Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Optimalizované plodiště
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Pri kŕmení do nástavku s medzistenami si mal pod ním vloženú MM ?
Ne, MM tam už v té době není, po posledním medovaním jí odstraníš. Včel je tam tolik, že se do nastavku nevejdou. Doplním plodiště na plný počet ramků včetně přepážky která zůstává na poslední pozici, nasadím nastavek mezistěn a krmím dokud berou. Okamžitě začnou stavět mezistěny a zanášet je. Ve spodním se tvoří zimní generace a nijak moc tam cukr neukládají. Po postavení mezisten a následném zaplnění celý nastavek podhazuji pod plodiště a nechávám tak až do jara.
Dělá to uplně jinak, než vás tu Kohout učil Smile to je ale překvapení
A už je tu aj pokračovanie:
Musím se Kohouta zastat. Př. Miroslav káže něco úplně jiného než kázal na původních přednáškách. A to že vymyslel oproti něm. včelařům polštář se členové Dadant klubu, včetně těch bývalých, jenom shovívavě usmíváme. Uvidíme, co bude za 2 roky. Zdraví R. S.
Já vím že to tak je, nemyslel jsem to tak, že by to tehdá dělal takhle a Kohout lhal. Prostě to upravuje obrazu svému. Ale když já jsem zkoušel díky pylu upravit optimalizované plodiště obrazu svému, tak jsem byl hejtován, že to má jasně daná pravidla a není možno to dělat jinak, protože jinak to nebude fungovat.....
(10.04.2021 23:00)Rudolf Stonjek napsal(a): [ -> ]Musím se Kohouta zastat. Př. Miroslav káže něco úplně jiného než kázal na původních přednáškách. A to že vymyslel oproti něm. včelařům polštář se členové Dadant klubu, včetně těch bývalých, jenom shovívavě usmíváme. Uvidíme, co bude za 2 roky. Zdraví R. S.

V které části říká, že vymyslel polštář? Já zaznamenal pouze, že ho začal používat. Neříkal náhodou na původních přednáškách, že s OP stále pracuje?
Práce ,práce, přehrabování ,zamněňování. Přepážky jsou tam pro to aby je musela matka podlézat.Slabý včelsva. V minulém dílu reklama na izolátor matky jak se dá pěkně rozebrat a je potřeba to včelařům do hlavy. V tomto díle reklama na dětské včelařské oblečení. V minulém díle těsta se prodaly tuny už nám dochází (honem si kupte). Internetovej obchod vzkvétá na všechny potřebné (nepotřebné ) věci. O tom ty videa jsou.
(10.04.2021 23:39)richard1 napsal(a): [ -> ]V které části říká, že vymyslel polštář? Já zaznamenal pouze, že ho začal používat. Neříkal náhodou na původních přednáškách, že s OP stále pracuje?

Dáš tam video a ani si ho nepozrieš? Vraví to zhruba okolo druhej minúty. Medzi nami, je to len modifikovaný dadant toto čo predvádza a ešte k tomu na nízkych plodiskových rámikochBig GrinBig GrinBig Grin Takto to mám zaplodované aj ja a urobil som len jeden zásah v plodisku v polke februára. Ja nepoužívam mriežku, preto som "polštář" prestal používať. Prechádzala mi totižto dole matka klásť a prehodiť to hore bez mriežky nešlo.
Patko můžeš mi napsat přesný čas, já to tam prostě neslyším. Říká, začal jsem používat oproti loňsku atd., ale že by něco vymyslel Huh
naveď mě, děkuji.

(11.04.2021 6:18)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]Práce ,práce, přehrabování ,zamněňování. Přepážky jsou tam pro to aby je musela matka podlézat.Slabý včelsva. V minulém dílu reklama na izolátor matky jak se dá pěkně rozebrat a je potřeba to včelařům do hlavy. V tomto díle reklama na dětské včelařské oblečení. V minulém díle těsta se prodaly tuny už nám dochází (honem si kupte). Internetovej obchod vzkvétá na všechny potřebné (nepotřebné ) věci. O tom ty videa jsou.

