Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Nebudu hodnotit toto číslo jako takové - spousta připomínek zde již zazněla. Z mého pohledu se zastavím u toho , že v tomto čísle nebylo jasně, zřetelně a TUČNĚ napsáno, že je potřeba najít kandidáta na předsedu. Pokud se do úvodníku dostala informace a foto nového předsedy redakční rady, tak mě připadá zatajení informace o tom co dělo v Nasavrkách na sjezdu RV jako účelové. Dle mého se určitě dalo najít místo a tuto informaci členům sdělit.
Je ovšem možné, že záměr byl splněn neb informace o možnosti /nutnosti nominovat kandidáta se dostane k členské základně až v lednu a to už bude dle usnesení a informace na webu ČSV tak nějak s křížkem po funuse.

Byť mě to už může být celkem jedno doufám také, že nově zvolený předseda se postará i o nápravu chyby současného předsedy a nastane změna na postu redakrora/redaktorky časopisu. Současná redaktorka neovládá základy ani novinařiny ani včelařiny. Zbývá jen určit co je pro čtenáře uvedeného periodika horší Sad
(25.11.2013 17:51)Bobr napsal(a): [ -> ]Je ovšem možné, že záměr byl splněn neb informace o možnosti /nutnosti nominovat kandidáta se dostane k členské základně až v lednu a to už bude dle usnesení a informace na webu ČSV tak nějak s křížkem po funuse.

Je to dezinformace z tvé strany a to mě na tobě mrzí! Ve včelařství to nezaznělo, ale v oběžnících i na veřejně přístupném svazovém webu tato informace je! Nejde tedy o záměr utajení informace!
Upřímně řečeno, oběžník jsem ještě neviděl a pochybuji, že v jiných ZO jsou na tom výrazně lépe a na web, z těch dříve narozených, což je drtivá většina, chodí taky velmi malé procento, takže on ten Bobr má asi v něčem pravdu.
Nutno podotknout, kolik % řadových členů se dostane na svazový web a naproti tomu kolik % řadových členů dostane do ruky časopis.
Myslím, že ta informace v časopisu měla být určitě. Je to především svazové periodikum.
a můžeš nějak odhadnout ke kolika % včelařů se tato informace nkanálem oběžníku a info na www stránkách dostane? Pokud je časopis Včelařství prezentován jako spolkový časopis, který členy ČSV informuje o dění ve svazu tak tato informace má primárně být v tomto časopise.
To že tam tato informace není v souvislosti s tím co dělo a děje v ČSV a jak jsou některé skutečnosti podávány a prezentovány tak takovéto spekulace pouze a jenom prohlubuje a nabízí. Nic víc nic míň. A to si myslím, že skupina lidí motající se kolem tohoto fora patří k těm informovanějším.
Mám nebo nemám reagovat na takovou pro mě prkotinu?

Vemte si kdy došlo k odvolání PRV a v jakém předstihu se tiskne Včelařství a kdy je distribuováno.
Můžeme tady řešit procenta zleva do prava nahoru dolu a to je tak vše.

Můžeme tady taky řešit procenta:
  • kolik včelařů Včelařství rozbalí
  • kolik si ho přečte
  • kolik chodí na schůze
  • kolik je v kontaktu se zástupcem RV
Je to výmluva nebo zástěrka pro budoucí výmluvy, kdyby to nedopadlo podle Vašeho obrazu, že jste neměli příležitost změny. (Voják se stará, voják má a u včelařů to je stejné)
dovolím si (i když zatím zažínající včelař ve včelařských plínkách) poupravit poslední odstavec.. je pravda, že je dost starších včelařů, kteří internetu neholdují a nemají ho ani zavedený doma...a těžko se na ně dá napasovat -voják se stará..voják má.Prostě nemají kde ty informace sehnat
To jen tak...Wink
Volba předsedy zveřejněná v časopise je jen informativní, protože členové předsedu nenominují ani nevolí proto zveřejnění v Lednu je dostačující. Nominace je na OO ČSV a volba na RV a ti všichni mají oběžník včas.
(25.11.2013 20:04)kamproch napsal(a): [ -> ]Prostě nemají kde ty informace sehnat

