Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Milane, v Bille máš cukr za 9,90Kč Smile
O víkendu bude v Penny za 9,90 kč , omezení není psaný....
Avízované chladno a sněžení se nekonalo, u nás až na ten vítr docela teplo, asi už začnu připravovat medníky, jak to tak vypadá, tak snůška přijde fofrem. Včera jsem se jel podívat do Žatce, tak cestou jsem viděl rozkvetlé trnky, pravděpodobně ptačí třešně (za jízda z auta to moc poznat nešlo) a po Žatci dost fialově kvetoucích stromů, asi třešní a k tomu nějaké pampelišky. U nás už ojediněle taky kvetou trnky, ptačí třešně už tady moc nejsou, ale ty fialově kvetoucí třešně jo, pampelišky už za chvíli taky začnou.
V Luhačovicích oproti včerejšku pofukoval jemný větřík. Stále bylo kolem 20°C, ovšem na včerejšek to nemá. Chvílemi bylo zastřeno jako na pršení, ale nic se nekonalo. Zem je dopraskaná, chtělo by to ždibec vody. I stromům by to pomohlo.
Včera jsem jel autem mezi Pardubicema a Čáslaví - některá pole s řepkoui už jsou žlutá - není to sice úplný ,,koberec žluté"-ale to je jen otázka pár dnů-- na druhou stranu-některé porosty jsou -jako kdyby z nich včera slezl sníh.



(06.04.2016 15:27)Misoka napsal(a): [ -> ]Avízované chladno a sněžení se nekonalo, u nás až na ten vítr docela teplo, asi už začnu připravovat medníky, jak to tak vypadá, tak snůška přijde fofrem. Včera jsem se jel podívat do Žatce, tak cestou jsem viděl rozkvetlé trnky, pravděpodobně ptačí třešně (za jízda z auta to moc poznat nešlo) a po Žatci dost fialově kvetoucích stromů, asi třešní a k tomu nějaké pampelišky. U nás už ojediněle taky kvetou trnky, ptačí třešně už tady moc nejsou, ale ty fialově kvetoucí třešně jo, pampelišky už za chvíli taky začnou.

to do fialova bide hloh - tada asp. si to myslím - u nás to tak je.
U nás to začíná kvést všechno.mangolie, broskev, nektarinka atd. 355 m.n.m. teď 12 stupňů
Nevím jak u vás, ale hloh to "na beton" nebude. Ten rozkvítá v posledním týdnu kvetení řepky.
A ta řepka má minimálně 18 dní čas....
U nás už začína řepka sem tam prokvétat. Celkově je už taková světle zelenkavá až do žluta. Třešně kvetou od pondělka letos nebude líbačka na 1. máje pod rozkvetlou třešní Smile

Branišovice, Brno - venkov
(07.04.2016 9:35)Ondřej Krištof napsal(a): [ -> ]to do fialova bide hloh - tada asp. si to myslím - u nás to tak je.

Toto není hloh, ten poznám, tohle má korunu i větve ovocných stromů a květ je taky trochu jiný. Navíc u nás je spousta hlohu a ten má ještě do kvetení daleko.
+23C, slnečno bezvetrie.
(07.04.2016 11:13)Misoka napsal(a): [ -> ]
(07.04.2016 9:35)Ondřej Krištof napsal(a): [ -> ]to do fialova bide hloh - tada asp. si to myslím - u nás to tak je.

Toto není hloh, ten poznám, tohle má korunu i větve ovocných stromů a květ je taky trochu jiný. Navíc u nás je spousta hlohu a ten má ještě do kvetení daleko.

Ružovo kvitnú broskyne, hloh kvitnre tesne pred agátom, mimochodom agát u nás už má popukaný tvrdý kryt nad budúcou vetvičkou, takže jeho kvitnutie u nás bude možno koncom apríla, pravda ak nezamrzne.
Zdar a sílu! Přátelé.
Počasí u nás slunečné teplota ve 12,00hod. 20°C. Od 15,00 hod. zamračeno a v 16,30 deštík asi tak čtvrt hodinky. Migas.
Zdravím přátelé,
dnes jsem vyfotil první rozkvétající květy řepky. Toje mazec.
ono se ještě na 3 týdny ochladí a vše se fenologicky srovná...však víme, zima přijde...Wink
U letošní řepky, u nás, je zajímavé, že oproti loňské, která byla až přes 1 m vysoká, letošní je velmi nízká, tak 40 cm a již má květovou násadu.
Možno to bude nedostatkom zrážok. Ak ste si nepozreli na slovenskom fóre tak prikladám moje záznamy z marcov za posledné tri roky. Tie zrážky nemajú moc dobrý trend..
(07.04.2016 21:20)František Němec napsal(a): [ -> ]U letošní řepky, u nás, je zajímavé, že oproti loňské, která byla až přes 1 m vysoká, letošní je velmi nízká, tak 40 cm a již má květovou násadu.

To ešte nič neznamená naprší a repka vystrelí do výšky, všetko spôsobilo to teplo.
13 stupňů zataženo
Tak už mne déšť vyhnal ze zahrady. Je 11°C a zataženo, jako na týden.
+ 14C, zamračené a včely nosia žltý peľ.
Referenční URL's