Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Nevím, nevím, soudě podle výsledků voleb je tohle opravdu názor většiny.
No nic, přisadím více brambor, dokud mám kam a i když nemastný, proti pomejím chutnají jako dort...i proto zůstávám u menšiny, živit se slušně.
Obávám se, že kdyby v časopise Včelařství uvedli pravdivé informace o tom, kdo byl skutečně Václav Havel, viz. třeba zde: http://afinabul.blog.cz/hledani?page=1&q...rch=ublog, jistě by ten plátek zrušili i s ČSV.

Vzhledem k výsledkům voleb se možná budeme moci složit panu Babišovi na jím vysněnou pandu. Jistě se jí bude dobře dařit, protože v řepkových plantážích Agrofertu bude mít výživné potravy více než dost. Big Grin
O víkendu jsem zažil pěkný výlet se včelaři a jeden mi půjčil Včelařství k nahlédnutí.

Když vynechám ten tradiční balast - ale zase to máte zadarmo, tak to musíte vydržet stejně jako inzerci a PR v inzertních novinách zadarmo - tak tam bylo dost článků, které bych si s chutí přečetl.
Ale v autobuse to drncalo a kdo by mezi včelaři četl, že? Smile

Ale znal jsem horší čísla v době svého členství.
Taky myslim, že to neni nehorší (to že mě nekteré články nezaujmou neznamená, že nejsou zajimavé- často se k nim vrátím v budoucnu, když řeším to co jiní dříve..) Možná kdyby svaz vydával místo včelařství časopisy dva- jeden o včelách a druhý s kalendářem umrtí, narození, výročími ZO a hlavně s fotkami předsedů a kdybychom si my členové mohli vybrat jen jeden k zadarmovému odběru, tak by sice nikdo nevěděl kdo umřel a jak vypadá předseda ze všech světových stran, zato by se ušetřil papír (páč předpokládám že druhá verze by vycházela ve čtyřech výtiscích- pro národní knihovnu, pro svazovou knihovnu a dva pro narcistního předsedu). Ten časopis o Včelách by se dál jmenoval Včelařství, ten druhý by se mohl aktualně jmenovat Švamberkoviny..



(26.10.2013 17:33)Tomáš Blecha napsal(a): [ -> ]Ovšem ona nekritická adorace pana Švamberka je přinejmenším diskutabilní.

To by mě zajímalo, jak by vypadala kritická adorace (kritické zbožšťování)?
(28.10.2013 9:15)KaJi napsal(a): [ -> ]O víkendu jsem zažil pěkný výlet se včelaři a jeden mi půjčil Včelařství k nahlédnutí.

Když vynechám ten tradiční balast - ale zase to máte zadarmo, tak to musíte vydržet stejně jako inzerci a PR v inzertních novinách zadarmo - tak tam bylo dost článků, které bych si s chutí přečetl.
Ale v autobuse to drncalo a kdo by mezi včelaři četl, že? Smile

Ale znal jsem horší čísla v době svého členství.

Ale o smyslu dotací od VŠ jsis měl přečíst! To ses o mnohé připravil.

Rady co máš dělat v daném měsíci, nebo jak uskladníš souše, jak získáš vosk, jak použít aerosolů, gabonů, zabalení vzorků najdeš i ve svých starších číslech. To se jen kopíruje a něco málo přidá/ubere - kvůli opakujícím článkům ve Včelařství není potřeba znova potisknout papír stejnými články - to můžou dát do příručky, kterou by nová ovečka dostala při vstupu do ČSV.
Když tyto články vyškrtneš + úvodník, jubilea, inzerci, odmyslíš si fotogalerii předsedy a dvanáct fotek redaktorky za celý rok (i když přiznávám, že jsem zvědav jestli v prosincovém čísle bude mít čertovské blikající rohy, andělskou svatozář nebo Santy čepici a svetr se sobama) - tak už těch odborných včelařky obsahově zaměřených článků na prstech snadno spočítáš.
(28.10.2013 9:58)MartinH napsal(a): [ -> ]
(26.10.2013 17:33)Tomáš Blecha napsal(a): [ -> ]Ovšem ona nekritická adorace pana Švamberka je přinejmenším diskutabilní.

