Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Lukáš Loukota
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Ani mě ten čas na jeden rámek nijak nedostal do kolen. Dost mě ale překvapilo, jak nemyslí na sebe a hrbí se u toho. Holt mládí! Já bych určitě stůl alespoň o 20 cm zvýšil' R. S.
Rudo popravdě už se stalo, aby tě někdo nebo něco tady dostalo do kolen, když ty jedinej děláš vše nejlíp? Jinak smyslem toho videa nebylo ukázat, že to dělám nejrychlejc na světe, chtěl jsem taky ukázat přítelkyni, jenže to nemůže starej nerudnej dědek poznat.
Veď to video je o tebe ako to robíš a ten stolík by pre mňa bol ako sexuálna pomôcka keby bola priatelka na ňom pripravená..
R. S. má pravdu z tej výšky stolíku lebo je pri tom namáhaná chrbtica...
Vojto ale nooooCool
Dnes mě zklamala technika, takže mám natočeno jen jedno, pak mi to netušim proč vyplo. Asi nějaké negativní vibrace ze slovenska či co Smile

Dosť bolo Loukyho?
Mám přestat kohotíčku? Víš že kdybych toho ted nechal, tak bych se pak nemohl smát těm co řekli, že z nich za boha nemůžu vytočit 40kg a já z nich vytočim minimálně 60 Smile
Kvůli mně nemusíš. Já na ta videa nekoukám.
[Obrázky: IMG_20180513_144735.jpg]


Dneska jsem zase trošku rozšiřoval.
Já jsem rád za videa Loukyho. Vždy se rád dívám jak to dělají jiní a někdo si od někoho může něco převzít, nebo naopak uvidí, že takto tedy ne.
Loukymu držím palce a přeji mu, aby mu jeho plány vycházely a včelaření jej i nadále tak bavilo.
Ale u mne má jeho technologie červenou, protože zebrovat v mých nízkých nástavcích je nesmysl a zbytečná práce.
Tolik práce co tam provádíš, pořád tam chodíš a vyrušuje je.... toto není nic pro mne.
Těch 40 kilo už mám nyní a to snůška z akátů ještě pokračuje a brzy přijde lípa.
Jestli bude lípa dávat, tak budu mít nejméně 80 bez zebrování v tenkostěnných nízkonástavkových úlech.
Louky, nedávno jsi psal, že jestli letos nebude mít včelař ze včelstva 100 kg, tak by to měl pověsit na hřebíček... a nyní mluvíš minimálně o 60 kg...
Co se stalo, že jsi slevil okolo 40 kg na své včelstvo...
A mám to chápat tak, že jestli neuděláš těch 100kg tím zebrováním v polystyrenu, tak končíš s včelařením? Nebo končíš jen s tím zebrováním?
Na co jsou ty zateplené úly, když v tenkostěnných mi donesou to samé nebo více...
Jestli ti tedy donesou jen okolo 60kg, tak asi zbytečně vysoké věže.
Asi to tu nečeteš pozorně, takže ještě jednou pro tebe. V únoru jsem si vybral nejslabší oddělek, kterej byl na 4 uličkach, hrstka včel (viz video) a chtěl jsem ukázat, jak se dá i ze slabého včelstva vytočit relativně dost medu. O 100kg jsem mluvil jako o průměru ze všech včelstev a né z každého. Já v nejsilnějších mám už 60kg a to po řepce mám většinou tak 30% produkce, takže věřim tomu, že tu 100 v průměru atakovat budu. A důvod toho proč do nich pořád chodim a rozšiřuju, je rojení, v polystyrenu se ti to rojí daleko víc než ve dřevě, tak prostě musíš. Já nikdy neříkal, že nemám pracnější metodu, mě to baví, tak to tak dělám. Možná mě to časem přestane bavit a začnu to dělat jinak.


Včelstvo na 4 uličkách a nie celých pozdlž s hŕstkou včiel vždy skrýva vady a nepatrí do chovu a nie to umele pozdvihovať. V prírode sú jedine silný jedinci a slabosi pod kytičky.
Ja keď robím oddelok tak dávam 2 rámiky B liahnuceho plodu a jeden rámik s vajíčkami a otvoreným plodom a pritom sú rámiky nabité včelami. U teba je to že oddelok má málo včiel čo je chyba lebo keby si to spravil u mňa tak ti ten oddelok vyrabujú ostatné včely.
Ja nemusím do včelstiev každých 7 dní jak ty a zebrovať o 106 lebo mne stačí dať do medníku 4 plodové plásty a do plodiska 4 prázdne rámiky 3 vystavené medzistienky + 1 prázdny plást. matka to zakladie + plásty čo sa plod vyliahol ale v úle mám aj včiel oproti tebe. Keby som spravil také komíny ako ty tak by to tak aj vyzeralo. Keby si dal včely do slnečnice tak máš po silnej znáške včely tak v jednom nástavku a počas medovania by ti včely odstavili matku v kladení čo by si mal 3 - 4 rámiky plodu a nič viac ale ostatok med. Tam by ti už zebrovanie vôbec nepomohlo ani keby si plodisko úplne roztrhal lebo v tom období je zhromaždovanie zásob na zimu. Po vytočení do sucha plodisko sa ti rozbehne aj plodovanie nie závratným tempom ale rozbehne a nepomôže ani to že máš úle z plastu. Pri točení by si musel zúžiť včely lebo by ti hrozila počas točenia rabovka ale u mňa to nehrozí lebo já mam letáče vyhodené a dostatok včiel nedovolí aby sa začali rabovať a napokon nedostatok včiel spôsobí to že med nebude riadne hustý a vytáčať to keď to nebude mať 17% vody a nižšie to nemá zmysel pokial to nedáš do výkupu a za veľký obsah vody ti dajú zrážku. Keď sú znáškové podmienky veľmi dobré netreba ani komíny lebo spraviť 140kg medu by nebol žiaden problém ani v tenkostennom úle B 10 bez toho aby sa dakto narobil stavaním komínov.
Vieš ako pre Lysoňa takéto spôsoby čo robíš a dávaš na NET je povzbudzujúce jak super reklama lebo odbyt takýchto zostáv je zaručený do budúcna.
Boha jeho Merkuri. Co ty mi pořád tlačíš jak to děláš ty? Však si to tak dělej, já ti to neberu a ani tě nepřesvědčuju, že by si to měl dělat jinak, ale proč by to měli dělat všichni jako ty?

