Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: COLOSS: Monitoring úspěšnosti zimování včelstev 2018/19
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Vážené včelařky, vážení včelaři,
práv spouštíme další ročník projektu COLOSS: Monitoring úspěšnosti zimování včelstev.
Dotazník má svou tradiční formu i otázky. Letošní dotazník můžete vyplnit zde.

I pro letošní rok jsme připravili pár novinek:
na Facebooku jsme vytvořili stránku pro projekt, kde můžete sledovat aktuality z řešení projektu i další zajímavosti z apidologie. Najděte si na Facebooku stránku COLOSS: Monitoring úspěšnosti zimování včelstev v ČR.
Po skončení letošního monitoringu vybereme 40 respondentů, kterým ve spolupráci s Výzkumným ústavem veterinární medicíny zdarma vyšetříme včelstva na přítomnost viróz.
Sběr dat uzavřeme letos na Světový den včel, což je 20. května 2019. Do tohoto data, nám můžete zasílat vyplněné dotazníky.
Detaily naleznete zde.
Těšíme se na vámi vyplněné dotazníky!
Jiří Danihlík
Spustili jsme novou stránku, kterou naprogramoval náš student Jakub Kaplan. Jsou na ni mapy, grafy, obrázky a některé výsledky monitoringu. Můžete se podívat na www.coloss.cz/story.
Snažíme se nejen z dat získat užitečné informace, ale i je využívat ke vzdělávání studentů Wink
Pokud jste tak ještě neučinili, prosíme, vyplňte dotazník. Děkujeme!
Zdraví
Jiří Danihlík
Palec hore za peknu webovku. Ako navrh na vylepsenie, co tak kreslit do grafov okrem hodnoty z dotaznika aj statisticku vyznamnost alebo interval neurcitosti alebo nejaky podobny vynalez statistiky? Nie kazdemu je na prvy pohlad zjavne, co znamenaju udaje od 20 tisic vcelstiev, ked celkovo ich je 700 tisic.
Dovoluji si upozornit, že zbývají poslední dny do uzavření sběru letošních vyplněných dotazníků. Pokud jste tak ještě neučinili, věnujte jeho vyplnění přibližně 15 inut času. V pondělí začínáme vyhodnocovat!
www.coloss.cz
Děkuji
Jiří Danihlík
Vážení přátelé, děkujeme všem, kteří vyplnili letošní dotazník. Máme od vás více než 1200 odpovědí! Výsledky se dozvíte co nejdříve!
Referenční URL's