Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Na druhou stranu, o čem pořád psát o včelách, všechno je napsané několikrát, ti kteří se nezajímají do hloubky, ve které je to ale pokaždé jinak to mají celkem nudné.
Každému pisateli musí po pětisté stránce dojít témata.

Takže buďme rádi že díky turbulencím je o čem psát. Co tak sleduji, tak ty turbulence tam zabíraly značný díl už před deseti lety.
A naštěstí se turbí stále. Můžete se těšit na další číslo. Smile

Jen dotaz, byly tam nyní petice pracujících včelařů na podporu vedení jako tehdy co pamatuji já? To by zase mohly být petice včel co by jej odsoudily - tedy to minulé a podpořily současné. Smile My starší jsme na to zvyklí a bylo by zase o čem psát.

Dokud nepřijde jaro.
Jan Vondrák napsal(a):pro současné vedení ČSV bych pracovat nemohl.

Které? Ono se to v sobotu trochu zamíchalo.
(07.01.2014 20:18)Jan Vondrák napsal(a): [ -> ]Ať chceme nebo ne, pracovní prostředí nás s každým dnem mění ke svému obrazu. Je-li zatuchlé a křivé, nelze z něj vyjít se ctí a rovnými zády.

Těžko mluvit o rovných zádech, když k platu redaktora náleží ještě bakšiš ve formě NVT Repro jako dodavatele předražených grafických služeb... Jen nevím zdali by ti tuto slepičku snášející vajíčka Ingrovi přepustili Smile Uvidíme zdali nové vedení bude mít zájem na narovnání všech těchto podivností...



(07.01.2014 20:18)Jan Vondrák napsal(a): [ -> ]Když jste to ještě pořád ochotní dotovat svými penězi.

Honzo nechci Ti brát iluze, ale časopis Včelařství je financován z dotací, tedy tuhle taškařici platíš, jakožto daňový poplatník, ať chceš nebo ne...
(08.01.2014 0:40)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Které? Ono se to v sobotu trochu zamíchalo.

Aha, díky za upozornění. To staré. "Nové" nemohu soudit předem, většinu z nich neznám. Ale zůstávám silně skeptický a počkám si.



(08.01.2014 1:50)Mlha napsal(a): [ -> ]tedy tuhle taškařici platíš, jakožto daňový poplatník, ať chceš nebo ne...

Miloši, to je trochu alibismus. Zůstává-li někdo členem ČSV,
  1. Odvádí do Křemencárny nezanedbatelnou část svých dotací / platí členské poplatky
  2. Legitimizuje existenci onoho aparátu. Funkcionáři by na svou existenci sotva mohli čerpat ze státního rozpočtu tebou zmiňované peníze, kdyby se nemohli ohánět členy, o které se "starají".
Míra kolaborace je proto u členů nesrovnatelně vyšší.
To o co se tu jen domníváme, by měla pani Ingrová ventilovat místo Babiše aj ógy
Co se Radce do Včelařství už nevešlo. Admine promiň...

[Obrázky: WAG4fb66d_joga1.jpg] [Obrázky: WAG4fb66e_joga2.jpg] [Obrázky: WAG4fb66e_joga3.jpg] [Obrázky: WAG4fb66e_joga4.jpg] [Obrázky: WAG4fb66e_joga5.jpg] [Obrázky: WAG4fb66f_joga6.jpg] [Obrázky: WAG4fb66f_joga7.jpg] [Obrázky: WAG4fb66f_joga8.jpg]
Když se vám nelíbí jóga tak by po kurzech Excelu a té józe mohli pokračovat třeba kurzem usmívání se na zákazníky při prodeji medu : http://url.googluj.cz/7c8
(08.01.2014 10:35)Jan Vondrák napsal(a): [ -> ]
  1. Odvádí do Křemencárny nezanedbatelnou část svých dotací
  2. Legitimizuje existenci onoho aparátu. Funkcionáři by na svou existenci sotva mohli čerpat ze státního rozpočtu tebou zmiňované peníze, kdyby se nemohli ohánět členy, o které se "starají".
Míra kolaborace je proto u členů nesrovnatelně vyšší.

