Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Důsledky rozhodování svazu na včelařskou veřejnost
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
(29.11.2017 12:31)pavell napsal(a): [ -> ]Milane co tě ponižuje?

Já mám svoji důstojnost a bohatě stačí, že mě deprimuje státní zřízení a nevidím důvod se ještě sebe-mrskat v dobrovolném spolku.

KDYŽ JSEM BYL ČLENEM:
Platit příspěvky, ale informace jak se s nimi hospodaří v Křemencárně ve srozumitelné formě nebyli.

Absolutní informační embargo a žádná naděje na zlepšení, při jakýmkoliv problému hlavně finančním způsobeným lajdáctvím, neprofesionalitou a možná úmyslem sekretariátem a PRV ČSV.(předboj,včelpo atd.)

V Praze fakt, že nás zastupuje člověk co má soudní spor s ČSV a nakonec po mém odchodu taky vypadl, ale použil značku ČSV na vytvoření penězotoku a po údajné hádce o peníze hrdě odešel a vše si odnesl.

atd atd atd

A JÁ TO VŠE SVÝMA PŘÍSPĚVKAMA PLATIL, NO NEVYSR.... BY SES NA TO Big GrinBig GrinBig Grin
Mně se to téma líbí, je inspirativní. Ten blbý trend svazu je trvalý a douhodobý a důsledky by měli nést ti, co jsou tam nahoře už hodně dlouho a my všichni víme, kteří to jsou. Konečně, když to Včelpo tak úspěšně prodali a tím završili důležitou etapu svazu, by měli odejít a dát mu tak šanci se z toho dostat.
Kauza Vcelpo nesmi nikdy vysumet do ztracena.Vzdy nam musi pripominat,co vsechno se muze stat,kdyz si parta vykuku dela co chce za zady clenu a nikdo je nekontroluje,ac to ma za povinnost.Jinak Pravo vcera ukazkova ucelova manipulace s klicovym vyznamem Vcelpa pro ceske vcelare,nejdulezitejsim vyrobcem mezisten,bla,bla,bla a hazeni viny na policii a SVS...Kazda lez ma kratke nohy,i ta pratelska svazova...
Josef:jen přidám - Včela předboj,Bez medu to nejde ,ulité peníze v NASA........mám pokračovat.
A to je jen začátek ........
A zároveň konec - proto ,že jak řekla před nedávnem předsedkyně Machová ohledně Včelpa :
Já se divím jak se stále o Včelpu mluví,všechny jiné kauzy do roka přece vyšuměli .........
A jak jsem psal v jiném vlákně: Informovanost členů je minimální a ke všemu to zatloukání členů RV a vedení ........F.V.
Tak mi ta debata zde připomíná článek p. Machové - Včelařství 12/2017 "Lidský vděk nemá kořínek" Big GrinBig GrinBig Grin
(29.11.2017 15:41)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]... Konečně, když to Včelpo tak úspěšně prodali a tím završili důležitou etapu svazu, by měli odejít a dát mu tak šanci se z toho dostat.

Kdepak odcházet Pavle, tímto krokem dokázali, že se umí poprat i se silně problémovou situací. Takových lidí je škoda. Upevnil bych jejich pozici ve stanovách, aby si nějaký nezkušený a neznalý trouba nemyslel, že je může nahradit a vést svaz k lepším zítřkům.
ona se ta pokladna jednou vyčerpá a pačmeláci se půjdou pást někam jinamSmile
Z čeho tedy žije svaz? Já platím jen nějakou poměrnou částku za Varidol a to s trhává z dotace kterou mě ani nevím proč někdo dává. Kdybych měl méně let, nebo byl v dosahu veterinář, který ten varidol nabídne, tak bych ve svazu nebyl. Přihlásil jsem se tam jen z tohoto důvodu, aby mě nikdo nevyčítal, že ve svazu nejsem a službu požaduji. Nebyl jsem členem do svých asi 70 let a šlo to i bez svazu. Jsou to dotace, které jsou příčinou tohoto švajnerajnu? No ta zrušit dotace a padne i toto svazové monstrum.
Milane ,to se o pokladně Severní Koree také již dlouho říká a stejně má pořád na útočné zbraně. Taky tam ty diktátory stále někdo nějak sponzoruje, aby nenastala humanitární katastrofa a hladomor těch prostých Korejců.
(30.11.2017 7:55)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]ona se ta pokladna jednou vyčerpá a pačmeláci se půjdou pást někam jinamSmile
Neřekl bych. Příležitosti k odklonům je ještě dost. Nasavrky jsou super prádelnou, Křemencova bude potřebovat rekonstrukci, dotační toky z MZe jsou stálé a členská základna platí.
To je živá pokladna, to je 50 000 hejlů, přes který se dají vyrábět peníze jak na pásu.
Omlouvám se sám sobě.
Porušil jsem své rozhodnutí se již nikdy nezúčastnit tohoto fóra pro prázdnotu a jednostrannost, demagogické nálady jednotlivých revolucionářů, kteří možná ani ve svém životě nic nedokázali.

