Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: www.vyroba-mezisten.cz
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Nechal jsem si udělat mezistěny od Pavla Faltyse z Kunčí u Slatiňan. Už pár let nechávám dělat MS jen ze svého vosku, tentokrát jsem zvolil včelaře, kterého už nějaký pátek znám a který byl vždy zárukou poctivě odvedené práce. Když jsem se dověděl, že dělá mezistěny a tak jsem se rozhodl ho zkusit. A v mezistěnách mě opět nezklamal. Pro můj vosk poslal přepravní společnost, dostal jsem SMS o doručení vosku do výroby a za 3 dny jsem měl zprávu, že vosk je připravený k vyzvednutí. Vyzvedával jsem osobně, věděl jsem, že se budu pohybovat v regionu výrobce.
Prošel jsem jeho výrobnu, každá zakázka je oddělená a samostatně sterilizovaná i zpracovaná. Provoz má schválený SVS a podléhá zásadám HACAP. Základ je samozřejmě kvalitní vstupní surovina, s zpracováním jsem v každém případě nadmíru spokojen a hned jsem doručil další vosk, když jsem viděl, jak to u něj funguje. Mohu jen doporučit.
http://vyroba-mezisten.cz/nabizime/vyrobamezisten/
https://www.facebook.com/vcelarfaltys/
Zvažoval jsem nákup lisu na mezistěny,buď od německé firmy Graze nebi i český,od http://www.vlastni-mezisteny.webnode.cz Ale těch výrobců válcovaných mezistěn přibývá, zdá se že problém s výrobou z vlastního vosku se vyřeší. Ještě si na http://www.vyroba-mezisten.cz zjistím jakého rozměru mají buňky, používám běžné 5,4 mm, prozatím mi včelky staví divočinu převážně v tomto rozměru.
Také jsem uvažoval o pořízení vlastního zařízení, ale nakonec jsem od toho upustil. Šlo mi hlavně o mezistěny z mého vosku, výrobců je už více, tak to není problém.
Buňky má klasické 5,4, zatím jsem se u výrobců nesetkal s jinou velikostí.
Musím potvrdit za sebe taky velká spokojenost, s panem Faltysem. Jak přístup a ochota, tak kvalita zpracování.
Referenční URL's