Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Myslím, že to Mlha nepochopil.
Mirku, možná jste nepochopil, že Mlha pochopil ... Wink
Jako stálý (a vcelku spokojený) zákazník prodejny pana Honzáka v Lysé bych rád věděl, v čem se paní Honzáková mýlí v reakci na materiál uveřejněný ve Včelařství (toto vlákno!), tedy pokud se v něčem mýlí.
Jiří
Mlha reaguje na Miloše Čejku pro mě nepochopitelně, úplně mimo.
Proto nemohu souhlasit. Možná měl navázat na jiný příspěvek, pak bych se nedivil.

Dál už nebudu reagovat, protože tím vlastně přiživuji žabomyší spory.
A žabomyšáků je tu nadbytek.
Pane Vochozka: tohle zde již bylo probíráno po prvním čísle Včelařství /nebylo zde ještě ani známo hlas druhé strany/.
Kde se vysvětluje vše.
Tak se zeptám jinak: Kdo ,že je předsedou téhle komise? A co by tenhle člověk /firma/ rád dostal na starost?
Jeho praktiky jsou dosti nevybíravé,že ano!!!! Jak se ukazuje nejenom v tomhle případě. F.V.
Nezlobte se na mě, ale pokud někdo napíše do vlákna "Časopis Včelařství" reakci na článek který vyšel v časopise Včelařství, tak nemám pocit, že je to Off Topic příspěvek. Toť vše. Pan Čejka reagoval na Kostův příspěvek a vytýkal mu, že se netýká včel, biologie včel či praktických poznatků. Ano bylo by dobré se bavit jen a pouze o včelách, ale je zde polno jiných věcí, které se včelama souvisí, např. i ti prodejci včelařského vybavení. Pokud někdo napíše správný příspěvek do správného vlákna, tak nechápu proč ho okřikovat. Pokud se mi vlákno nelíbí, nebo mě probíraná problematika v něm nezajímá, tak ho prostě nečtu, ale neokřikuji ty, kteří v tom vlákně diskutují. Pokud někdo trollí, nebo píše Off topic příspěvky tak samozřejmě je upozornění na místě. V tomto případě mě ale nepřišlo okřiknutí jako správné. Nic víc, nic méně.
Chválím číslo 3/2017. Dobře se mi četlo.
Myslím, že se nám bude v budoucnu hodit odstavec z č. 3/2017, strany 91:

[Obrázky: Sn_mek_obrazovky.png]
Ještě, že tak!
Ale jak dlouho?
Dlouho už ne.
V prosincovém časopise Včelařství je reportáž z Mezinárodní apiterapeutické konference ve Kdyni, kterou pořádala Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, z. s., pod záštitou města Kdyně. Více na www stránkách této konference:
http://fterc.cz/

Jak tuto konferenci popsali svazáci najdete v časopise na stránce 421.
Nechávám radši bez komentáře, doufám, že si o objektivitě tohoto plátku udělá úsudek každý sám.

https://postimage.org/image/x16f7aez5/

Neda mi to se nezeptat.....co je zase podle tebe spatne?
Taky se přiznám, že nevím.
Možná zbytečně moc chválily organizátory a potažmo celou konferenci.
No jo.....když oni tam nezmínili PSNV....pouze "organizátoři".
A Vám nepřijde divné, že uvést jméno pořadatele (PSNV-CZ) se autor bojí jak Lidl kříže? Navíc, když sám autor je členem PSNV.
Dále článek zcela evidentně opomonul nějteré významné přednášky, zatímco vyzvihl ty které rozhodně nebyly odborným těžištěm celé akce. Je to zřejmé, když si porovnáte uvedený článek a webowé stránky akce.
To ale je spíše problém autora. Pokud by to uvedl a někdo z redakce to vymazal nebo by to byl důvod pro neuveřejnění článku, pak si lze na něco stěžovat, takto je to jen na autorovi. Právě tak jako obsah článku, tedy pokud nebyl někým upraven.
Super přirovnání: Jako Lidl kříže. Sto bodůBig Grin
A co říkáte na včelařský kalendář? Hlavně poetický listopad...
(29.11.2017 18:39)Stanislav Vorel napsal(a): [ -> ]To ale je spíše problém autora.
Toto je především fatální pochybení šéfredaktora a redakční rady, ti jsou zodpovědní za kvalitu a úroveň publikovaných článků. Vzhledem k tomu, že tato konference měla dokonce své www stránky, tak ověření informací uvedených v článku bylo extrémě jednoduché, přesto se nikdo z výše uvedených o kontrolu správnosti a úrovně článku ani nepokusil (pokud ovšem nebylo napsání záměrně zavádějícího článku přímo jejich zadáním). V každém případě by za takto závažné pochybení měly být vyvozeny perzonální změny v redakci časopisu Včelařství. Já vím, že všichni namítnou, že tento časopis je jen tunel na peníze daňových poplatníků a 98% těch, kteří ho nechtěně dostanou do schránky ho ani nevybalí z celofánu, ale i přes tuto skutečnost by se tento časopiis neměl takto závažných faulů dopouštět.
Rád bych to srovnal s nedávným pochybením v časopise Moderní včelař, kde v jednom článku omylem vypadla desetiná čárka. Ihned se ozvaly zástupy kritíků, rozebíraly toto pochybení zleva - zprava (a taky zezhora i zezdola, čtyři stránky ta diskuse nakonec zaplnila) a rozvášněný dav požadoval hlavu šéfredaktorky MV na stříbrném podnose. Já se tedy ptám, kde jsou ty zástupy kritiků nyní? Nebo se měří každému jiným metrem a někomu neprojde ani vypadnutí desetiné čárky a u jiného nevadí uveřejnění celého článku, který je záměrně tendenčně napsaný tak aby dehonestoval popisovanou konferenci a záměrně poškodil pořadatele této akce?
Po nešťastné události s desetinou čárkou se šéfredaktorka časopusu MV hned v příštím čísle omluvila (MV 9/2017 strana 45), jsem zvědav jak se k tomuto velmi závažnému "pochybení" postaví svazáci, zdali jsou schopni se postavit k problému čelem a omluvit se, nebo si zase budou hrát na mrtvé brouky a doufat že u jejich stáda jim všechno projde.
Kalendar je dobry a listopad ber jako memotechnickou pomucku pro lajdaky a neprimou investici do zdravotniho stavu tvych vlastnich vcel.
Mrzí mne uživateli "Mlho", že tě neznám osobně....docela by mě zajímal tvůj názor z očí do očí - papír (forum) snese všechno...nemáš teď lepší možnosti se ukázat a napsat mnohem lepší článek
Referenční URL's