Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: BEE-SAFE
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Bee safe bez problémů koupíš 5litrů za 1200 korun. Koncentrát, který se ředí 1:50 a uděláš z něj 250l.

Biocid 30, 5kg balení, kolem 3 600 korun. Ředí se 1:25 - 1:100.

I když ho naředíš 1:100 pořád je bee safe výrazně levnější. A vzhledem k tomu, že je to chemicky opravdu stejné, tak by se to IMHO i ředit mělo stejně. Tedy je beesafe 3x levnější, než biocid.

Klidně mě ale oprav.
(04.06.2018 11:05)sanov napsal(a): [ -> ]
(01.06.2018 9:32)Milan König napsal(a): [ -> ]Chápu to dobře, že je to to stejné, ale Bee safe je výrazně levnější?

Bee safe je o 1/3 dražší ......jen prostě změnili název.

(04.06.2018 12:01)Milan König napsal(a): [ -> ]Bee safe bez problémů koupíš 5litrů za 1200 korun. Koncentrát, který se ředí 1:50 a uděláš z něj 250l.

Biocid 30, 5kg balení, kolem 3 600 korun. Ředí se 1:25 - 1:100.

I když ho naředíš 1:100 pořád je bee safe výrazně levnější. A vzhledem k tomu, že je to chemicky opravdu stejné, tak by se to IMHO i ředit mělo stejně. Tedy je beesafe 3x levnější, než biocid.

Klidně mě ale oprav.

Ano je to tak, ale levnější je, protože 1200,-Kč za 5l je již dotovaná cena, takže základní cena je malinko vyšší (3999,-Kč)
Ale no tak… copak bee safe někdo kupuje za jinou, než dotovanou cenu?

Je úplně jedno, jestli napíšou 3900, nebo 7500. Stejně to všichni kupují za 1200. Stačí při objednávce napsat chovatelské číslo.

Takže vyjde výrazně levněji.
(04.06.2018 17:42)Milan König napsal(a): [ -> ]Ale no tak… copak bee safe někdo kupuje za jinou, než dotovanou cenu?

Je úplně jedno, jestli napíšou 3900, nebo 7500. Stejně to všichni kupují za 1200. Stačí při objednávce napsat chovatelské číslo.

Takže vyjde výrazně levněji.

V Kameném obchodě je prodáván často bez dotace. A dražší prostě je .....ale jak píšeš, lze ho sehnat i dotovaný.
Pac je na to dotace chlapci a vse na co je dotace se prodava draz.
Ja ho zrovna koupil za nedotovanou cenu v kamennem obchode a nehodlam zebrat o zadnou dotaci.Za chvili budem tak lenivi a pohodlni,ze budem chtit dotaci i na chozeni do vcel Sad
Proč v kamenném obchodě? Většinu věcí kupuju přes net.

A jestli do objednávky dopíšu číslo chovatele nebo ne.. To ti jako připadá jako žebrání?
Já o dotace nežádám právě proto že jsem lenivej a pohodlnej.
(30.05.2018 13:39)Kosta napsal(a): [ -> ]Používáte někdo prostředek BEE-SAFE a jaké s mim máte zkušenosti ? Dotovaný prostředek k dezinfekci úlů a pomůcek, ochrana před širokou škálou chorob včel.
Pred jakou chorobou by to malo údajne pomôcť?
To máte nemocné včely?
Úle a a pomôcky nie je potrebné drhnúť lebo včely stratia imunitu. A môj otec bol taký lebo každý rok škrapkal a dezinfikoval ako takí blbec a čo mu to prinieslo? úlne nič len kopu straty času. ja som z takým čosik skoncoval pred 30 rokmi. Nemám žiadne výpadky včelstiev a také čosik ako monitoring výpadu včiel je mi tak akurát na zasmiatie ako sú ludia hlúpi a zrejme všetci dezinfikovali o 106 a výsledok ich práce je o hovne a nič pozitívnom. V prvom rade na takýchto prostriedkoch zarobí firma a tej je úplne jedno či dakomu popadajú včely alebo nie.
A dotácie? Tie by sa mali všetky zrušiť lebo je to z daní a tie by mali na niečo iné rozumne použiť lebo ludia by už pomali by chceli aby im dotovali aj to že dychaju vzduch.
Zdravím, chci se zeptat mám opalene uly a chci je striknout beesafem, máte někdo zkušenosti cim se to dá nejlíp striknout, jestli rozprasovacem, nebo pistoli na kompresor?
já stříkám rozprašovačem
Tak ked ich maš opálené,zbytočne striekať beesafe...to tak akurat peniaze vyhodiš do luftu..okrem moru ostatné známe včelie ochorenia neznašajú vyššie teploty a opálenie ich bezpečne likviduje..
Gusto flaška stala 2 stovky a s mym počtem ulu je to na x let, jen si s tím tak hraju
Strikam ho normalne rozprasovacem,ktery je v baleni.Snad to splni ucel a nejsou to vyhozene prachy.
Ji, tak sem to zkusil a jde to dobře rozprasovacem, 0,5 l na 10 nastavku poměr 1:20-25 cena je zanedbatelná s dotací. Pálí u toho v krku?
Nekostoval jsem Smile Cakal jsem to venku.
Posral sem ten poměr je 1:40, sem ten návod nedocet do konce, 1:20 je namaceni, dal jsem stejně vic, a je lepší to cakat venku, v garáži mě pálilo v krku. Je to něčím barevný a je dobře vidět co už je nastrikany. Jestli to má význam to ví asi jen bůh.???
Snad to dotuji na zaklade vyzkumu ucinnosti a ne dotaci pro distributora.Taky jsem to namichal silnejsi.Loni jsem pro zmenu udelal jinou kravinu,u vareni ramku v savu jsem si nenasadil nic na cenich a nejaky cas jsem nepoznal rozdil chuti mezi rizkem a okurkem,vse chutnalo savove,i kafe..Ale od te doby nemam rymu.Blbostma se clovek uci.
Nevite nekdo, zda bude na beesafe opet nejaka dotace? Ta 70% byla zrusena....Sad
Diky
Stran: 1 2 3
Referenční URL's