Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včely v televizním vysílání
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
moc pěkný
(16.06.2014 9:13)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Což klobouk, Petře, ale celé je to poněkud komické. Proč, proboha, neřeknou někomu, kdo o tom něco ví? Možná proto, že v Peroutkově tohle nevedou a ti ostatní nějak nejsou vidět ... Což za stávající situace chápu ...
A ještě k tomu Vašík chce být tak blízko tý přírodě ...
TBH není jednoduchý úl pro chov na úplný začátek a Vašík věru navíc o tom nic neví ...

Tak jsem se ve volných chvílích chtěl kouknout jak pokračuje včelstvo v té medné krávě a nestačil jsem se divit. Schválně se koukněte sami na tenhle díl:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10306...dej/video/
od 5:15 do 11:30 a dozvíte se plno novinek, tak např. že pastovaný med se dělá šleháním, z rojového matečníku se líhne F1 matka, brtníci chytali roje a nosili si je domů, včelaři mění molekulu medu atd. Vážně zírám co mě naše veřejnoprávní médium za moje koncesionářské poplatky přináší...
Zas přeháníš. Mění pouze strukturu molekuly medu.
Kohoute stačilo jen říci, že pastování medu je řízená krystalizace, při které je v průběhu krystalizace krystal rozbíjen pomocí míchání, aby nenarostl do velké velikosti a následně nedrhnul na jazyku. A dodat, že takovýto med již dále nekrystalizuje a dobře se roztírá atd. A hlavně říci že se do medu nevšlehává žádný vzduch. Mě docela mrzí, když včelaři dostanou v médiích prostor a místo toho aby bořili mýty a vyvraceli nesmysly, tak vytvářejí další.
Reportáž o moru ve včerejších (29.7.) Událostech na čt1 zde
Něco příšerného co lidská zrůda dokáže Sad
Televizní noviny 16.8.2014 čas 19:50
Škoda že se nezeptali zda ten den zrovna nevčelařili.

U nás taky na jaře shořel včelín, jenže dopoledne v něm majitel včelařil. A odpoledne mu jej někdo zapálil nebo to nějak chytlo.
Karle když shoří včelín tak by se dala tato verze předpokládat, ale když hoří volně stojící úly tak si nejsem jist, že si to zavinil včelař sám. Třeba před časem u nás zloděj maskoval stopy požárem http://jindrichohradecky.denik.cz/pozary...91015.html

Taky v tomto týdnu dávali jiný případ, kdy vandal ucpal včelám česna a ty se udusily. Měl jsem tuto zkušenost taky na své včelnici u starších úlů, které nemají zasíťovaná dna a očka. Jen díky náhodě jsem je ještě stihl zachránit.
na ZOOMu právě vysílají o včelách a včelaření - takže kdo máte čas kukejte se mnou Wink


Předpokládám, že ti kdož to nestihnou si budou moci kouknout i na webu zde http://play.iprima.cz/kanaly/zoom, když najdete pořad Přírodní vesmír(7). Alespoň dosud se tam záznam tohoto pořadu objevoval.
Předběhl jsi mne Big Grin
Bylo to moc pěkné, alespoň ty kousky co jsem stihla vidět. Teda, jak ta včela zkoušela setřepat kleštíka, to nemělo chybu! Podívám se v klidu na celý pořad. Ona ta rakouská příroda má taky něco do sebe.
Na Prima Play nic není, ale v úterý 9. 9. 2014 v 15:45 hodin ten díl opakují. Pak ještě obden do 21. září.
Farmarska revue,prvy prispevok o vcelach a skodlivosti Polskeho cukru ...

http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/...20.09.2014
Á pán je obchodník Smile

Se divím že vám vadí Merkuri, toho v TV nevysílají Smile
Pan Ing. Pavel Fiľo je riaditelom SOŠ Pod Bánošom kde sa ako v jedinej skole na Slovensku vyucuje odbor vcelarstvo a je uznavanym vcelarom preto ho vysielaju v TV .Smile
Žlutá smrt "Česká republika by se mohla přejmenovat na Řepkovou republiku. V sezóně je naše země takřka celá žlutá. Postřiky na tuto plodinu ale zabíjejí. Postižení majitelé zvířat se mohou jen těžko bránit, protože prokázat to tak, aby to uznal i soud, je prakticky nemožné. A tam, kde jsou ohrožena zvířata, nemohou být v bezpečí ani lidé. Podívejte se na příběh, který hovoří za vše. "
(22.09.2014 22:48)Jaro - Vigor napsal(a): [ -> ]Pan Ing. Pavel Fiľo je riaditelom SOŠ Pod Bánošom kde sa ako v jedinej skole na Slovensku vyucuje odbor vcelarstvo a je uznavanym vcelarom preto ho vysielaju v TV .Smile

Ale asi tam mají prodejnu taky,takže je i obchodník. Nebo ne?

Takže problémy zimních úhynů jsou jasné - v cukru jsou procenta soli, poznat to nejde a cukr nemluví aby jsme poznali že je z POlska.

Chápu, v pořadu pro famáře se musí konkurence trochu pomluvit.

A nebo je to pravda a pak je divné, že jste nám takovou informnaci sem na VF nedali - my tady nakupujeme cukr na palety, nikod nepozná odkud jej dovezli, teď když mi uhynou včely tak to vím. Laciný cukr.
To s tym Polskym cukrom je pravda,ze v tom je sol a skodi to vcelam nerobia to vsetky polske cukrovary takze ich nemozeme hadzat do jedneho vreca,on na to len upozornoval,ze moze nastat taky problem... Skus sa obratit na niektorych velkovcelarov v Cechach alebo na niekoho z Vcelarskeho ustavu v Dole ci uz o tom poculi a uvidis,ze sa s tym stretli... Ja osobne poznam jedneho vcelara na Slovensku co vratil poliakom cely kamion pri zisteni,ze sa jedna o dany cukor s primesou soli.
Dneska sa da kupit cukor u nas za 0.47€ /kg tak naco chodit do Polska a zbytocne ryskovat,tam to urcite lacnejsie nebude...

Neviem ci tam maju aj predajnu,ale urcite nepredava cukor Smile max.nejake vyrobky co sa tam v skole vyrabaju Ule,ramiky ...
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Referenční URL's