Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Přírodní doplňkové krmivo pro včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Tak pokud tvoje vcely berou susene rousky pylu tak je to zajimave...zkousel jsem to i kdyz se mi kamarad vcelar vysmal ze je to blbost uz to zkouselo mnoho z nich..nehlede na to ze pyl starne a nejlepsi je uz zde mnohokrat popsane nechat zanest pylove ramky v medniku medem nebo cukrem ke krmeni a na Jare dat vedle vcel..cukrovani a dalsi je k nicemu stejne muze zacit plesnivet nebo chladak...nejjednodussi je to zavickovani ale stejne tomu chybi ten let a radost z noveho pylu tomu se nic nevyrovna...liska neni zrovna moc dobra pocasi na ni vyjde tak jednou za 5 let jinak z ni vcely nosi tak 2-3dny jinaj je zima..nejlepsi je vrba jiva a jine vrby...
Vyzkoušej uvidíš.
Pokud mají co nosit pyl brát nebudou.
Jinak ho odeberou..
Můžeš to vidět na you tube.
Zadej " včely odebírají pyl"
Nevím jestli je to správný odkaz, píši to z hlavy, ale dohledáš to tam.
No asi mas pravdu v tom ze to bude souviset s nabidkou daneho mista i mnozstvim pylu ve vcelstvu ja mam na jare bezne jeste jeden plnej pylovej ramek(39x35)a rousky jsem zkousel dvakrat nejdriv venku pred uly pak i v ule..nic prdely na to a nechtely to..
Samozřejmě, že nejlepší je, aby měly dost pylových zásob přirozenou cestou.
Reagoval jsem jen alternativou na nedostatek a na podávání, náhrady pylu, z řasy chlorella, ostatně tento prášek taky odebírají z misky.
A, že to nastartuje rozvoj je fakt, ale opět záleží na n.m. výšce, teplotě, větrnosti, co platí u mě nemusí fungovat jinde.
Vrba jíva souhlas.
Líska u mě kvete pravidelně je to taky na oblasti.
Já ji vzpoměl jako brzkou kvetoucí, ale je dobré mít pokud možno kolem stanoviště i další stromy, aby průběžně něco kvetlo.
Jo a taky píši za sebe, který včelaří pro radost a rád zkouším něco nového, jak se včelaří třeba ve velkých včelnicích a jaké jsou tam problémy a nutnosti to nemůžu posoudit.

Tak sorry ten odkaz na you tube zadávejte slovensky " včely odoberajů pel"
Njn tá hlava.
Jo mas pravdubje to o miste.no ta rasa je hlavne zajimava tim vetsim obsahem bilkovin a treba je pro vcely atraktivnejsi protoze vcela bere to lepsi pro ni.ale souhlas ze kdyz neni muze to pomoct ..
Je to tak.
Ale je to i alternativa jak rozjet rychlý rozvoj včelstva.
Chce to zkoušet a porovnávat.
Ono to není jen o tom, že přidám pyl a včely jedou i kyž to by se mě líbilo Wink
Základ je stanoviště a volba úlu pro danou lokalitu.
Můj příklad: 200 m.n.m vinohrady, ovoce, les a louky, polnosti do 1 km.
Stanoviště 70% dne slunečné téměř bezvětrné.
Takže izolovaný úl kvůli přehřívání.
Dvojitá stříška aby více odrážela polední žár.
Pokud přidám pyl musí mít i med nebo cukr.
Jedno bez druhého není k ničemu.
Někdy je potřeba dodat i trochu vody což je pro brzký jarní rozvoj problém.
Včelstvo musí mít přiměřený prostor.
Musí mít sílu na zpracování dodaných zásob.
Musí jich být dostatek pro péči o plod a pro ovládnutí prostoru.
Určitě jsem na něco zapoměl a každý aspekt může pokus zhatit.
A každý rok je jiný co platilo loni neplatí letos.
Je to jako jízda autem, musí se přizpůsobit situaci, ne jet podle šablony.
Může to být ovšem cesta pro rozvoj.

Kdo si ovšem myslí, že jen tak šoupne do včel
kýbl pylu nebo řasy a má vystaráno je prostě na omylu.
Chlorela, její producent a reklama .... to přežijeme, lepší jak cholera Smile
Zkusil jsem včelám podat Apialgaprotein včera 23. března 2019. Prášek jsem nanesl na papírovou podložku a položil na horní loučky. Po dnešní kontrole se zdá, že včely o krmivo nejeví moc zájem. Spíše rozkousávají ty papírové podložky.
Možná je to tím, že v přírodě už je k dispozici "pravý" pyl, tak proč se krmit náhražkami.
Pokud byste Apialgaprotein chtěli zkoušet, tak doporučuji koupit raději menší balení a nejprve otestovat. Asi to nebude tak růžové, jak ukazují některá propagační videa...

Bůh ví, jak to celé vlastně je. Webové stránky apialgaprotein.cz nefungují a hlásí chybu:

Link to database cannot be established: SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'a208723_6l4g88'@'10.36.192.3' (using password: YES)
Kolego kdyby si pozorněji četl zdejší forum, tak by si zjistil, že včely k plodování vůbec pyl nepotřebujou.