Zdeňku, tady jsi ve vláknu OP, tvoje vlákno chov silných včelstev je o pár řádek níž.
Najlepšie je na tom to že hore dá nástavok s plodom a buchne tam mriežku. Keď sa ochladí tak sa včely rozdelia a hore sa to bude tváriť ako osirelé, hodia matečníky a má to už pripravené na roje.. literatúra jasne píše že čo je slabé je na brakáciu lebo je to čistá strata chovať včely čo budú pokulhávať za druhými. Ale ako reklama tak ako to odhadol Barnat je pravdivé. Mi to tak pripadá ako z kripliaka spraviť Herkulesa...a chváliť to že majú 3 - 4 plásty 80% plochy plodu no to nie je ani dobrá reklama na predaj matiek, oddělkov a prezimovaných včelstiev. Proste sú tie včely vyzjablé a v žalostnom stave a boh chráň si také dačo dať na včelnicu a ešte to rozmnožiť a že by tie včely boli dobré po agáte na to sa z vysoka vykašlať. Práve tieto slabochy budú jedine tak v 6 mesiaci ako tak k svetu. Asi má každí málo kopu krámov ako zužovacie dosky a izolátory na včelnici.
(11.04.2021 9:06)richard1 napsal(a): [ -> ]
(11.04.2021 6:18)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]Práce ,práce, přehrabování ,zamněňování. Přepážky jsou tam pro to aby je musela matka podlézat.Slabý včelsva. V minulém dílu reklama na izolátor matky jak se dá pěkně rozebrat a je potřeba to včelařům do hlavy. V tomto díle reklama na dětské včelařské oblečení. V minulém díle těsta se prodaly tuny už nám dochází (honem si kupte). Internetovej obchod vzkvétá na všechny potřebné (nepotřebné ) věci. O tom ty videa jsou.

Zdeňku, tady jsi ve vláknu OP, tvoje vlákno chov silných včelstev je o pár řádek níž.

Každej v těch videích vidí co chce vidět, to je přeci přirozené. Někdo se inspiruje včelařinou, někdo reklamou.
Kdo nemá co napsat ze svých zkušeností v OP by neměl zbytečně zaplavovat vlákno. Vznikají zbytečné dohady.
(11.04.2021 9:06)richard1 napsal(a): [ -> ]Patko můžeš mi napsat přesný čas, já to tam prostě neslyším. Říká, začal jsem používat oproti loňsku atd., ale že by něco vymyslel Huh
naveď mě, děkuji.
Pusti si to od 1:58 tam hovorí o tom, že normálne sa včelárilo bez toho polřtáře, originál metodika je bez neho, tohle sem tam přinesl ja, ... bla bla bla. Takže už plne chápem Loukyho, že je nasratý ako si tu každý "po svojom" vykladá dokonca video, ktoré sem linkne.
To ano, ale já psal o něčem jiném.
Ano videa sú o tom ako robiť reklamu a mať z toho zisk. Je všeobecne známe že u každého na včelnici sa najdu slabšie kusy a práve takto sa im naštartoval chrobák v hlave. U mna slabé kusy končia brakáciou aj keď ich moc nieje, obyčajne zhruba okolo 10 ks a tomu sa hovorí selektívny výber vyradových kusov na odstrel lebo takýto prepych je u mna stratový čo pre niekoho je to dobré ked čaká len na medovicu že mu donesú. Možno ako obmedzenie včiel na poslednú znášku vynikajúce!

dalších dvoch čo som poznal čo to robili boli čirou náhodou učitelia a jeden mal dokonca doktorát. U ních bola len slnečnica ako istá znáška lebo svojimi mozgovíma výplodmi nešli vôbec dopredu ale sto šanou dozadu, mali aj úspech v jednej znáške kde natočili 32 kg na včelstvo čo u mna nebolo ani 1/2 v tej jednej znáške čo ony tam dosiahli.
Poznám aj viacero takých čo majú OP a tiež krásne reči a nič mimoriadne..
Takových znám co mají řeči a....
Musím povedať že som nepodnecoval kvasnicovými cestami a včely majú porovnateľne plodu ako sedláček. Sám vravel že tie cestá sa používať nemusia tak nechápem prečo sa tu stále rieši Sedláčkov obchod.... Čo sa týka izolatorov tie propagujú aj iný včelári a myslím si že ich použitie dáva celkom zmyslel.
Včera sem nasazoval první medníky na OP, za zásobama ve volném prostoru postavena divočina zanesaná nektarem. Zakomorováno 6 ramků 39x24 a z toho 4 rámky zavřený plod a na ostatních plod všeho stáří. Nástavky nabušený včelama, ovocný stromy můžou začít.
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :