Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelaři sobě
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Včelaři sobě, nezávislý informační portál pro včelaře

http://www.vcelarisobe.cz/
Honzo prosím tě ten web Založil jirka s Kajim?
Jako redakce funguje Jirka Matl a Štěpánka Dlouhá. Ale každý tam může publikovat pod svým jménem, takže kdo má co ke sdělení, může se podělit o své myšlenky.
Citace:Nechápu proč veterináři zbytečně studují, kdyby to okoukali od včelařů a včelařských léčitelů, tak kdykoli by jim do ordinace přivedli nemocného psa, skoro s jistotou by byla diagnóza jasná: blechóza. Pokud by tam blechy nebyly, tak je jasné, že byl pes ošetřen, ale blechy tam byly dřív, majitel to prošvihl a včas neošetřoval, blechy psa oslabily, viry přinesly a chovatel se nemá co divit, že pes pošel, když řádně nepočítal blechy.
Jo jo. A protože pes není hospodářské zvíře tak nemohou metodici nařídit co půl roku vyčesání a oklep psa za účelem získání měli pro povinné veterinární vyšetření. Asi nedostatečně lobbují některé vet. laborky.
To je nějaký únik či reakce na to, že se všude pohádali či je vyhodili? A budou tam taky propagovat pravdu a lásku k EU, nebo to nechají svým palečníkům až napozději?Wink
Kde všude?
(17.04.2018 18:50)Frey napsal(a): [ -> ]To je nějaký únik či reakce na to, že se všude pohádali či je vyhodili? A budou tam taky propagovat pravdu a lásku k EU, nebo to nechají svým palečníkům až napozději?Wink
Když nějaký dělník, který má dobré nápady a udělá si živnost, začne dělat sám na sebe a podle svých ideí, tak to označíš jako únik?
Je to prostě vývoj pohledu na svět, osamostatnění se a nabídnutí možnosti prezentovat články na volné platformě prostřednictvím internetu.
Tak jak s prominutím otroci v ČSV, konejšivě nazývaní funkcionáři ZO, dělají svou činnost zdarma za pocit být užitečný, tak nějak i tato skupinka z obdobných pohnutek samostatně pracuje, s tím rozdílem, že jim, jak se říká nikdo shora nehází nějaké ty extrementy shora ke zpracování.

Být užitečný se dá různými způsoby a užitečnost různé skupiny hodnotí po svém. Někteří ocení slovem, někteří medailí jiní zákulisními intrikami či pomluvou. Život je prostě zajímavý svou variabilitou a pohledy na věc z různých stran.
Nemám rád, když k souboru užitečných informací (jak jsi to pojmenoval), přidává autor svoje vlastní skrytá poselství, často politického či sociálního charakteru. Takových dobře míněných poselství mám dost z naší veřejnoprávní televize a rádií.

Ale myslím, že v tomto případě inciativu vyřeší fenomén UDRŽITELNOSTI. Dávám zainteresovaným, rok, maximálně dva.
Každá zkušenost přidá člověku na moudrosti. Nevidím na tom nic špatného. ld
Až se děsím, kolik času trávím u počítače sledováním různých včelařských stránek. Obávám se, že na další včelařskou informační platformu nemám už chuť a sílu. Autorů si moc vážím, ale už to nedám, už mi to stačí. Raději budu trávit více času u včel. Ikdybych měl ležet na trávě u úlu.
Kdo si hraje nezlobí!
Odsuzovat něco ,co teprve vzniká je pěkná blbost !
A jména která jsou v záhlaví - dávají tušit ,že to bude stát za to! F.V.
Nepochopil jste.
Asi to napsal nešťastně, určitě nemyslel, že něco odsuzuješ. Každej si prostě musí vybrat co chce číst. Zaplať pánbůh, že někdo něco čte. Mě osobně se forma, kterou hlavní protagonisté zvolili natolik líbí, že naopak opustím občasné návštěvy FB a raději se potěším krásnými slovy Jirky a Karla. Jejich humor, nadhled a přehled mi tady na VF už dlouho chybí.
Já myslím, že u tohoto projektu lze věštit dlouhodobost a vytrvalost. Zatímco spousta internetových aktivit často opadne po vypršení prvotního nadšení, tak tady je myslím osobou Jirky Matla "garantována" velká životnost.
A pro JirkuJ: máš pravdu, člověk tráví těmi internety strašně moc času Smile, koukat na česno je lepší, ale co kdyby několik dní pršelo a nebo co až přijde zima.... Výhodu mají ti co používají rámky, ti je můžou stkoukat. Ti z nich co i drátkují, můžou drátkovat, ale bezrámkovým volnostavbařům zbývá moc času, tak ho nakonec rádi prosurfují na včelařských stánkách...
S MUDr. Jiřím Marxem o chovu matek (pardon, vlastně královen …)

http://www.vcelarisobe.cz/2018/06/s-mudr...-kraloven/
Přehled registrovaných veterinárních léčivých přípravků pro včely

http://www.vcelarisobe.cz/2018/07/prehle...pro-vcely/
Stran: 1 2 3
Referenční URL's