,,Bez medu to nejde". Výkřiky nemající konce aniž by si někdo z přispěvovatelů dal práci se zjištěním skutkové podstaty věcí. Já jsem si tu práci dal, napsal poníženou supliku na PRV o zastavení soudu s Reklamaxem, neboť z jištěných poznatků jsem dospěl k názoru, že soudní pře je nesmyslná. PRV mou žádost projednalo a zařadilo na pořad jednání RV. Zavčas jsem napsal dopis členům RV abych je písemně seznámil s mými poznatky a navrhl hlasování o zastavení soudní pře: ČSV - Reklamax. Zastavením bychom ušetřili finanční prostředky. Nestalo se, a já byl jediný který hlasoval proti pokračování této nesmyslné soudní pře. Tento týden vynesl soud svůj verdikt. ČSV je povinen zaplatit veškeré soudní výlohy. Budou tak okolo 250 000,- Kč. Gratuluji všem zástupcům jednotlivých okresů k jejich alibistickému rozhodnutí pokračovat.
Měl bych pogratulovat jejich hlasování i v případě odprodeje společnosti Včelpo za hlasování o nabídce, která byla o 2 miliony nižší, nebyla kryta žádnou zástavou se zavádějícími prvky možné účelovosti s ohledem na zaměstnanou partnerku vítěze soutěže ve Včelpu.

Pro informaci všem zde uvádím text mého dopisu členům RV. Zajímalo by mne, jak se k tomu postaví kolega Halo........