To by mě zajímalo, jak by vypadala kritická adorace (kritické zbožšťování)?

To je ovšem zcela zásadní otázka a chtělo by to vyzkoušet v praxi současného Včelařství ...Big Grin
Mimochodem: adorace je spíš vzývání, uctívání.
Jiří
(28.10.2013 10:46)NB1 napsal(a): [ -> ]Rady co máš dělat v daném měsíci, nebo jak uskladníš souše, jak získáš vosk, jak použít aerosolů, gabonů, zabalení vzorků najdeš i ve svých starších číslech. To se jen kopíruje a něco málo přidá/ubere - kvůli opakujícím článkům ve Včelařství není potřeba znova potisknout papír stejnými články - to můžou dát do příručky, kterou by nová ovečka dostala při vstupu do ČSV.


tak už těch odborných včelařky obsahově zaměřených článků na prstech snadno spočítáš.

To je těžký - zadání je mít vliv na 90% většinu a psát pro ni.

Tu obecně nazajímá výzkum, změny v čemkoli když většina má původní úly, atd.

Nesleduji statistiky, ale včelař do cca deseti % je asi majorita. A když to vezmu, takje to podobné jako třeba u chovatelů králíků ve velmi malém jak jich bylo dřív hodně. Tu zajímal maximálně nový recept na neděli, ale že by si udělali novou králíkárnu když stará ještě sloužila?

Nezávidím nikomu ten "balvan" na noze.
To je jako chtít aby v časopise jako je Blesk atd. byly rozbory volebních programů.
KaJi Neztotožňuji se s tvým názorem s tebou a zobecněním jaký je včelař (majoritní) a jaké má potřeby.
Problém je jiný - nebyli osloveni řadový členové aby se vyjádřili ke kvalitě časopisu a proto se kopírují každým rokem dokola stejné obsahy jen se změní graficky, změní typ písma apod.

Ale bylo ve Včelařství 10/2013 příloha str. 2 zveřejněno Usnesení ze zasedání RV ... a nikdo jste zde nereagoval a nedotazoval na bod E/ROZHODL, že
1. členové PRV, kteří schválili výrobu DVD Fenologie anglická verze, jsou odpovědní za případné škody, které v budoucnu vzniknou
2. členové PRV, kteří schválili uzavření smluv s firmou Videoslužby Kolář, jsou odpovědní za případné škody, které v budoucnu vzniknou

NIKDO JSTE SE NEZEPTAL CO OBNÁŠÍ ODPOVĚDNOST A JAK JE VYČÍSLENA!!! A jestli v minulosti rozhodovali stejně při výrobě DVD Fenologie česká verze a dalších DVD. Wink Najde se zde někdo, kdo odpoví?
Ještě jako mladík plný ideálů a elánů jsem u flegmatických funkcionářů u nás na schůzi protestoval, aby bylo Včelařství "povinně" zadarmo za dvěstěkorun jak nám bylo vysvětleno.

Předseda jako správní funkcionář ČSV mi sdělili, že je to rozhodnutí zhůry dané a že o něm se nediskutuje.

Mezi námi kvalita Včelařství z té doby byla podle mých vzpomínek už poněkud velmi nestandardní.
Vycházeli v něm návody jak demagnetizovat vodu na výrobu krmného roztoku podobně. Takže v masovosti a toho že je zadarmo nelze vidět zrovna příčinu poklesu kvality, ta předházela a pokud by nebyl "zadarmo" povinně asi by časopis zanikl.

Náklad prý byl snad jen v pár tisících, dnešních 50k pro každého včelaře je snad i desetinásobek tehdejšího nákladu, když si jej včelaři dle svého zájmu objednávali a platili.

Ale když dostáváte časopis od své zdravotní pojišťovny, stavební spořitelny atd který je taky "zadarmo" tak od něj taky moc neočekáváte ne.

