Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medovice
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
Já zas mám mšice na břízách což jsem viděl jen jednou v životě že medovaly břízy a to byl tehdá velký medovicový rok. Jak to bude u mne s javory ještě nevím ,mnohé mají ještě jen poupata.
U nás to vypadalo nadějně, mšice byly na všechny typech dřevin. Včerejší přívalový déšť ale mnohé kolonie dozajista zničil. Během 5-10 minut napadlo 10 mm.
dnes pod javorom som zaparkoval o 8,00 hod a o 17,45 zalepené fest predné okno čo som musel drhnúť.Big Grin
Si tam parkovat jen přední okno? Smile
Tak že som bol ku stromu ale nie pod stromom. bolo to vo Vrakuni a ešte je na tom to zaujímavé že tam bude medovica až do polovice septembra ako každý rok.
Štěstí bylo, že jste stál autem na asfaltu, být to pole, nabaliy by se vám na boty z nektaru a hlíny bakule jako z mokré oranice, že by nešlo řídit. Měl jste Merkuri velkou kliku na ten asfalt, holt někdo umí dobře zaparkovat.
Kontrolný smrek:


[Obrázky: Puklica.jpg]
To je puklice velká a ta už má dávno po sezoně.
Zdenek, to je puklica poloskrytá a je tak v polovici. Pred ňou "kvitla" puklica smreková a tá už má po sezone. Na listnáčoch je hodne mšic a objavujú s aj hniezda vošiek.
https://www.geocaching.com/geocache/GC2J...0ce2353a56
Není ,puklice poloskrytá má nyní tak 2mm a těžko se hledají . Toto máš puklici smrkovou velkou a ta bývá velká jako hrách. I ten tvůj odkaz to potvrzuje. Je to letos trochu opožděný a proto ještě doufám v puklici poloskrytou která je malinká , ale bývá jich řádově více než smrkových velkých
OK, nechcem to pruditHeart. Puklica smreková /veľká/ kvitne aj v odkaze koncom mája a podľa mojich pozorovaní je skôr solo, ako v strapcoch. Puklica poloskrytá expanduje od polovice júna do polovice júla = červen/červenec a to je tiež v odkaze a aj v Haragsimovej knižke a aj v prírode.
Stran: 1 2 3 4 5
Referenční URL's