Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medovice
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
Ano právěže včelaří jen ve 2 nástavcích, tak musí bejt každému jasné, že takové výnosy nejsou reálné.
To nedokážu posoudit. Málo zkušeností.
Proto si to ověřím.
Mne úplne stačí že keď vytočím počas z znášky každých 8 - 10 dní plný medník medu a dačo z plodiska keď sa dá.
A načo mi je držať komín? K ničomu lebo má to pre mňa nevýhodu a z pekným agátovým medom sa môžem tak jedine rozlúčiť. Dvíhať plné nastavky B 10 a pod ne dávať prázdne to nie je žiadna pre mňa výhra.
Písal som tu dakedy že mám problém z vyšším obsahom vody v mede ako poniektorí? Nemám prečo lebo to nepoznám ale poznám takých čo majú ale podstatné že majú 4 nástavky B 11 na sebe a nadávajú že im nechce med výkupca.
Louky - tenhle jeho systém znám.Zde u nás se tomu říká - RAUBSYSTÉM - záleží pak zde jen na snůškových podmínkách a ty má asi
dobré. F.V.
(09.07.2017 20:27)Merkuri napsal(a): [ -> ]Pred 5 rokmi sme vytáčali medovicu 20.9 medu mali v medníku a plodisku čo som vytočil temer do sucha čo v plodisku ostali 1 -2 rámiky z medom a bolo toho 36 kg na včelsto a že by boli slabé včely som nepostrehol. To bola medovica na cukrovéj repe a čierna bola fest.

A to jsi začal krmit až koncem září? Není to už pozdě?
Nie nebolo pozde a ja normálne temer každý rok točím včely 15 - 20 septembra. Co druhý majú už zakrmené tak ja ešte vtedy vytáčam lebo je ešte denne prínos medovice. Vlanni začala 20.8 a skončila 10.9. Kto nevytočil ten mal radosť na jar z pokalených úľov a výpadku včelstiev.
no a jak je to s letním lečením?to ten med je v kontaktu s lečivem ne?
ja liečim varidolom po vytočení ked sa posledok vytočí. Na jar a lete neliečim nič. Ani kyselina a ani chemia.
[attachment=4900]
na Dubu ,nevíte o co se jedná?,něco vytéká,občas bublá,létají na to vosy,mouchy,včelya mravenci.
Je aj dubový červík čo robí medovicu a keď sa premnoží tak to je neskutočné a tomu sa vraví že ochorel les. Cool
jojo takový malý červíčci se tam hýbají
Včera jsem vytočil medovici...…. Vypadalo to, jako by holky někomu vyloupily povidla.

[Obrázky: 08152092.jpg] [Obrázky: 08152082.jpg] [Obrázky: pokus.jpg]
U nás též starší včelaři (co krmí až velmi pozdě) vytočili medovici, prý i s troškou melicitozy, průměr 5kg. Většina však už léčí a krmí.
Oni krmi,tak jak jsou zvykli,a funguje jim to,navzdor vseobecne predhazovane tezi o zakrmovani v pulce cervence.V oblastech,kde medovice neni,se to da pochopit,kde se vyskytuje cas od casu to ani vcelari nezjisti.Tam kde je medovice naprosto bezna cast snusky je to adrenalinovy sport,vydrzet nebo zacit krmit?Prestat a okamzite vratit medniky? 15.cervence trebas u nas neni jeste vubec jasne,jak rok dopadne,casto to propukne az kolem 25.cervence a je to hukot pro vcely a na ukrouceni si hlavy pro vcelare,jestli to vydrzi,prestane nebo pujde vytocit...?
Jakou máte zkušenost s medovicí na topolech?
Asi takovou jak na bezu Ať se daří Zdeněk
Mám je obsypané mšicemi (a mravenci), ale možná neprodukují ten správný odpad, proto se ptám...
(19.08.2018 11:24)JosPr napsal(a): [ -> ]Oni krmi,tak jak jsou zvykli,a funguje jim to,navzdor vseobecne predhazovane tezi o zakrmovani v pulce cervence.V oblastech,kde medovice neni,se to da pochopit,kde se vyskytuje cas od casu to ani vcelari nezjisti.Tam kde je medovice naprosto bezna cast snusky je to adrenalinovy sport,vydrzet nebo zacit krmit?Prestat a okamzite vratit medniky? 15.cervence trebas u nas neni jeste vubec jasne,jak rok dopadne,casto to propukne az kolem 25.cervence a je to hukot pro vcely a na ukrouceni si hlavy pro vcelare,jestli to vydrzi,prestane nebo pujde vytocit...?

U nás je to vždy za C - nejde to vytočitBig Grin

Vždy na nich mám nejméně 1 NN a tak mají kam dávat a já mám melecitozu rád. Nejde vytočit, jasně, ale před zimou podsatavený NN cementu dělá pak na jaře doslova divy!!! A to jsou paka, co to máčí, vytáčejí a lejou do hnoje, prý aby měli prázdné plásty na příští sezonu. No tak jo.
Stromovnice Javorová už nabírá na síle, uvidíme většinou nezklame
[Obrázky: IMG-20200511-110020.jpg]

[Obrázky: IMG-20200511-110008.jpg]
Mam uplne obalene svestky msicema,snad s nima ochlazeni zacvici.Ale svestka je dobry signalizator,uvidime co na to les,tedy to torzo co z nej zbylo.
Stran: 1 2 3 4 5
Referenční URL's