Pokud vím, tak ČSV dostává za vyřízení dotací stejně ať to dělá pro člena i nečlena, u D1 dotací od loňska dostane za vyřízení dotace pro nečlena více.
Každopádně 100% souhlas, člověk v ČSV je součástí masy, která tento systém legitimizuje. Ale jak zde nesčetněkrát zaznělo, ono vystoupit z ČSV není tak lehké, většinou v ZO jsou fajn lidé, které člověk zná desítky let, znali se s jeho rodiči... a bohužel většině lidí je dole dobře a co se děje nahoře je vůbec nezajímá. Ale vím není to omluva.
Stačilo by, aby být ve spolku neznamenalo být automaticky v ČSV. A byl by pokoj ...
Jiří
Kéž by jediné starosti,které život přináší,byly ty spojené s členstvím v ČSV. To bych skousnul i dvacet Švamberků v jednom čísle.Dodgy
Tak mi konečně došlo včelařství.
No co k tomu říct. O paní Ingrové se již od začátku ví, že více než redaktorka včelařství je to tisková mluvčí bývalého předsedy Švamberka.
Nevím jak se lidé srovnají s kontrasty glorifikace př. Švamberka a s informacemi z reakce na editorial př. Sciskaly, který tam uvádí některé záležitosti, které nikdy časopisem neprošly a členové ČSV o nich mnohdy ani nemají potuchy.
Jsem hodně zvědavý už teď na únorové číslo včelařství, jestli bude paní redaktorka Ingrová stále pokračovat v nastoleném trendu glorifikace bývalého předsedy i poté co byl RV potvrzen výklad stanov o odvolání předsednictva a zvoleno nové vedení ČSV.
Můj názor je ten, že paní Ingrová dávno překročila pomyslnou čáru svých kompetencí a trochu mi připomíná současnou ženu bývalého premiéra Nečase. Dokonce ona sama se pouští do výkladu stanov a svůj názor dává jako jediný správný. Myslím, že do budoucna je neúnosné, aby nadále řídla redakci včelařství. Bohužel její osobní názory ji natolik zamlžují mysl, že není schopna provádět objektivní novinářskou praxi.
(08.01.2014 13:24)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Stačilo by, aby být ve spolku neznamenalo být automaticky v ČSV. A byl by pokoj ...
Jiří

Ale to už se tu řešilo - tzv. metoda host při ZO . Platí příspěvky stejné, ale ty jdou do ZO, časopis si půjčuje. Vlastně stačí přejít na schéma předseda, jednatel, nezbytný minimální počet členů + zbytek hosté a ZO je v balíku. Z příspěvků získává host právo účastnit se schůzí, objednat a vyřídit léčiva, hromadné odeslání měli, občerstvení na výročce.

