Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Mezistěny - výrobci a dodavatelé
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
(13.12.2019 10:40)JosPr napsal(a): [ -> ]Stoji sice polovinu,ale vyroba je 2x tak pracna a nakladna.(tezko to pri 120 tunach mezisten rocne vysvetlovat par vetami)

Mezistěny jsou pak nezaplatitelné?
Jasně, překupník většinou vezme dávku na objednávku kterou hned přeprodá, včelař co si dojede přepravu ošéfuje. A to že už nějakou dobu se vyrábí mezistěna litím, ale setrvačnost v hlavách včelařů je ještě v době kdy se válcovalo, to pomůže marketingu. Je to ze Stražiska a ty jsou prý jen válcované.

Osobně bych raději takové myšlenkové pochody s A,B,C psal na web který prezentuje zpracovnu. Tady to zapadne. Nikdy jsem na balíku nebo na webu neviděl informace takové jako A,B,C. Jen prachy. Informace že se zdražuje, informace že se vykupuje nebo nevykupuje nebo vykupuje za směšné prachy protože je vosku dost. Informace typu +-5% se už asi taky nepíše, protože vysvětlovat dokola že krystaly vosku přijímají vodu která v balíku vyschne je přiznat že z metráku se může vypařit až 5l vody a 100kg mezistěn je vlastně až 95 kg mezistěn.

https://web.archive.org/web/201908011445...%9Bny.aspx

A když jsi u toho abecedního příběhu sledu událostí, takže se stále z tvých prstů co ťukaj na klávesnici nedokážu zorientovat, jestli přiznáš že se mezistěny mohou rozpadnout při dotyku na prach nebo ne. Tvoje polívčička je už ledová a odpověď coby abecední elaborát okolo kvality uskladnění raději napiš na podnikový web nebo lépe na razítko na balík mezistěn. Prostě takový malý návod k uskladnění by neškodil. Tvůj charakter jak komunikuješ a obcházíš odpovědi a že nepřiznáš chyby (asi se bojíš projevit slabost) je už dlouhodobě známý.
(07.12.2019 18:17)JosPr napsal(a): [ -> ]...tak nejak neberu jako byznys ani nasi vyrobnu mezisten...
Babiš má údajně ve firmách agrofertu ten nejlepší potenciál na dobrý byznys, jen ho neumí využít.
To jako podobne jako navod pro americana,ktery spolkl gumovou kacenku pro deti na koupani,protoze tam nebylo psano,ze neni k jidlu? Vcelarsky narod az tak zhloupl? Ja myslim,ze ne a podobne hlouposti si muzem v klidu usetrit.Pro ty tiz chapajici,muzem dopsat na web "skladovat v teple a nepoustet z 1,25 m na zem",to nas pravda nic stat nebude Smile
Stačí dopsat to co jsi napsal sám (Nejsou sice pruzne jako pri vyrobe za studena,ale pokud bych chtel pruzne,jdu tam,kde pruzne vyrabi.) to by bylo fér k zákazníku, obzvlášť když tě to nic nestojí.
Tohle snad vetsina zakazniku vi.Tak nejak nemam vnitrni potrebu delat nebo platit reklamu jinym.Co delame nebo nedelame za nase penize je nase vec.
Takže by tě to stálo?

(13.12.2019 13:52)JosPr napsal(a): [ -> ]Tohle snad vetsina zakazniku vi.Tak nejak nemam vnitrni potrebu delat nebo platit reklamu jinym.Co delame nebo nedelame za nase penize je nase vec.

Nejsou to peníze zákazníků?
(13.12.2019 13:52)JosPr napsal(a): [ -> ]Co delame nebo nedelame za nase penize je nase vec.

To mě dostalo.
Mě taky!
(13.12.2019 14:06)richard1 napsal(a): [ -> ]Nejsou to peníze zákazníků?

