Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Připadá mi to hodně dětinské. Pepíček mi sebral lopatičku tak s ním nemluvím. Místo aby si s novým vedením otevřené věci vyříkali tak strčí hlavu do písku a dělají, že nové vedení neexistuje. Ještě, že bydlím v jiném okrese. My máme naplánované setkání na 5.4 a už se tam těším. Je to příležitost si z očí do očí vyříkat všechny možné problémy, ale i nadnést nápady a různé varianty řešení některých otázek a to přímo a bez prostředníků.
O toto se OO UH svým postupem připravuje. Ja být jejich členem tak by klidně nespali.
Když to může dělat Obama s Putinem, proč ne okresní výbor s nějakým vedením. Smile
(20.03.2014 18:52)František Němec napsal(a): [ -> ]č. 4/2014 Včelařství uvádí, že OO ČSV v Uherském Hradišti odmítá setkání s novým vedením ČSV. Prý neví o čem s ním jednat. Učinil jsem dotaz na OO jak si představuje další vývoj a zda si myslí, že jedná i v zájmu převážné členské základny okresu. Čekám odpověď.

Třeba zjistili, že už jim nikdo nebude dotovat kamizoly z PSM?? Tak to, proboha, pochopte! Ukazuje se zde jistá nefunčnost struktury ČSV. Čím víc mezičlánků, tím více šumů. Třeba to změní nové stanovy. Do sjezdu ale daleko a pochybuji, že zasloužilé brzdy budou chtít připustit změnu. Tak pak asi nezbude jiná možnost, než opustit..... LD
(20.03.2014 20:06)MartinP napsal(a): [ -> ]Připadá mi to hodně dětinské. Pepíček mi sebral lopatičku tak s ním nemluvím. Místo aby si s novým vedením otevřené věci vyříkali tak strčí hlavu do písku a dělají, že nové vedení neexistuje. Ještě, že bydlím v jiném okrese. My máme naplánované setkání na 5.4 a už se tam těším. Je to příležitost si z očí do očí vyříkat všechny možné problémy, ale i nadnést nápady a různé varianty řešení některých otázek a to přímo a bez prostředníků.
O toto se OO UH svým postupem připravuje. Ja být jejich členem tak by klidně nespali.

Já jsem skromný a těším se na dobu kdy si to budu moc vyříkat se včelama (možné problémy, nadnést nápady a různé varianty) a neztrácet čas schůzováním. Smile Uvidím co mi slíbí a jak mé varianty přímo a bez prostředníků splní. Smile

Jen klidně nespím díky tomu podivnému diskutování s představiteli ČSV v jiném vlákně a naznačování jaké zájmy mají PROSAZOVAT a jaké určitě neprosazovat.

Jaké to jsou zájmy včelařů - členů ČSV. Podělte se, prosím, i s těmi co "časopis" zpravodaj Včelařství nedostávají
a se mnou co má málo času na včely a proto ho nemarní na schůzích.
Dneska tak šla řeč u piva a vzpoměl jsem doby kdy jsem do Křemencové chodil kvůli včelám. Dokonce i na přednášku pro začátečníky. Smile

Je to dneska ještě o včelách nebo o zájmech? A hlavně jsme se nemohli dobrat jestli ještě někdo dokáže identifikovat nějaké zájmy "včel".
Karle jak se říká: "na tyto tvé otázky není odpovědi"!

Osobně mě to, ale zajímá taky, v čem jsou ty rozdíly ČSV od ostatních včelařských sdruženích a kolik z toho je zájem a kolik z toho bere za prvotní jen zástěrku společenské užitečnosti a nezastupitelnosti včel maskující jen urvat víc peněz než druhý.

Věřím, že se najde někdo kdo se podělí o zájmy ČSV zveřejňované ve členském zpravodaji Včelařství i zde na fóru. V otevřené diskuzi s představiteli jsou zájmy včel nějak obcházeny zájmy představitelů mlžící a schovávající se za zájmy všech členů svazu. Jenže je to vůbec možné prosazovat zájmy členů, když třeba ten člen je i členem jiných včelařských sdružení namátkově (člen bývalého cechu velkovčelařů).
Myslím si, že jde. Stačí spravedlivě zastávat zájmy praktikujících včelařů. Pak budou všechny prospívat všem včelařům. Spolky se mohou lišit jen tím, který bude spravedlivější ale také tím který urve více výhod na úkor jiného. Vyberte si.
Pavle trošku nerozumím jestli se reakce vztahuje ke mě nebo ke Karlovi, ale i tak zareaguji.

