Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tak u nás polovina - teda cca 40mm, ale za poslední dva měsíce. Za posledních 6 dní (vlastně dnes) hezkých 0,5mm. KonečněExclamation
(26.05.2015 12:01)Ján Mlynárik napsal(a): [ -> ]U nás tento meciac napršalo 80 mm. Trávu kosím každý týždeň. Keby som tak často vytáčal med.

Přestěhuj se blíž k Merkurimu.Big Grin
Probudit se v 5 rano do 27 stupnu a nehybneho vzduchu, tomu rikam peklo.
Ve 4 ráno hodně světelných efektů, lámání větví ale vody jen 2,5mm. V 5:30 bezvětří silně bzučí lípa.
U nás to vypuklo už v 0.37 .Smile
Tady kolem to šlo v 5.00 hod. Na zahradě sfoukané lity, které byly sušší. Vody poskrovnu, pod stromy je sucho. Byli jsme bez elektřiny.
Dusno bohužel zůstalo. Včelám to, ale nevadí. Létají o 106.
Lehký deštík, mokré listy, údoí chránilo před větry.
Včely opět nasadily hustý let.
Plástů, které by skutečně nešly vytočit, tedy měly víc jak 50% hmoty medu - zěch asi tak zatím, necelá desetina.
Dávám stranou, pak vytočím na medovinu vodou. Jsou panenské. Smile
(08.07.2015 7:23)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]U nás to vypuklo už v 0.37 .Smile
tak u nás to bylo v 3.10-3.30hod, polámané stromy, srulované střechy, ráno uzavřené cesty, bez elektřiny /někdo ještě nyní/. Lesy v místech vývratě a zlomené uprostřed výšky kmene a za kopcem u Králického Sněžníku dle těžařů padlo až 100tis. kubíků lesa. Ještě teď se divím že to úly nerozházelo.
U nás 30C a včely idú von až sa tak sypú pritom do rána pršalo.
Zdravim pani. Meduje podla Vas slnecnica aj v tychto "nizzsich teplotach" ake su tieto dni? ( vcera mac 25 stupnov a dnes este menej).
V tych velkych teplotach na prekvapenie medovala skvele, len teraz mam pocit ze to az take nebude.
Teď jsou u nás 2,8˚C. Tak nějak nevím zda se snůška znova rozběhne. Možná, až začnou kvést jarní květiny.
Jsem.zvědav co to udělá s trubci.
Tady ráno 5,8°C....ale podle toho včerejšího studeného větru měl napadnout sníh....Big Grin Přesto všechno byl včera stále přínos.
Dole v dedine 1 stupeň, hore pri včelách námraza... Teraz však už 11 stupňov a včely lietajú na jedle.
Už ste niekedy škrabali námrazu na aute ráno 11. júla pred východom slnka? V Zázrivej sa to dnes dalo zažiť hoci minimálna teplota cca 2m nad zemou bola +1,9. Čidlo teplomera je umiestnené pri dome tak z neho asi trochu sálalo teplo a mráz nezaznamenal. Inokedy včely o šiestej už lietali, dnes sa rozbiehali až pred ôsmou.
Je 16.5C aspoň podla auta čo ukazuje a včely veselo lietajú.
Vůbec nepršelo, je sucho a k tomu vítr, voda z krajiny rychle mizí...
...a ráno a večer docela nečekaně chladno, brrr zima...Confused
Včera cez deň 33 stupňov, dnes ráno 16,5 stupňa ale do večera sa to vyšplhalo na 24 stupňov. Do obedu pršalo. Zrážky za 2 dni 21 mm a ešte asi trochu poprší. Tento mesiac napršalo 87 mm. Aj to je niečo.
Tak u nás ráno 9°C, nyní 10°C, mírný deštík - spadlo něco přes 2mm a kupodivu ani nefouká. Chtělo by to více deště, to ale asi všude.
Tak zase jedna zprávička : V Česku panuje katastrofální sucho. Kdy začne pršet?
Hezký článeček - já bych přitvrdil s nadpisem "Dotacemi za sečení trávy k rychlejší přeměně české krajiny v poušť"

Ty dotace a kontroly posečenosti porostů jsou za této situace více než kontroverzní. Na jedné straně se zakazuje zalévat, tedy zadržovat vodu v krajině, abychom zachránily vodní živočichy a tak tedy raději vezmeme potravu těm suchozemským a ty necháme pomřít spoustu hmyzu a následně ptactva - poněkud na hlavu.
Na druhé straně se kontroluje zda zemědělec posekal a travní porosty a splnil tak podmínku dotace a je jedno, že nepokosený travní prost je schopen zachytit vzdušnou vláhu ve formě ranní rosy a svým stínem zabraňuje vysychání půdy. Prostě dotace=pokosit a nechat vypálit louky na poušť - jak geniální.
Splachovat na záchodě můžete třeba 100x za hodinu v tom vám nikdo nebrání, ale zalévat ne. Možná vodou ze záchodu nebo od nádobí či po stírání podlahy - a stejně hrozí, že vás na to někdo práskne.
Uz delsi dobu vsem radim, aby si zajistili zdroj vody, ktery vrchnost nebude mit v zaznamech. O vodu bude nouze a uz to zacina. Evidovane zdroje budou nehorazne zpoplatneny - je to jen otazka casu. Nad urednim simlem a bezmozky, kteri to vymysleji nema smysl horekovat. Kezby se to uz konecne rozpadlo a kazdy si musel poradit zase jen svym vlastnim umem a duvtipem. U nas je sucho na ntou. Letosni vysadbu zeleniny a ovocnych stromku drzim pri zivote jen neustalym zavlazovanim. Ale zase plodova zelenina krasne vyzrava - je treba hledat i pozitivaSmile
Referenční URL's