A když tam náhodou nechválí zrovna "firmu" a její osvícený manažement tak se i nějakou zajímavost dozvíme, pokud to tedy z toho igelitu vybalíme.
A jemně jsem chtěl naznačit, že co je zadarmo,.... už nemáme šanci ovlivnit. Někdo to tiskne aby ovlivňoval nás.
A že nato že je zadarmo poslední Včelařství docela jde. Mám k němu nostalgický vztah, když jsem byl mlád a vždycky cestou z Mensy koukal jestli už je ve výloze v Křemencové nové číslo.

Jó to byl člověk ještě mladý a tam tehdy psali lidi jako Čermák, Ptáček, ..., řešili se nástavky, falce, izolace a jiné zásadní detaily. A já se těšil, až si koupím včely. Smile

Jo, taky tam bylo hodně o tom jak naplníme s novým vedením uzávěry sjezdu atd. aby jsme se zavázali, soutežili a dávali do výkupu med atd. To by jste viděli a pár fotek by vás dneska nerozházelo. Tehdy jsme se báli i otevřít paštiku, aby na nás nevykoukl ... Smile
Moje poznámka před dvěma léty :

Vaše funkce šéfredaktora media, které každý měsíc obdrží cca 46 000 včelařů je vyjímečná v tom, že odběr Včelařství je součástí členství v ČSV. Tedy nemusíte bojovat o každého čtenáře, či předplatitele. Vaši kolegové v jiných mediích musí svádět konkurenční boj a jejich úspěšnost se porovnává počtem prodaných výtisků.
A co tak časopis vůbec v tiskové podobě nevydávat, dát vše na internet?
A má každý včelař možnost internetu? A má možnost u něho sedět a opakovaně prohlížet? Pro mne je výhodnější v něm listovat, vracet se i k dřívějším článkům. Já souhlasím s tím, jak je nyní Včelařství na fóru hodnoceno.

Mne zarazilo a mrzí mne především způsob jednání ČSV:
  • příchodem pana Karocha se podstatně Včelařství zlepšilo a zpřehlednilo - zejména pro obyčejné včelaře. I odborné články byly velice dobré.
  • v úvodníku "svého posledního čísla" pan Karoch měl aspoň možnost vysvětlit, že ho nikdo ani do tzv. výběrového řízení nepozval.
  • a naopak novopečená vedoucí redaktorka v prvním úvodníku ani svému předchůdci nepoděkovala - i když to mohl udělat někdo z ČSV
  • za to v úvodníku opravovala jakési tiskové chyby, či co.....
Každý má sám možnost si svůj úsudek udělat.......

"Včely - to je radost, med - to je zdraví!"

Zdraví všechny
lumat
Stejně tu všichni sedíme a "listovat" se dá i tady. A dnes včelař,myslím, bez internetu je jako včelař bez včel. Nebo ne?
to je špatné řešení:
  1. nebudu si ho moci vzít do metra (nemám tam připojení na ointernet)
  2. značná část včelařů je staršího data a nemá přístup na internet (nebo ne tak snadný) a když ho má, tak to nemusí umět
  3. náš stát už drží finančně nad vodou jen daně té tiskárny, která časopis tiskne. Chceš mít na svědomí státní bankrot?
To je jen kolečko - tedy spirála. Včelařství platí stát, takže se mu kousek vrátí v podobě DPH.
Ale co za ten zbytek co s emu nevrátí dostává, nevím.

Jen jsem zvědav, až někdo začne stát řídit jako firmu a bude chtít vidět návrastnost vložených prostředků.
Dneska jsem našel ve schránce Včelařství i MV najednou. Takhle spolu v ní ještě nikdy nebyli.
Začali se asi kamarádit.
ABy pak z toho nebylo nějaké malé překvapení - třeba maličká příloha. Smile
A víte že máte pravdu? MV je šťastný tatínek kalendáříku Bez včel to nejde.
To by pak mohlo být Včelařství i nevědomky maminkou dalšího kalendáříku "I bez dotací to jde" Big Grin

Jiří
Referenční URL's