Možná bych měl dát vždy na začátku a na konci videa reklamu na Lyson jako to udělal Milan vid? Aby bylo jasné, kdo mě platí. Cool

Na ty úle se reklama dělat ani nemusí, ty se prodávají samy, však je taky pěkně těžké, je v tuhle dobu sehnat, většinou jsou všude vyprodaný.
Páni, nechajte už Louky-ho na pokoji, nevidíte, ako mrská tými plnými medníkmi? Big GrinBig GrinBig Grin To ich nadľahčuje ten polystyrén Wink
Ty tomu veríš že sú vypredané? Ja nie lebo kúpiť také úle nie je žiaden problém ani počas roku v akom koľvek množstve lebo poznám takého čo má také úle a v nich včelári čo ich má dobrých 300 a ich aj predáva. Poznám aj takých u Vás v ČR čo majú polysterénevé úle a nie sú to taký trocháry z 50 včelstvami.
Ja nikomu nenútim svoje metódy práce pri včelách a na nich! Každý by mal aj prijať kritiku od druhých či sa mu to páči alebo nie lebo vietor tiež nefúka z jedného smeru.
Kolega od vedle si pro ně jezdí náklaďákem do Polska. Má 80 včelstev a říká že mu v nich jdou líp než v dřevěných.
Teda teď jen 20, 60 se nedožilo zimy.
To že sa nedožilo 60včelstiev nemá z úlkami nič spoločné. Pošli na vírusové nemoci a klieštika ale tomu sa dá zabrániť a veľmi jednoducho.
Z obdaleč , nezúčastnene sledujem, čo sa to tu deje a neodolal som nutkaniu niečo sem "šplechúť"...
Louky, neviem prečo tu "bohuješ" na kocúrika. Však on ti vlastne chce dobre. Dáva ti cenné rady, aby si ťažbu medu ešte zvýšil. Merkuri do tohoto fóra vstúpil impozantne. Udával, ak ma pamäť neklame, svoje priemerné výnosy 230!!! kg zo včelstva. Ináč ti celkom fandím i napriek tomu, že asi si to bol ty, čo v minulosti napísal, že sa nám, včelárom v horách diví, že sa kvôli tým maximálne pár desiatkam kg pri dobrom roku vôbec venujeme včeláreniu. No i napriek tomu včelárime a sme radi že včelárime v horách, pretože tu to je jednoducho paráda...WinkCool A vono vo tom to je!!!
(14.05.2018 7:26)Louky napsal(a): [ -> ]Boha jeho Merkuri. Co ty mi pořád tlačíš jak to děláš ty?

Založ si chlívek v sekci Jak to dělám já. Pak do něj můžeš psát jen ty, Freddie může jen číst.
daniel: jo to možná psal, internet snese všechno, ale ty opravdu věříš, že ve dvouch nástavkách se dá za rok udělat 230kg? Smile já rád přijmu kritiku, když je věcná a ten člověk tomu rozumí, bohužel polystyrenovým úlum tu asi nikdo moc nerozumí a nebo ty co tomu rozumí radši mlčí a Merkuri zatim žádnou radu nudělil, jen to, že bych bych měl přejít na dva nástavky b10 a to mi nepřijde jako konstruktivní rada, když mám v úlech půl milionu Cool

(14.05.2018 7:55)Merkuri napsal(a): [ -> ]Ty tomu veríš že sú vypredané? Ja nie lebo kúpiť také úle nie je žiaden problém ani počas roku v akom koľvek množstve lebo poznám takého čo má také úle a v nich včelári čo ich má dobrých 300 a ich aj predáva. Poznám aj takých u Vás v ČR čo majú polysterénevé úle a nie sú to taký trocháry z 50 včelstvami.
Ja nikomu nenútim svoje metódy práce pri včelách a na nich! Každý by mal aj prijať kritiku od druhých či sa mu to páči alebo nie lebo vietor tiež nefúka z jedného smeru.

A ano opravdu věřím, stalo se mi několik let po sobě, že jsem čekal, než do obchodu dorazí další kamion, protože jsou zrovna vyprodaný.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Referenční URL's