Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zatim to i dle predpovedi vypada na teplotne normalni brezen. Trosku jsem se bal, ze pokud by ted na zacaku brezna prisla teplejsi vlna, mohly by uz rozkvest nektere ovocne stromy, coz by rozhodne nebylo dobre. Treba mandlone jsou uz u nas hodne narasene. V tomto teplotnim rozmezi do 10 stupnu s obcasnym teplejsim slunecnym dnem rekneme kolem 14 stupnu by to mohlo vydrzet az do konce brezna a pak to muze zacit. Zasob v ulech je hodne, cerstveho pylu take kopec.
U nás taky takový normální březen ....v noci mrzne, sněhu sice jen do 10cm, ale sněží.
Sem tam nějaké včelkám letí pro vodu. Sice svítí sluníčko, ale teploty jdou do max.7 stupňů. Zítra má být větší teplo....Smile
tak u mě dneska svítilo hodně sluníčko a i při 5 stupních lítaly pro vodu jak blázni...ale pyl zatim žádnej
Dneska vcelku pěkná tlačenice jak u vody tak u Krokusů,jen jsem pak už dál nefotil,ale později byly pěkně obsypané.......

[Obrázky: IMG_20160304_00039.jpg]
Sedm stupňů, celý den slunečno, u všech včelstev celkem intenzivní nálet na velké plochy Bledule jarní hned za včelnicí a začínají nosit pyl z Olší co jsou na sluníčku, Lísky ty už jsou u nás skoro u pryč, zatím to vypadá výborně.
Meteorologové varují před vichřicí

http://zpravy.aktualne.cz/pocasi/meteoro...position-1
Je 12C ale vetrisko jak keby sa čerti ženily
http://www.novinky.cz/domaci/396805-zima...merne.html

tak snad už to bude trochu veselejší Smile
Počasí s vymyká všemu co jsem znal. Najlmal jsem si pomocníky na vyházení sněhu , Píchali jsme násadou lopat kde ty včelstva skutečně jsou a nyníi???To je sradda a myslím i pro roztoče
Dnes počasí na JV Moravě pro včely celkem hnus. Teplota kolem 10 stupňů a šílený vítr. Včely létaly na vodu a hodně se jich díky větru nevrátilo. Všude kolem úlů zkřehlé včely.
Tak konečně.....špačci přiletěli...Wink ....ale zě si letos "dali na čas"...Dodgy
Včera a předevčírem jsem přejížděla Moravu od Velké Bíteše, přes Brno, Olomouc, Ostravu, Havířov do Horní Suché. Známky jara, ať už nás počasí trápí nebo těší, jsou nepřehlédnutelné. Na celém jmenovaném území jsou rozkvetlé a pyl produkující jívy - různé druhy. Také jiné stromy a keře na stráních se začínají zbarvovat dle barvy nalévajících se pupenů. Už to není zimní obraz. Tak si přejme trochu více toho slunce, ať z toho ty naše holky něco mají Wink.
Přesně tak Maky na Moravě je to letos nějaké zelenější, vrby už natahují kočičky, co nevidět úplně rozkvetou, meruňky a mandloně mají nalétá pupeny a řepka neobyčejně zelená na tuto dobu. I špačci už se asi před týdnem vrátili. Už je tu hodně cítit jaro.
Lehce nad nulou. Odpoledně napadala trocha sněhu. Asi do zítra roztaje, ale zatím na loukách leží souvislá vrstvička.
Dnes +15C, bezvetrie, včely mali pekní prelet. Už hádam behom týždňa keď sa oteplí budú kvitnúť drienky.
Lehce sněhu, lehce nad 15°C a pak se ptejte kdy dělat nějaký zákrok ve včelách nebo napsat nějaké návody.SmileCool
Tak posledni vystupy modelu naznacuji za tyden vyrazne ochlazeni a navrat k zimnim teplotam okolo nuly.
Tady je kolem nuly stále. Sem tam sněží, no stále zima a u včel klid.
(07.03.2016 13:25)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Tak posledni vystupy modelu naznacuji za tyden vyrazne ochlazeni a navrat k zimnim teplotam okolo nuly.

To jsi viděl kde? Vždyť hlásí pořád +- stejně.
Referenční URL's