Otevřený dopis členům RV ČSV (předaný členům RV prostřednictvím ČSV)
Vážení kolegové,
Obracím se na Vás tentokrát ve věci soudního sporu s firmou REKLAMAX.
Jako předseda OO ČSV okresu Česká Lípa jsem zapsaným trvalým usnesením pověřen sledovat kauzu Včelpo a soudní spor s firmou Reklamax, aby byly všechny skutečnosti směrem k členské základně řádně presentovány, nedocházelo k dalším možným ekonomickým propadům, a zamezilo se možné ztrátě svazového, našeho společného majetku. I v tomto smyslu jsem napsal do časopisu Včelařství 9/2016 článek ,,Buďme přátelé, chraňme si svůj majetek“.
Ve smyslu tohoto usnesení naší okresní organizace se již dlouhodobě zabývám zjištěním všech skutkových příčin v kauze Včelpo, a zúčastnil jsem se i prvního stání soudního sporu ČSV – Reklamax v Rakovníku, odkud jsem odjížděl s velice smíšenými pocity o smyslnosti tohoto soudního sporu. Zazněla zde totiž z úst předsedající soudkyně výzva k zúčastněným stranám zamyslet se nad podáním žaloby se snahou o mimosoudní dohodu. K této výzvě jí vedl fakt zjištění všech skutečností, v jehož průběhu zde nevidí spáchání trestního činu s vymožením finanční ztráty. Položila zde dokonce řečnickou otázku, proč toto soudní podání když z dostupných webových stránek se lze dočíst, že akce ,, Bez medu to nejde“ byla dokonce samotnými komisaři EU v písemných materiálech vyzdvižena jako jedna z opravdu smyslných a kladných v celém svém průběhu. Zcela zřetelně a nahlas zde vyslovila i pochybnosti, nalézt v soudním podání jakýkoli trestný čin.
Požádal jsem proto dopisem PRV o pozastavení tohoto soudního sporu s možností Vás seznámit s podstatnými skutečnostmi a v následné rozpravě zvážit úplné zastavení tohoto sporu. Zajistil jsem si základní dokumenty k této kauze včetně sepsaného podání k soudu. Vyžádal jsem si podle zákona o svobodném přístupu k informacím SZIF o poskytnutí stěžejních dokumentů. Zde mi bylo potvrzeno, že v jednotlivých zápisech provedených kontrol této akce z EU, je v závěrečném dokumentu tato akce kladně hodnocena bez jakýchkoli připomínek. Seznámil jsem se i s protokolem kontroly SZIF kde byly z konečného vyúčtování neuznány některé položky týkající se alkoholových nápojů a neoprávněného účtování DPH. Největší část neuznaných nákladů se ale týkalo akce ,,Země živitelka“, která byla firmou Reklamax zajišťována na přímou žádost MZe a ČSV těsně po časovém uzavření samotné akce ,,Bez medu to nejde“. Kontrolní oddělení SZIF nemělo k předloženým dokladům z akce ,,Země živitelka“ žádné výhrady než argument nemožnosti úhrady všech nákladů s datem po vypršení lhůty akce ,,Bez medu to nejde“.
Z korespondence, kterou má u sebe právní zástupce Reklamaxu jsem pak zjistil, že Reklamax byl ochoten uhradit (vrátit) finanční prostředky neoprávněného účtování DPH a dokonce byl nakloněn uhradit i náklady za ,,alkohol“. Pro větší přesnost je nutné dodat, že alkohol se týkal pouze přípitku při vstupu novinářů na tiskovou konferenci a několik málo piv, konzumovaných při obědech zúčastněným partnerům na této akci. Je nutné pro vysvětlení i podat informaci o průběhu evidence a sestavení vyúčtování. Reklamax vše konzultoval se sekretariátem ČSV, kterému také předkládal všechny doklady. Zemřelý JUDr. Schmid tyto doklady kontroloval a sestavoval celkový sumář jako podklad co má Reklamax vyfakturovat. Chyba v zaúčtování DPH nebyla na straně Reklamaxu, ale samotného ČSV. Neuznání položek účtovaných alkoholických nápojů k podávaným obědům bylo nakonec v rozporu s předloženým rozpočtem včetně i neopodstatněného vyloučení dokladů týkající se samotného jídla aniž by byly tyto náklady za alkoholické nápoje z nákladů na stravování pouze odečteny.
Po smrti JUDr. Schmida převzal veškerou agendu nový tajemník Ing. Krejčík. Ten také požádal Reklamax aby sepsal odvolání k rozkladu nákladů zpracovaného SZIFem. Reklamaxem zpracovaný rozklad a odvolání byl pouhým přepisem bez jakýchkoli úprav přenesen na hlavičkový papír ČSV a následně zaslán SZIFu. Tím ČSV uznal veškeré argumenty Reklamaxu.
