Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Mezistěny - výrobci a dodavatelé
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Na webu CSV je seznam vyrobcu mezisten,bohuzel na nem neni zatim olomoucky kraj a vyrobny CZ 71710141 Jan Kovac,vyroba mezisten a CZ 71710130 Vyrobna mezisten a vcelarskych potreb Strazisko-uredni siml v databazi SVS-slibena brzka naprava.Zapatrejte v seznamu o kom jeste vite a neni na seznamu,(z duvodu zaskatulkovani v jine kolonce v rejstriku SVS,pripad Ol.kraje) nebo kdo z uvedenych vyrobcu nikdy nevyrobil mezistenu a presto na seznamu je,jsou tam nektera podivna jmena o kterych jsem nedohledal nikde,ze by byli vyrobci mezisten.

Vcera jsem mel asi 20 telefonatu s dotazem,proc nejsme na seznamu.Inspirativni vecer az do pozdnich hodin.
(05.10.2017 23:27)Louky napsal(a): [ -> ]Vše jde odněkud ze slovenska co jsem slyšel, prodávaj hodně i matky a ty prej tahaj z Ukrajiny, ale jestli to je pravda, tak netušim.
Ja som bral matky od jedného Ukrajinca čo inzeroval na bazoši predaj matiek a dohodli sme sa že sa stretneme na pumpe na diaľnici pri Trnave. Došiel presne načas, matky boli pekné a tento rok sa predvedú. Bolo to 1. mája 2017. Už vtedy mal oplodnené matky. Nikto iný v tom čase matky na predaj z chovateľov nemal. V aute mal ešte 100 matiek, ktoré viezol do Budapešti. Prišiel taký chalan na Super B s ukrajinskými značkami , lámal celkom dobre po slovensky a dalo sa s ním pokecať aj o včelách. Prišiel s takou peknou Ukrajinkou. Tá síce po slovensky hovoriť nevedela, ale keď som ju zbadal prestal som dýchať. Tongue. Viem, že ohľadom matiek to sem nepatrí, ale ponúkal mi aj medzisteny a rôzne včelarske veci z Ukrajiny., vraj má aj rozmer B. Ale ja som chcel len matky. Majú aj na Ukrajine web stránku a tam som videl aj tú cicu, čo bola sním v aute ako len v tričku robila so včelami Tongue
miro však daj kontakt na stránku...Wink
Bola to stránka http://www.carpatka.com/Default.aspx. Takto som to mal uložené v záložkách. Ale nejde to teraz otvoriť. Vypisuje to, že doména je na predaj. Spomínam si, že mi hovoril, že niekde na Slovensku v okolí Michaloviec alebo Sobraniec chce otvoriť nejakú rozchovňu Karpatských matiek. Možno si našiel lepší džob alebo sa premenovali. Škoda Big Grin. Ale možno včelári z východu by vedeli, či tam niečo také vzniklo. Ale tie včelstvá s tými matkami sú zatiaľ pekné. Uvidím čo z toho bude.
škoda, vyzerá to že "zametá stopy"...Wink
zasa sme o niečo prišli...
Ďakujem. To ma nenapadlo pohľadať to v archíve. Ale nie je tam všetko, fotogaléria celá nefunguje WinkWinkWink https://web.archive.org/web/201603071727...patka.com/
Vyrobna mezisten Strazisko nabizi k prodeji vcelarum !!! precisteny vosk vytaveny ze sousi ve Vyrobne.Vice info ve vyrobne.
Nikdy bych neveril,ze moznost dat souse do vykupu oslovi tolik vcelaru......a postavi na hlavu oblibene tvrzeni poslednich let"ceskeho vosku je nedostatek".
Přikoupil jsem při návštěvě Stražiska k mezistěnám i 15kg cihlu přečištěného vosku. Luxus!
kolik je cena za kg?
(13.10.2018 18:21)JosPr napsal(a): [ -> ]Vyrobna mezisten Strazisko nabizi k prodeji vcelarum !!! precisteny vosk vytaveny ze sousi ve Vyrobne.Vice info ve vyrobne.
Nikdy bych neveril,ze moznost dat souse do vykupu oslovi tolik vcelaru......a postavi na hlavu oblibene tvrzeni poslednich let"ceskeho vosku je nedostatek".

Ono se akorát spůstě lidí nechcelo investovat do šeckých tych serepetiček ( třeba kotel ), co doma k vytavení potřebuješ.
Loni jsem dostal od končícího včelaři několik kg mezistěn.
Na obalu je výrobce Mgr František Vašek, KEVVA, Boskovice. Rok výroby 2011.
Mezistěny jsou velmi křehké, pár jsem jich roztavil a žiju v nejistotě.
Ve vosku je docela dost nečistot, divná šedá barva, nevoní.
Jakou pověst má tento výrobce, pokud ho někdo znáte?
Povesť je nepodstatná ale podstatné že ako to bude sa chovať vo včelách!
V roku 2010 som kúpil od Furáka medzistienky teda vymenil vosk za ne. Celá seria čo došla boli bledosivé a pohladom boli nie moc zázračné. Nalepil som ich a včely ich stavali ako besné, ani sa nezvliekali od medu čo boli včely na slnku.
2011 je vysvetleni sede barvy (kvet),krehkost zpusobem vyroby,necistoty zalezi jak kvalitne sedimentovany byl vosk.Vune je subjektivni pocit,ktery s kvalitou nemusi souviset a da se vyvolat nahratim mezisteny.Kewa je jeden z puvodnich vyrobcu v CR.

Merkuri,povest je podstatna,v dnesnim svete obzvlast.
Rozpustil jsem asi kilo ve vodě a těch nečistot na spodku koláče je dost. Popisovaná barva je taky u koláče, nikoliv u mezistěn.
Pan Vašek - KEWA dodával do prodejny v Nasavrkách. Tam jsem bral mezistěny ve svých začátcích. Nikdy jsem s nimi neměl potíže, jen byly křehké. Nikdy nic nesjelo, nic se nebortilo (mám tenkostěné dřevěné úly, dost na přímém slunci). Až když jsem později viděl, co vše jsou schopni v NASA vzít do výkupu a ve spojitosti s informacemi o možnostech výroby mezistěn z vlastního vosku jsem přešel na uzavřený koloběh a mezistěny, které mi zbyly z nákupů jsem částečně věnoval do školy na svíčky a částečně přenechal začínajícímu včelaři (s potřebnými informacemi, co jsou zač a proč se jich zbavuji).
Keď je medzistienka liata je krehká ale tá čo sa válcuje je pružnejšia a nenáchylná na rozsypanie. Je to len technologia spracovania a ekonomickejšie robiť medzistienky je zásadne liatim cez válce.
Nevím, jakou technologii používal a nebudu se o tom přít. V každém případě, problémy jsem s jeho mezistěnami neměl, ale nedělám si iluze, co (tenkrát) ve vosku bylo. Ale to z mého pohledu bylo především vinou na straně výkupu, nedovolím si napsat, že v této provozovně pančovali vosk.
Zdravím, mela bych dotaz na vyrobu mezisten Faltys http://vyroba-mezisten.cz jestli s ním máte nějaké zkusenosti.

Dekuji Kamila
Mám a velmi dobré. Studovali jsme spolu v NASA, je to poctivý chlap. Letos mi dělal cca 30 kg mezistěn na dvě várky. Jednou zasláno přepravou, odebráno osobně a podruhé naopak.
Dopravu zajišťuje sám, přes Geis. Ceny dobré, kvalita zpracování skvělá. Výrobu má registrovanou na veterině a jede podle HACAPu. Mohu jen doporučit.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Referenční URL's