Mě osobně stačí, když všichni budeme spravedlivě zastávat zájmy, ke kterým se Karel nemohl dobrat a identifikovat je. Tedy zájem VČELY.

Né zájem v podobě používání jen léčiv od VÚD; nadále chtít radikální řešení moru, když má slabiny a chyby; nadále prosazovat povinné zimní vyšetření zimní měli, když známe ty velké odchylky (u mě po dva roky se rozcházíme více než o 50% - jednou oni mají víc, jednou já) hlavně to zdraví včel nijak nelepší a jiné závažné nemoci přehlížíme (NA/NC a různé kombinace virů) a zaměřujeme se z celého roku jen na zimní měl a přikládáme jí význam zveřejňující i v televizních novinách - nepřímé posouzení pozitivy a zdraví včel.

Opakuji ale prosbu, až Vám zveřejní ve Včelařství zájmy ČSV, podělte se prosím zde na fóru!
Já jen podotknu, že ty zájmy mohou být rúzné, ale těžko protichůdné.
Každý může vidět priority jak pomoci včelám i oboru jinde.

Ale bohužel, tady se (nejméně deset let zpět) za zájmy včel i včelařů schovávají osobní, mocenské a finanční zájmy.
Proto mě zajímá jestli se řadový členové podělí o informace, které jim předseda zde slibuje, že si je přečtou ... ehm, ehm ... v "časopise".

Jestli tedy ty zájmy budou položeny otevřeně alespoň v tomto zpravodaji!!! Ze stanov ČSV to není patrné, v čem jsou ty povinnosti (jak jsou plněny a jestli musí být skutečně dodržovány). To manévrování a přesvědčování je taky zajímavé na jakou stranu bude a jaké postupy použijí. Smile

Budou přesvědčovat členy nebo přesvědčovat spoluvlastníky aby ze členů neprofitovali - do toho ještě moc peněz, moc osobně si pomoci k penězům za prolobbování nařízení používání právě jen a jen tohoto léčiva, jen a jen tohoto vydavatele "časopisu" propagací a kampaní, vydavatele DVD, dohoda s SVS kde prohlížitel včelstev = člen ČSV atd.
Právě jsem otevřel časopis a jeden z prvních článků se snaží (naprosto logicky) představit nového předsedu včelařské veřejnosti. Nebudu hodnotit kvalitu samotného článku, snad jen podotknu, že mi tam něco chybí, ale co mě zarazilo, je fakt, že rozhovor s předsedou pořizoval pan Ingr. Nahlédl jsem tedy do tiráže, abych si ujasnil, jaký další vztah (kromě předtiskové přípravy) k časopisu tento pán má, ale nic jsem tam nenašel. A nenašel jsem tam ani původně uváděné spojení - "odpovědná redaktorka: Radka Ingrová". Možná už paní Ingrová není odpovědnou redaktorkou, nevím (její pracovní poměr měl trvat do 30.4.2014), ale napadlo mě, jestli se třeba pan Ingr v roli zuřivého reportéra nesnaží zachránit rodinný business?
Přesně to samé mě cinklo do nosu a napadly mě obdobné myšlenky.
I každá revoluce si ponechávala mnohé zdatné staré služebníky.
(25.03.2014 10:43)climax napsal(a): [ -> ]Ingr v roli zuřivého reportéra nesnaží zachránit rodinný business?

Ingrová to peče s Losnou, Ingr s Mažňákem, ti se neztratí. Spíš mě překvapilo, že pan Brückler dělal rozhovor s manželem té, která před dvěmi čísly jeho jméno vláčela po černých stránkách a označovala ho za pučistu. No uvidíme zdali nové vedení má zájem provětrat zatuchlé kouty Křemencárny, nebo jim jde jen o střídání strávníků u stávajících korýtek... Zatím to beru jako další střípek do mozaiky a jsem zvědavý jak bude vypadat.
Přátelé, toto číslo opravdu splácával pan Ingr. Za č. 5 už budete moci vynadat mně. Svět se mění nenápadně.
Nad tímto bych se za sebe nepohoršoval (i když jsem to zatím nečetl - neměl jsem zatím příležitost půjčení).

Mě spíš bude zajímat článek, kde budou jména těch kovbojů Billů z Colorada co si změnili jméno na Nováka a rozkrádali tuto malou zem. (jak zpívá kapela Kabát) Jestli se vrátili do Colorada a nebo tady ještě pořád sedí ve svazu na teplých židlých a zaučují další Nováky.