Už ne.
Mělo tam být OD.
Co Vas chlapci kouse? Nakupte si masinky,cerpejte si na to klidne dotace,az se budou hory zelenat,vyrabejte si co chcete a prestante prudit.
S nákupem mašinky jsi se začal chlubit ty,reakce na sebe nenechala dlouho čekat, mohl jsi s tím počítat. To, že jsem přesvědčený, že jsi zvolil špatnou technologii neznamená prudit, uprednil jsi byznys před lepší technologií. V téhle době běžná věc.

Špatnou odvolávám, horší!
To bylo oznameni,pokud to chapes jako chlubeni,pochopil jsi spatne a chapu tak i to postekavani kolem.Cely provoz je na vyrobu mezisten za tepla,kdo byl,zna.Jestli horsi nebo lepsi je vec nazoru a pohledu na vec,ten mame diametralne odlisny.Mne nevadi mezisteny slozene v pokoji a rozhodne nemam v umyslu s balikem mezisten driblovat,podobne jako rada dalsich vcelaru.Nikdy se nikdo nezavdeci vsem a nema smysl se o to ani pokouset.
Dalo by se psát dal a dál, ale uzavřel bych to tím, jak píšeš nezavdecis se nikdy všem. Jinak samozřejmě přeji ať se daří, v dobrém.
A jak vy jste k té výrobně přišli? Sedláček firmu prodal, a další majitelé ji prodávali dál a dál až jste ji koupili vy?
To muselo být docela drahé koupit předního výrobce.
Nebylo,rizenim osudu se stal majitelem mistni narodni vybor,ktery ji provozoval jako ztratovou,tak ji nabidl k najmu,pote odprodeji,pak koupe nemovitosti,dal uz to byla pouze vec ochoty utopit v ni penize clenu,prilozit ruce k dilu,lidi kteri v ni byly ochotni delat za pusu nejdriv pro vlastni,pak i pro dalsi,zmareni zameru svazu sloucit ji ze Vcelpem (opet odhlasovano clenskou schuzi-tehdy bylo 120 clenu)transformace do sro (2 varianty zamestnanecke sro,sro v majetku ZO-odhlasovana varianta 2 clenskou schuzi),vlozeni vkladu a vznik sro.v roce 1994,pak boj o hole preziti diky nedostatku vosku,prace a hazeni klacku pod nohy az do dnesni podoby.Staci? Napada mne uplne stejne jizliva otazka,co jste v dobe,kdy jste mohli zakladat a budovat,delali u Vas?

Nebylo - relativne,v cenach z let tesne po roce 89 samozrejme bylo.Zapatrejte v pameti kolik staly nemovitosti a kolik byla bezna vyplata.Kazdopadne jit do toho byla odvaha,za niz patri obrovsky dik vsem jednatelum sro.,zamestnancum,tehdejsim tvrdohlavym funkcionarum ZO a ja osobne to beru jako obrovsky zavazek k odkazu jejich prace.Dik za ni.
A pokud jde o lité mezistěny z desek, to snad ani nemůžeš myslet vážně že neznáš průběhy krystalizací a křehkosti voskového materiálu z takové výroby. Takové se rovnou zalívaly lžičkou do rámku a ihned opatrně snima do úlu.
[/quote]

Pan " gupa " abyste měl pravdu tak jste si krystalizaci vosku vymyslel.
To je na Nobelovou cenu.
Josef
Udivujete mne.Je vidět ,že začíná zima - proto takové keci.
Lehké vysvětlení těch vašich blábol.
Dostal jsem do muzea mezistěny s formou na které byly odlity /z betonu/.
Stáří. Včelař umřel v 60 roce.
Skladováno na včelnici.
Nijak se nerozpadaj při doteku. V létě jsem je rovnal.Následně sroloval.
A teď babo raď!!!!
Jen to : s každou mezistěnou musíš zacházet podle toho jak byla udělána.
Proto -že, já upustil balík mezistěn /vámi vychvalovaných / a bylo též - přeražených dost.A přitom mně ukazoval jak jdou ohnout.
Stačilo jen je nechat v autě přez noc. F.V.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Referenční URL's