Poskytl jsem vše našim právníkům k posouzení nashromážděných dokladů této kauzy. Následně jsem byl upozorněn na nesmyslnost samotného podání k soudu, i na samotný fakt, že Reklamax byl přístupný uhradit sporné položky DPH a vyřazených dokladů za pohoštění (obědy), na kterých bylo účtováno i pivo, a doklady nákupu alkoholu na vstupní přípitek novinářů. Kdo byl někdy na nějaké tiskové konferenci ví, že je to zcela běžná praxe každé tiskové konference, pokud se jedná o presentaci. Byl jsem upozorněn i na samotnou skutkovou podstatu, že pouhým přepisem sestaveného odvolání Reklamxem se de facto ČSV s tímto sepsaným odvoláním ztotožnil a není tudíž relevantní následně podáním u soudu cokoliv zpochybnit. Položil jsem otázku, co to může pro ČSV znamenat. Jednoznačná odpověď: ČSV tento soudní spor nikdy nevyhraje, soudce může k stroze uvedeným argumentům požadovat nové a nové doplnění a celý spor se v nákladech pro ČSV může vyšplhat lehce i na 400 tisíc korun. A já se samozřejmě ptám sám sebe, i Vás, vážení kolegové. Máme na to? Není daleko smyslnější věnovat tyto prostředky konečně do nutných oprav našeho společného majetku, kde jsou již řadu let nevyužité prostory k pronájmu, neboť je nikdo nikdy neopravil po původním nájemci?
Navrhuji Vám proto, otevřete diskuzi o nesmyslnosti této soudní pře, zastavte hlasováním zcela tuto kauzu, nebo pověřte revizní komisi o prověření všech faktů s předložením zjištěných skutečností na podzimní zasedání RV k závěrečné diskuzi.
Dovolte, abych na závěr odmítl jakékoli nařčení různých ,,revolucionářů“, že chci kauzu ,,Bez medu to nejde“ zamést pod koberec. Nejsem s touto kauzou nikterak spojen. Snažím se jenom pojmenovat vše jak je, a ne jak se o tom demagogicky šíří oni ,,revolucionáři“ směrem k členské základně, aniž by se obtěžovali i oficiálně se dotázat ČSV jak je to ve skutečnosti.
Pro Vaší informaci a informaci i ostatních je nutno uvést, že náklady které Reklamax uznal se týkají pouze celkovou částku 14 698,- Kč:
12HV00556(11.11.2012), 13HV00011(5.1.2013), 13HV00071(26.2.2013), 13HV00141(23.3.2013), 13HV00211(7.5.203), 13HV0438(11.8.2013) – V žádném nařízení ani smlouvě není určeno, že by občerstvení v rámci pracovních schůzek se zástupci médií nemohlo obsahovat alkohol ve výši 21 727,- Kč! Přitom alkohol v samotné položce občerstvení byl na uvedených dokladech pouze ve výši 4 755,-. Ostatní finanční prostředky až do výše 21 727,- Kč se týkají výhradně jídla. (ALKOHOL – vyřazeny byly celé tyto doklady, i když z nich alkohol tvořil třeba jenom část položky.12HV00556(11.11.2012) – 1.655,- Kč, 13HV00011(5.1.2013) – 150,- Kč, 13HV00071(26.2.2013) – 1.274,- Kč, 13HV00141(23.3.2013) – 370,- Kč, 13HV00211(7.5.203) – 246,- Kč, 13HV0438(11.8.2013) – 1.060,- Kč)
131100057(29.3.2013) – uznáváme pochybení způsobené neodečtením vrácené slevy 8.100,- Kč
13HV00439(12.8.2013) – uznáváme chybné připočtení DPH v částce 457,- Kč
13HV00401(1.8.2013) – uznáváme chybné připočtení DPH v částce 49,- Kč
131100181(13.8.2013) – uznáváme chybné připočtení DPH v částce 564,- Kč
131100109(24.5.2013) – uznáváme chybně zaúčtovaný doklad na částku 3.047,- Kč
Příteli Cafourkovi se musím omluvit. Bral jsem ho s pohledu nedostatečných informací jako možného ,,zlatokopa“. V uplynulých 9 měsících jej sleduji v jeho aktivitách práce s mládeží. Jeho, a práce jeho kolegů, při pořádání akce IMYB byla kladně hodnocena nejenom v nejvyšších politických kruzích, MZe, Agrární komoře, ale i v zahraničí. Za tuto práci a hlavně jeho přínos pro ČSV, kdy máme velmi poškozenou pověst, patří jemu i jeho kolegům velký dík.
Závěrem mi dovolte ještě zásadní poznámku. ČSV, aniž by s akcí ,,Bez medu to nejde“ měl finanční starost, obdržel v rámci tohoto projektu v položce ,,administrace“ dostatek finanční odměny která bohatě pokryla i ony náklady, neuznané kontrolním orgánem SZIF. Proč tedy nesmyslně, a možná alibisticky vést soudní spor s Reklamaxem. Navíc mi do dnešního dne nikdo nevysvětlil, proč ono podání k soudu po tak velké časové prodlevě v ,,předvečer“ X. sjezdu ČSV.
Přeji si, aby byly konečně členské základně předloženy všechny pravdivé skutečnosti se všemi ,,kostlivci ve skříni“, zamezilo se tím šíření nepravdivých a zavádějících informací našimi známými ,,revolucionáři“ a mohla se konečně udělat tlustá čára za minulostí. Jedině tak budeme moci společně pracovat k spokojenosti celé naší členské základny. Děkuji Vám.
S pozdravem
Jan Šmíd
člen RV ČSV

