Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Ochrana před klíšťaty u včel
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dobrý den,
včera jsem byl na dvě hodiny pracovat na novém stanovišti v lese. Po příchodu jsem na sobě našel pět klíšťat. Nemáte nějaký vyzkoušený repelent, který by ochránil a zároveň nedráždil včely. Ještě jsem to s repelentem u včel nezkoušel, údajně to včely nesnáší. Sice jsem to samé slyšel o alkoholu a včelách, ale z toho mě vyvedl kolega, který má flašku přímo ve voze a než včely otevře, dá si dvě ozářené do každé nohy na zdraví. Tak jestli to s těmi repelenty není podobně. Prosím o debatu k věci.
B-komlex. Z akéhosi dôvodu pôsobí odpudivo...
Třeba to někomu pomůže a ušetřím ho vlastního pokusu. Provedl jsem praktický test. Vyzkoušel jsem repelent. Koupil jsem v akci běžně dostupný Diffusil DRY. Opravdu to včely extrémně dráždí. Tolik žihadel během pěti minut jsem nedostal ani za posledních pět let celkem. Zakládám si na mírnosti včelstev, ale....... Po velmi dlouhé době jsem zbaběle zdrhl ze včelnice. Snad mě nikdo neviděl, musel bych se stydět. Kotníky plné žihadel, klobouk pod který mi nalétali jsem v běhu strhl tak, že jsem utrhl tu gumu co ho drží na hlavě. Tudy cesta nevede. Koupil jsem B-komplex.
Pokud jde o ten alkohol, tak asi docela záleží na tom o jaký alkohol jde. Pokud jde o ten repelent, tak tam se jim nedivím.
Ahoj všem,stačí na stanovišti občas posekat trávu a ostatní plevel.V jednoduchosti je síla.
svetlejšie nohavice,zasunúť do ponožiek.. kým prelezie niekam kde by sa mohol zavrtat,tak ho stihnem vymáknuť..držia sa na bylinách,cca do 60 cm výšky..
Dať si gumenné čižmy a kliešť nepolezie. Cool
Referenční URL's