Do té doby to je pro mě od nového vedení ČSV jen o nových slibech! Až budou zveřejněny trestní oznámení; zveřejněny soudní rozsudky; uhrazeny vzniklé škody; manažersky zpracované funkční kontrolní složky, které do budoucna zamezí tomuto stavu...
pak napíši klidně i adresně každému z nového vedení email: DĚKUJI ZA VŠECHNY OKRADENÉ A PROSÍM NEODCHÁZEJTE!!!

U předchozích vedení jsem měl chuť jen napsat: NEDĚKUJI, PŘESTAŇTE NADÁLE SLIBOVAT A HLAVNĚ RYCHLE ODEJDĚTE!
(25.03.2014 19:48)Antonín Karoch napsal(a): [ -> ]Přátelé, toto číslo opravdu splácával pan Ingr. Za č. 5 už budete moci vynadat mě. Svět se mění nenápadně.

Pane Karochu, předesílám a velmi zdůrazňuji, že následující věty nejsou invektivum vůči Vám, tak to tak prosím berte. Nicméně bych se rád zeptal:

Vy budete novým redaktorem časopisu? Byl jste tedy navržen, osloven a schválen? Proč? Opravdu redakční rada neměla další stejně dobré či dokonce lepší kandidáty? Z hlediska vývoje a posunu časopisu by přeci bylo lepší angažovat někoho nového, kdo není zasažen či deformován minulostí. Dále se tedy ptám, co Vás přesvědčilo k tomu, že vstupujete opět do stejné řeky? Změnil jste nějakým způsobem svůj názor např. na koncepci časopisu? Co budete chtít měnit a co naopak zachovat? Kam časopis budete chtít posunout a komu (čemu) dáte v časopisu prostor? Jaká poučení z minulosti jste si odnesl? Atd.

Předem děkuji za upřímnou odpověď.
Mě těch několik čísel Včelařství, připravovaných p. Karochem, které jsem měl možnost číst, přišlo docela dobrý. Takže jsem zvědavý na pokračování...
climax napsal(a):angažovat někoho nového, kdo není zasažen či deformován minulostí.

Pan Karoch byl šéfredaktorem jen pár měsíců a byl odejit právě proto, že se nechtěl nechat minulým vedením zdeformovat.
Takže popořádku. Pane Climaxi, nebudu. Už měsíc redaktorem jsem. Z tohoto faktu vyplývá, že jsem byl na dobu určitou navržený, oslovený a schválený. Zda jsem skutečně ten pravý, na to se musíte zeptat jiných. Zda jsem lepší či horší, opět nemohu zodpovědět a ani mi to nepřísluší. Pokud jste však četl loňské tuším číslo 5, tak tam časopis hodnotilo v anketě pana Suchoradského kolem 700 čtenářů (dalších asi 200 odpovědí přišlo po uzávěrce). Tito čtenáři hlasovali dobrovolně a mnozí, kteří anketní lístky zasílali poštou, dokonce za vlastní. Pokud si vzpomínám, tak 75 % hodnotilo časopis jako dobrý či vynikající. (To je mimochodem unikát, u nás nejspíš v historii novinařiny nepřekonaný.) Tím odpovídám na další otázku, zda jsem změnil svůj názor. Nezměnil. Naopak se chci vrátit ke svému tehdejšímu konceptu. Co mne přesvědčilo, abych vstoupil do stejné řeky? Moje naivita v očekávání lelšího a blbost. Když si v již zmíněné anketě přečtete, co by včelaři od svého časopisu očekávali, dostanete odpověň na další otázky. Jsem pán poměrně konzervativní a rád se držím osvědčeného, takže revoluční změny nečekejte. Jinak fotku předsedy tam uvidíte jen v míře nejnutnější (mimochodem i na jeho přání), jogu jen po utnutí mé pravé ruky a části nohy k tomu a o dění ve svazu se dočtete v míře co nejstručnější a v drtivé většině ne z mé klávesnice.

Jinak pro ostatní, pokud budete mít dojem, že máte ostatním co nabídnout, ukázat či odborného sdělit, bývám vstřícný a rád poskytnu prostor. Speciálně se těším na zlepšováky, včelařsku praxi a zkušenosti. A také mám rád fotografie včel a včelího dění. Negativa - mám menší rozpočet na honoráře.
Referenční URL's