Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální počasí u nás
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(18.04.2016 10:17)ZdenekM napsal(a): [ -> ]Vcčera na moravě, kolem rajhradu apod. 21 °C prijedu k nam dom 81C zima hnusně. Budu potřešbovat je zozšířit, ale zima je , hnusně. tak to nějak udělám, ale řepka jdeš do květu.. jestli bude takhle blbě.. bude prd.. a hlad..

Zdenku, rad Te vidim, ale prosim Te, nezacinej "hulovatet" Wink!
Honza
Omlouvám se. Také nerad "hulovatím", ale je tu zima a zataženo a nechci strašit, ale podle dlouhodobé předpovědi má ta zima vydržet do konce prvního týdnu května. Budu doufat že se rosničky sekly.Wink
Faktem je, že je příroda napřed a je třeba to dorovnat......
Aktuálně 7 stupňů Big Grin
(18.04.2016 14:15)Tom-Z napsal(a): [ -> ]Omlouvám se. Také nerad "hulovatím", ale je tu zima a zataženo a nechci strašit, ale podle dlouhodobé předpovědi má ta zima vydržet do konce prvního týdnu května. Budu doufat že se rosničky sekly.Wink
Faktem je, že je příroda napřed a je třeba to dorovnat......

Děkuji za uznání.......já jsem minulý rok v podletí a na podzim VAROVAL....Big Grin
Tak dnes si chvilku počkají - je jinovatka a teplota klesla před hodinou na -0,3°C, jasno.
nie dobra vyhliadka pre agát:
* http://www.shmu.sk/sk/?page=987&id=&d=1&jav=&roll=
* http://www.shmu.sk/sk/?page=987&id=&d=2&jav=&roll=
to však ešte nemusí nič znamenať, i predpovede s realitou sa môžu mierne odlišovať, podstatná je aj nadmorská výška

* posledný týždeň vždy podvečer bolo krásne cítiť pri úľoch tú správnu "chlebovú" vôňu, matky plodujú ako divé a aj trochu nektáriku sa nájde po okolí ...
(18.04.2016 11:14)Honza Veber napsal(a): [ -> ]
(18.04.2016 10:17)ZdenekM napsal(a): [ -> ]Vcčera na moravě, kolem rajhradu apod. 21 °C prijedu k nam dom 81C zima hnusně. Budu potřešbovat je zozšířit, ale zima je , hnusně. tak to nějak udělám, ale řepka jdeš do květu.. jestli bude takhle blbě.. bude prd.. a hlad..

Zdenku, rad Te vidim, ale prosim Te, nezacinej "hulovatet" Wink!
Honza
Ahoj Honzo Smile také !
Nebudu, ráno 0°C (6:03) a auto škrábat. S rozšířením prostě počkám.. Confused
Tak to já jsem škrábal. Klasika kvete meruňka a broskvoň a -1.1°C a zítra, pozítří bude hůř. Třešně mají rozum, ale těsně před rozpukem. Jestli přijde ještě větší mráz tak je vymalováno.
Tyhle brzká jara jsou jen k naštvání.

A předpověď na květen typu "studený máj v stodole ráj" a když kouknu na červen a červenec tak začínám mít pocit, že nejteplejším dnem v tomto roce již byl 25. duben Sad Buď se zbláznily modely nebo podnebí.
Já bych naopak řekl,že to letošní jaro je překvapivě normální. Možná jsme si jen za ta poslední bláznivá léta odvykli.
Domazlicko dnes v poledne studeny vitr a 12 st. C jeste ze mam vcelky v zavetri..
Honza
Včelařím krátce, dřív jsem přírodu sledoval jinak. Teď koukám co kde a kdy kvete. Zdá se mi, že všechno pokvete najednou. Začíná řepka, pampelišky, ovocné stromy ....
Je to běžné?
Ve ctvrtek rano muze byt pro letosek ovocnarsky vymalovano. Mam pocit, ze teploty pujdou pri vyjasneni a bezvetri o hodne niz nez predpovidaji modely. Vzdy tam byva tak 2-3 stupne rozdil smerem dolu za techto okolnosti. Bude to zajimave, ale nemam z toho dobry pocit. Mozna budu muset v sadu poradne zadymit.
...a s ovocnými stromami môže ísť"do kopru" aj agát... Confused
U nás hore ešte ovocné stromy našťastie nekvitnú. Predpokladám, že tak o týždeň začnú hrušky a slivky, krátko na to čerešne. Ale ak sa ochladí, možno sa to posunie.
To u nás, za posledních 15 let co tam žiju ovocné stromy nikdy nepřemrzly. U nás prostě ty mrazíky nejsou. Dole v dědině jo, ale u nás je to speciální místo. Vždy o pár stupínků ráno je tepleji.
U nás ráno opět mráz a nyní okolo 10.00 hod. teplota jen 3°C. Pěkná zima. Kvetou vrby, petrklíče a pár kytek v zahrádkách. Ovocné stromy jen pučí, kvést budou možná tak za 14 dní, ale dole v nižších polohách (spíš směrem k Moravě) jsem viděl už nějaké ovocné stromy kvést. Na medníky to ještě není Wink .
U mňa (Halič) je repka v plnom prúde, nosili z nej aj včera a to bolo slabých 18 C. V noci som mal 5 stupňov na okne, agát má už 1,5 cm dlhé strapce, tak ostáva veriť, že mráz bude len prízemnýUndecided
I u nás v jihozápadním podhůří Českého středohoří dnes ve stínu bídných skoro 13 °C. To je však proti včerejším 6 °C již hopsa-hejsa.
[Obrázky: 056_1.jpg]
A tak holky natáhly svetry a hurá na to, pokud svítíčko sluní.
[Obrázky: 058_1.jpg]
Šup na rozkvetlou třešeň, do prvního máje na líbání nevydrží.
Milenci budou muset najít na líbačku jiný porost.
[Obrázky: 060_1.jpg]
Ale v řepce, včelu abys pohledal.
[Obrázky: 061_1.jpg]
A takhle to kvete. V popředí vrch Zlatník a vzadu na obzoru mlhavé obrysy Krušných hor. Pro kolegu Petra Mitregu, nezoufej, také se to u Tebe zmátoří Wink.
JK
U nás v poledne 18°C, na trnkách to pěkně hučelo, tak trochu i na třešních a javoru.
U nás to dosáhlo max10C° a k tomu studený výtr. Létali pro vodu a trochu pylu. Stejně nyní nic pořádně nekvete. Začínají kvést javory mléče a vrby ale to jen v teplých polohách. Pampelišky a třešně vubec nic.
Referenční URL's