Citace:, členů musí být minimálně 5 v souladu s § 16 odst. 2 Stanov ČSV
Jirko, nikoliv, omlouvám se. To je komplexní problém. Za stávajících podmínek třeba jako nečlen ČSV nemůžu oficiálně pracovat pro spolek (stanovy: funkci může mít jen člen ČSV).
Nemůžu třeba vykonávat nějakou funkci, kandidovat na ni, být ev. volen a pod. Je to v současné době absurdní, ale je to tak. Přičemž nejde o funkce, ale o legální možnost pracovat, v tom si snad rozumíme. Mimo legalitu je to samozřejmě o něčem jiném, vlastně o normálním životě, jenž je opravdu jinde. Kdo chce pracovat, tak pracuje ...
Jiří
Jaké oficiální funkce může 5-ti členný ZO mít?
Je snad někde oficiálně stanoven výčet funkcí - třeba správce web stránek ZO nebo organizátor společenských akcím, zájezdů apod.
Je třeba funkce kronikář oficiální nebo je to jen poslání, které si vezme za své člen či host.
Ale jo, pokud někdo lpí na honosném titulování funkcionář tak ať je člen. Host prostě může být netitulovaný kronikář, správce, organizátor - má-li zájem.
Stanovy, § 19:
4) Výbor volí předsedu, místopředsedu, jednatele a pokladníka. Výbor může pověřit další členy vedením odborných komisí nebo funkcemi referentů.
To je minimální varianta. Ještě je tu revizní komise. A referenti (nákazový, osvětový) a důvěrníci. Jen členové ČSV, podle toho, jak já chápu stanovy.
Ostatně nečlen nemůže ani hlasovat ..., tedy plnoprávně se vyjádřit ke správě společných věcí ...
Nehledě na to, že jako člen spolku a zárověň člen svazu jsem dle stanov povinen ve vztahu k jiným subjektům v oboru zastávat linii ČSV.
Mi nejde o ty funkce, ale o rovný přístup k činnosti spolku, který považuju za základní buňku oboru obecně. Spolek v dané lokalitě. Včelaři, kteří spolu včelaří a mluví.
Prostě bych to narovnal, už jsme se tu za bolševiků všech možných barev od rudé po modrou nakličkovali dost a mě už to nebaví, jakkoli vidím, že řadu lidí to stále přitahuje.
Pokud je spolek takto integrován do ČSV, pak je tu řada problémů systémových. Doteď to moc nevadilo a při velmi zvláštním povědomí o demokratických principech našeho bytí to asi pro většinu problém nebude (viz přístup ke krajským dotacím, kde stačí zachrastit měšcem a přijmeme pravidla hry, která mají do fair play asi tak daleko, jako já co včelař k F. Huberovi).
Bude to problém budoucnosti: Doba se mění. Vznikne řada nových subjektů v oboru na vyšší úrovni. Ale jak to bude na těch obyčejných vesnicích a v těch obyčejných spolcích?
Jiří
P.. S. Koukám, že jsem se zase dostal do autu, do tématu o členství. Omlouvám se. Pokračujme tam ...
(08.01.2014 14:45)JKL napsal(a): [ -> ]
(08.01.2014 13:24)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Stačilo by, aby být ve spolku neznamenalo být automaticky v ČSV. A byl by pokoj ...
Jiří

Ale to už se tu řešilo - tzv. metoda host při ZO . Platí příspěvky stejné, ale ty jdou do ZO, časopis si půjčuje. Vlastně stačí přejít na schéma předseda, jednatel, nezbytný minimální počet členů + zbytek hosté a ZO je v balíku. Z příspěvků získává host právo účastnit se schůzí, objednat a vyřídit léčiva, hromadné odeslání měli, občerstvení na výročce.

Citace:, členů musí být minimálně 5 v souladu s § 16 odst. 2 Stanov ČSV

Když se zbavím závislosti na Včelařství a budeme chodit do hospody jako nečleni, tak se nic nestane kromě toho že si zhuntujeme játra než příspěvky jinak posílané do Prahy propijeme. A speciální chlastačku konanou v době výročky si užijeme, nikdo nás nebude zdržovat čtením papírů.
Takzvaný včelřský ideál, proč si jej vlastně odpíráte pánové? Nebe na zemi na dosah. Smile
Časopis Včelařství je pořád takový nějaký divný. Ovšem poslední "jogové",pardon,lednové číslo mi připadá jako z nějakého šíleného snu. Fotografie komouše a stbáka Filipa ,který nás seznamuje jak dělá sekanou je pro mne poslední kapka. To je fakt "Medové setkání" vážení soudruzi v redakci.
tak jsem také dnes dostal tento populární časopis...pro zajímavost..napočítal jsem skromných 15 švamberků.
Na některých snímcích je vidět, že pan Švamberk to s námi myslel jen dobře, když se za nás musel obětovat a chodit na rauty politiků napříč celým politickým spektrem, a tak nějak předpokládám, že pošilhával - když měl ČSV za zády- po nějaké té politické "minifukci"..a tady mu to potom někdo překazí
Paní redaktorka Ingrová to určitě myslí s jógou dobře, ale pochybuji, že naši starší včelařští kolegové s ní budou sdílet nadšení pro cvičení jógy...možná se ještě dočkáme rubriky o vaření, háčkování a nějaké drby co se momentálně nosí za módu na sjezdovce ve Špindlerově Mlýně.
ale jak tady někdo psal..je to pořád ve vývoji..za chvilku bude jaro
Teda, ocitl jsem se asi o 20 let zpět, ta adorace Toho nejvyššího, to jsem viděl naposled v Rudém Bravu před rokem 89. Děs běs. Doufám, že další šéfredaktor nastoupí co nejdřív, jinak nemáme co číst.
Nebojte se už se to veze Big Grin
Referenční URL's