květnu nastane chladná éra - http://zpravy.idnes.cz/mesicni-vyhled-po...domaci_kha
Tak jsem zvědav jak se to vyvrbí. Zatím to kvetení třešní nevidím nějak růžově. Hlavně aby alespoň na jabloně, hrušně a pamelišky bylo vlhko a teplo.
Teď krásná viditelnost, hezké obláčky, sluníčko a silný vítr.
Teď se stejně toho mnoho nelíhne - to začne až po 1.5. jako následek teplého období od 9.4. - pak včelstva zase skokově zesílí.
Sucho. Loni deficit za rok 15 cm, letos již 10 cm.
Když už jsem fotil ty nástavky, tak jsem vzal i počasí.

[Obrázky: pcs.jpg]
Ráno byla 0C°a místy šedivec. Nyní 11 ve stínu a už začínají létat. Dnes to vypadá na super den bez toho studenýho větru.U nás jen devětsil vrby a sasanky. Javory mléče se ještě nerozbalili i když už začínají.
No Kohoute, takýto sneh by sme my hore brali "všetkými desiatimi" /aspoň my, čo to nepreháňame s cirkulárkou/Big GrinWink
Nyní venku zase 0C° a u sousedu na střeše zase šedivec.
U nás 7 C°, velká pohoda , vietor už dnes ustane, repka za plotom je z tretiny rozkvitnutá, bude tanec a ja nemám dosť MS.Zajtra asi beriem RD a doženiem to.Sad
Neviem ako u vas , ale dnes som pozeral rozkvitnuté stromy, ale ani jedna včela. Ani na čerešni, slivke. Keď kvitla marhuľa bola obsypaná včelami a teraz vietor vlhkosť 30% tak asi nič nemeduje.
Stejná zkušenost, naplno rozkvetlé třešně, švestky, muchovníky a oproti jiným roků, kdy stromy jen hučely, letos jen sem tam včela.
U mna dnes 15 stupnov slnecno a letecky denSmile ,znaska v plnom prude kvitnu ceresne,trnky broskyne aj slivky stromi len tak hucia,nadherny zvuk radost pozorovat vcely ... Tongue
Nyní venku -1C° a výrazný šedivec.
Já už dal v neděli ke zdi baráku rajčata. Na noc na ně dávám dvě folie.

Tedy když si vzpomenu, včera jsem si nevzpomněl.
Takže opáčko... zasadíš rajčata a nanovo Big GrinD tady ráno °C, auto sem musel oškrábat. jinak ledově fučí, a nic moc.... třešně rozkvetlá a ani jedna včelka.. nic... tak nevím nevím...
Jo, ve vedlejší vesnici je skleníkářství kde prodávaj sazenice za 5,-
tak je logický, že na stromech neni ani včelka, když už všude kvete řepka Smile
Louky.... zas nejchytřejší, ukaž mi tady rozkvetlou řepku... tady teprve začne Smile
Má být teplo ale větrno, zas bude skoro prd Sad hlavně ať zapří, je hrozný sucho...
Referenční URL's