Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařství Koblížek
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Nechci nasazovat nikomu psí hlavu, ale objednával jsem u jmenovaného nyní asi po čtvrté během tří let a když vzpomenu tři předešlé dodávky, nic nebylo dle objednávky. Včelstva slabé, obsedající 5R ze dvou N, které inzeroval, nástavky natřené nějakou lazurou a tzv. protirojové místo normálních, těsto vlastní místo značkového a jiné drobnosti či nedokonalosti.
Poslední letošní objednávku již nedodal vůbec i když jsem žádal termín dodání, ten napsal, ale je to již tří týdny po něm a nic.
Nedoporučuji tento včelařský obchod!
A proč objednáváte opakovaně, když předchozí objednávky nebyly OK? Zákazník hlasuje peněženkou. Jinak Martin Kobliha prý eshop prodal...
Protože jsem blbej a nepoučitelnej.
Bohužel mám podobnou zkušenost, ale naštěstí jen jednou. Na podobné dohadování už vícekrát nemám náladu. Ten prodej je snad skutečností, tak se třeba něco změní.
Kupovat e-shop s pochybnou pověstí je dost rizikové.
Nenechte se lidi zmást, že by Kobliha něco prodal, stačí se na ten e-shop podívat. Sklad sice byl přesunut z Jihlav do Třeště, aby ho lidi nemohli lynčovat na adrese doma v baráku a o obchod s zřejmě stará nějakej pán, podle mě čistě jen tzv "bílý kůn". Mě od něj sjelo 30kg mezistěn, napsal jsem mu to, on jak je jeho zvykem tak hned sliboval nápravu, že mi pošle nové a už kvalitní. Tohle trvalo 2 měsíce, neustálé výmluvy že je na dovolené atd....no a pak se najednou ozval tenhle již nový správce e-shopu, že mi doveze těch 15kg mezistěn. Tak přijel a já zrovna byl na fotbale, takže mě moc mrzí, že jsem s nim nemohl hodit řeč, ale přítelkyně říkala, že to byl takový podivín, měl jen takove miniautíčko, kam se mu toho moc nevešlo a přesto místo aby to poslal poštou to veze osobně autem což netuším proč. Na druhou stranu mezistěny jsou krásný, jeden balík jsem rozbalil a ještě ted mi po tom voní celá místnost voskem, takže to vypadá, že už začli brát kvalitní. Ale chápu lidi, že jsou nepoučitelný, protože on tam má ty ceny momentálně dost nízké u dost věcí a lidi prostě chtěj ušetřit a tak zkoušej a zkoušej a jsou nasraný a čekaj a poslouchaj výmluvy atd......prostě život včelaře není lehký Smile
Nechci nikoho kárat, ale již několikrát jsem se zmínil, že je to asi pěknej pi.... . Já s ním tedy žádnou zkušenost nemám, ale lidi z mého okolí z něj maj hlavu jak pátrací balon. S tímto člověkem žádné kšefty nedělejte.
PN.
Mam opacnu skusenost. Stolarstvo tam teraz robi Tomas Dvorak. Na objednavku z eshopu zareagoval, ul som dostal za tyzden ci dva. To sa casto nestava, hlavne ked ide o jeden nie uplne standardny ul teraz pred sezonou. Uz som stracal nadej, ze mi ho vobec niekto vyrobi. Potial spokojnost.

Eshop je trochu funkcny, trochu rozbity, trochu neaktualny, ako to uz u amaterskych weboviek byva. Poslal som email s par doplnujucimi otazkami este pred objednavkou, ten zmizol. (Z nedostatku lepsich moznosti som sa rozhodol objednat si ul aj tak a proste uvidiet na vlastne oci, cenu prezijem.)

Teraz k problemom. Drazky na ramky neboli rovnake a neboli rovnobezne. Do jedneho nastavku mi pasovali ramky volne (tak ako na mojich sucasnych uloch), do druheho tesnejsie a do tretieho nastavku mi starsi pouzivany ramik nevosiel. (Ramky mam od Burinskeho, nove maju zhruba 416mm, niektore takmer 417. Pouzivane aj 419.)

Poslal som ul nazad. Reakcia bola, ze je to v poriadku pac ich ramky tam pasuju, takze postovne si zaplatim sam, ale drazku mi rozsiri na moje ramky zdarma. Gesto pekne ale prevedenie ako z volnej ruky bez pripravku, dost vlnite. Radsej by som priplatil, nech je to urobene slusne. Teraz po oprave ma priestor pre hornu latku od 420mm do 426mm.

Ako sa v tom vcelari sa ukaze az casom.
Už ten e-shop taky nemá Kobliha ale nějakej jeho bílej kůn.....
Není na d to mít spolehlivého a kvalitního dodavatele . . .
Rudohore, když to shrnu, tak máš špatnou zkušenost. Jediné plus jen komunikace, někde není ani to Cool
Tini, I tak sa to da povedat, za inych casov by som bol asi vulgarnejsi. Ale ako najvacsiu prednost vidim, ze nieco promptne vyrobili a dodali v situacii, ked 5 dalsich vyrobcov nedodalo vobec nic.
Aby som verejne neohovaral, pre uplnost este dodam, ze postovne nakoniec platil on. Miestami sa snazi.
Je to tento e-shop? http://www.vcelarstvikoblizek.cz/
Rád bych se něco objednal. Máte někdo pozitivní zkušenost? Negativní napíše každý, ale má někdo i kladné reference?
Já jsem u něj kupoval letos a ještě jsem telefonicky korigoval objednávku, protože jsem omylem vybral jiný typ zboží. Objednávku zkorigoval a za dva dny bylo zboží v pořádku doma. Vše proběhlo naprosto bezproblémově a korektně.
Referenční URL's