A když je seženou, co s nimi udělají? Tak vytiskněte oběžník z webu a jděte mezi ně! Pak to tady můžeme doprobrat. Nyní je to teorie. RV odhlasovala termín do dvou měcíců - tedy leden. Návrh byl i březen, který neprošel. Když nebude napsáno povinně nominujte kandidáta, tak to dopadne podobně jako při účasti na volbách (parlamentu apod. ale to už není o včelách).
(25.11.2013 20:17)Aleš Molčík napsal(a): [ -> ]Volba předsedy zveřejněná v časopise je jen informativní, protože členové předsedu nenominují ani nevolí proto zveřejnění v Lednu je dostačující. Nominace je na OO ČSV a volba na RV a ti všichni mají oběžník včas.

Takže je vlastně správné že těch pár strejců rozhodne o tom kdo může být osvícený a násedně bude mluvit za 97% včelařů, aniž by se ti strejcové kohokoli z těch 97% zeptali na jejich názor ?
Ne, proto říkám, že to chce změnu stanov se změnou způsobu volby počínaje. Dokud to nebude, je jedno kdy se tyto "politické" záležitosti svazu v časopise objeví, protože členové nic neovlivní.
Tak, tak. Kdyby jsi byl starší, tak by si věděl, že se to nazývá DEMOKRATICKÝ CENTRALISMUS.
Je vidět, že vám kluci ten vědecký komunismus chybí. To je samá angličtina, management a jiné zbytečnosti.

A ti strejcové v tom vyrostli a ví že musí demokraticky poslouchat toho koho nahoře zvolí. A ti co neposlouchají, ....
Což o to, změnu stanov jistě. Ale nejen to. Změnu celkového pojetí, celého konceptu postavení ČSV v rámci oboru. Od celkové komunikace a hodnověrné diskuse přes koncept zdravotní problematiky až po rovinu jednání se státem a zrušení monopolu a suplování toho, co má dělat stát.
No: a teď ještě tu o Jeníčkovi a Mařence ... Big Grin

Jiří
Tu mám nejradši. A ještě taky tu o rovnoprávnosti subjektů v rámci ČSV
(25.11.2013 19:52)NB1 napsal(a): [ -> ]Vemte si kdy došlo k odvolání PRV a v jakém předstihu se tiskne Včelařství a kdy je distribuováno.

Už jsem tu zmiňoval, že sjezd a odevzdání do tisku bylo na hraně (z vlastní zkušenosti... podobné periodikum jsem měl na stole za týden od odevzdání do stejné tiskárny), ale jak vidno informace o novém členu redakční rady se tam dostala, ale informace o odvolání PRV z nějakého důvodu ne. Takže mám takový vtíravý pocit, že to nebylo o tom že by to nešlo...
Souhlasím. Stačilo nepsat nesmyslný odstavec o pohádkách a dát tam tuto informaci. Další důkaz o tom, jak vážně se berou závěry a úkoly odsouhlasené RV. Ale možná právě proto byla paní redaktorka na místo vybrána. I pan VŠ a spol. ví o síle médií v připřekrucování toho co je potřeba.
(25.11.2013 19:37)Martin z Toho Lesa napsal(a): [ -> ]Upřímně řečeno, oběžník jsem ještě neviděl a pochybuji, že v jiných ZO jsou na tom výrazně lépe a na web, z těch dříve narozených, což je drtivá většina, chodí taky velmi malé procento, takže on ten Bobr má asi v něčem pravdu.

Já si vždycky vzpomenu na Stopařova průvodce po galaxii a skutečnost, jak oznámili panu Dentovi, že mu chtějí zbourat dům, abch se neopakoval je to zde. Taková podobnost čistě náhodná, v časopise na to nebylo místo ale vyvěsili jsme to...
Dobrý večer všem,

mám velikou prosbu. Můj tchán a mentor, který mě dotáhnul k včelařství se z osobních důvodů k loňskému roku rozloučil s svazem. Rád bych mu sehnal jako dárek k vánocům časopis. Bohužel se mi nepodařilo dohodnout individuální koupi. Je tu někdo, kdo by byl ochotný mi prodat časopis od ledna 2013 do současnosti? Na ceně se určitě dohodneme, pokud bude rozumná.

Děkuji Lukáš
odkud jsi?
Z České Lípy.
Referenční URL's