Ale ted vážně, dám ti jednu radu....jak je něco spojeno se jménem Martin Kobliha, tak se tomu vyhni....ušetříš si zklamání.
Keď je v prírode len trochu peľu tak sa ti vykašlú na Apialgaprotein čo je podaný v podobe prášku. Lepšie je to zarobiť do cesta a dať včelám vo februári. Keď začne peľ v prírode tak to začne stagnovať.
To lepšie je zarobiť odtučnenú práškovú sóju + kvasnice do cesta a podať zasadne pokial nič nekvitne, inak sa na to včely vykašlú.
Keď to včely v práškovej forme nanosia do buniek a zrazu dačo rozkvitne tak to včely vyhodia von tak ako sojapeľ na jar. Sprvoti sa to bude javiť fantasticky a ako začne peľ tak to ide von. Je to proste neprirodzené. Sojapeľ keď sa dával včelám tak efektivitu to malo len prvé 3 dni, nakoľko by to bolo aj zbytočné podávať daléj lebo treba im dať len toľko aby to spotrebovali a nie aby vytvorili zásoby a tie potom vyhodili.

Lepšie urobíte keď si prenajmete pozemok a doň zasejete svazenku alebo také niečo čo dáva hodne peľu a aby to kvitlo koncom júla a prešlo to do augusta. To je najefektnejšie riešenie ktoré nikdy nesklame a má to správny faktor.
Už jenom ten název... přírodní... Přírodní a včelam přirozené je med, v tom mají vše potřebné i ten pyl..
Js to jen jako se napakovat na vědců neznalych...
(29.08.2018 8:46)MiroLunak napsal(a): [ -> ]Chlorela, její producent a reklama .... to přežijeme, lepší jak cholera Smile

to je taky fakt .. dneska mě přišlo tohle .. tak jen pro info to sem hážu Smile)
(spíš to beru jako reklamu, ale každý ať si z toho vezme co chce) Big Grin

https://newshop.gw-int.net/materials/tag...?switch=cz
Náš výzkum nadále probíhá, další konkrétní výsledky budou teprve publikovány v odborných časopisech po jejich řádném dokončení a zpracování.
...počkáme...Blush
A nevite nekdo, jake vysledky melo pouzivani beestrongu jak jej pokusne na svych videich prezentoval p. Sedlacek? Jestli jsem to sobre poslouchal, tak to zkousel na celem stanovisti, tak by to mohlo mit vypovidaci hodnotu, kdyz uvazime, ze vetsina jeho vcelstev je vyrovnana mezi sebou, ve smyslu, ze spatne matky lidkivduje, takze ta vcelstva by mel mit plus minus stejna a vliv matky by mel byt eliminovan jeho selekci.
tomáš predsa dobre vieš že prestal poskytovať informácie verejne, len na kurzoch...zaplať, navštív a dozvieš sa...

ja nemusím...Wink
videl som to jeho video, kde chválil matky ako po vypustení s klietok super kladú a práve týmto dával ten beestrong...
Aký by s očakával výsledok?
...proste suer, super kladú...Big Grin
(keby nebol dal beestrong do každého úľa by sa dalo porovnávať...ale takto...Blush )
No me to zajima proto, ze v tom beestringu be mely byt aminokyseliny. Ve sportu se pouzivaji zejmena na rychlejsi regeneraci, slozeni beestrongu v tomto ohkedu s regeneracnimi priprwvky s BCAA aminokyselinami je zakladu velmi podobne. Jenze ve sportu se pouzivaji BCAA pripravky vpodstate po kazde narocnejsi aktivite a dlouhodobe. Pak to dava smysl a funguje to prokazatelne.
Jenze v pripade jarniho podnecovani timhle doplnkem nevim, koho to ma regenerovat - delnice po denni praci nebo matku po kladeni a udrzet ji ve vykonu?
Nebo pokud to melo pomoci s vyzivou jarniho plodu, tak to pak ale aminokyseliny nevyresi, to by melo jit pres proteiny (opet analogie se sportem).
Tak me prave zajimalo, jake byly vysledky.

Ono problem muze u tohohle pokusu byt take v tom, ze pri metodice optimalizivaneho plodiste (kdyztak me opravte, nepouzivam, mam jen co se zde doctu a vidim na youtube) i kdyby doky beestrongu byla matka x nasobne vykonejsi, tak kdyz je plodiste v jednom nastavku a s omezenym poctem plastu a vsechny matky by zakladly cely nastavek, tak pokus konci a zadna nevyhralaSmile.....tak se proste ptam.
Na kurzy to mam daleko a nemam na to cas. Nechapu, proc nemuze za penize udelat online kurzy. Lidi by si to urcite zaplatili, tahnout se x stovek kilometru, platit hotel, naftu...trochu zarputily pristup. Mel by jit s dobou, stejne pokrokove jako s vyrobou novych ulu apod.
Stran: 1 2
Referenční URL's