Těm, co si opravdu myslí, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí, doporučuji po spuštění číst ,,trubecpress.cz". Zveřejním tam všechny dokumenty, včetně těch třaskavých.......
Jan Šmíd
František Němec napsal(a):Jak na to doplatí mně podobní jako jsem já?
Naopak, dostal jsem nedávno 660 Kč.
To, že Svaz dává včelaům nějaké peníze, je základním omylem mnoha členů ČSV a často právě z toho důvodu zůstávají členy.
Svaz -tedy jeho vedení- včelařům žádné dotace neposkytuje. Vše jde z MZe, EU, případně z krajů.
Ani dotaci 1.D (zbytek z ní po odečtení příspěvků bylo těch 660 Kč) nedává Svaz. Ten je pouhým doručovatelem peněz (tak jako třeba pošta) a je za to velmi dobře zaplacen Ministerstvem zemědělství.
Povinen je peníze vyplatit všem včelařům, kteří si u místně příslušné ZO podali do 15.9. řádnou žádost.
Bez ohledu na členství
Pokud Vám peníze přinese důvěrník, je to jeho dobrá vůle, jinak Vás musí ZO pozvat k vyzvednutí peněz nebo Vám je poslat na účet.
Většina základních organizací ČSV zajišťuje léky, sběr zimní měli, případně další služby i nečlenům. Ti za to platí dlo pokladny ZO nějakou částku, která většinou nepřesahuje 20 Kč na včelstvo.
Pane Šmíde, to jsou jen nepatrné lapálie uvnitř hlavy svazu někde v Křemencové. Tady jde o vážnější věci. Tady se řeší to, zda za těch několik desítek miliónů ročně ze státní kasy, peněz náz všech, převažují vůči všelařské obci pozitiva a v jaké reálné hodnotě, či dokonce negativa.
Zkuste nám napsat takový roční výkaz těch pozitiv a jejich reálnou hodnotu.
Ono se to nezdá, ale majetek se pomalu rozpouští a to co jim posílají členi jim nestačí a Nasavrky svazu nepatří.
Copak vám p.ŠMÍDE UDĚLALI ROZKOPALI BÁBOVIČKY , připomínáte mi dotačního mága Cafourka, ten taky najednou prozřel a opustil urychleně svaz, ale ten s nimi společně zakopal několik mrtvol a tak si nemohl pustit pusinku na špacír.Cool
Kdy bude trubecpress.cz spusten???
Ono papírově může být vše v pořádku - souhlas.
Jen jak jsem vám psal již dříve :Dokáži nakoupit za 100 kč a to samé zboží za 10 kč. Záleží co kdo napíše.A je to ve stejné kvalitě,
jen je cena rozdílná a potom se rozdělíme .......
A navíc, to by jste musel zboží přebírat .Aby jste věděl kolik ....................
Za služby mohu platit a nemusím je dostat ..........
A víte,ono sehnat fakturu ........není v tomhle státě problém........
A pár akcí Bez medu to nejde jsem viděl - tak ,že že soud v papírech nic neshledal - ještě neznamená ,že to nebyl tunel jak vrata.
Navíc jsem nečekal až se vše uzavře ,ale snažil jsem se již když to probíhalo něco zjistit!!!!!
A vy jste p. Šmíde tvrdil ,že jste vše prověřoval - prověřil jste též ,jestli to nekoupil předraženě,od koho,v jakém byl propojení s
prodávajícím..........
Tak se totiž p. Šmíde dělá ten tunel, papírově vše v pořádku ,ale ..............
Ono se nadarmo neříká : Kdo umí - ten umí .......
A tohle bylo provedeno profesionálně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! F.V.
No a můžem se jen domnívat, že tím tunelem asi neprošlo někam, kam taky mělo, a proto ten soud.
No, fabulace Vám jdou úžasně ....
Mne spis udivuji ruzne clanky,jak je Vcelpo klicove a dulezite pro vcelare.Kde se to najednou vyrojilo a kdo podobne info o spiknuti novinarum podsouva??? On trubecpress.cz by zverejnenim dokumentu by mohl lecos osvetlit a pokud dojde na "traskave" dokumenty mozna se i lecos da do souvislosti kdo s kym a za kolik.Trubecpress.cz do toho..Urcite lepsi nez konspiracni teorie a fabulace...
Stran: 1 2 3 4 5
Referenční URL's