Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Bude na něm asi jiné datum.
Nebyla 1D zrušená? Nikde jsem nečetl, že by byla přidělená částka na 1D.
Co budeme dělat?
Spletli se a přiřadili ji k penězům na D1 Smile
V červencovém čísle jsem si pročítal na poslední straně článek o producentech medovice a v textu jsou dva odkazy na obrázek - ani jeden z nich tam nenalézám. Kde udělali soudruzi z NDR chybu?
Taky nebyla medovice. Nebylo co fotit.
To Martin
Ano, soudruzi z NDR opravdu, ale opravdu, udělali chybu. Bohužel chyb bylo více. Sypu si popel na hlavu a myslím, že jsem se za svoji nepozornost v dalším čísle omluvil. Mimochodem ta zpropadená medovice také nebyla. Asi jsem ji odradil.
Nechme soudruhy z NDR jejich vlastnímu osudu ...
Už mi Včelařství nechodí, ale kamarádí půjčí ... Takže ...
Jsem moc rád, že v zářijovém čísle se konečně objevilo téma varroamonitoringu. Pan kolega Karoch si jistě pamatuje na tahanice, kdy mi UV ČSV zatrhlo článek na podobné téma na přelomu let 2011/ 2012 a ani on ani jiní členové redakční rady, kteří mi uveřejnění přislíbili, s tím nic nezmohli (máme ale internet: http://dobrichovice-vcely.webnode.cz/new...nitoringu/ ).
Snad se tedy cosi pohnulo. Jen bych k tomu dodal, že autorem systému VMS je PSNV-CZ (v článku to není a myslím to tam mělo být z hlediska respektu k autorství).
A pak mi tam chybí pasáž o dalších aktivitách s projektem spojených. Míním tím třeba tematické kursy, pravidelné a v současné době již mezinárodní setkání uživatelů VMS (např. http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...Itemid=111) a souvisící aktiviy, což bych tam logicky očekával ... Je ale pravda, že praktický výsledek letošního lednového VMS setkání, tedy zprávu o zapojení našich včelařů do projektu monitorujícího zimní úhyny ve většině zemí Evropy (Coloss) a výzvu včelařům k zapojení se, také Včelařství neotisklo, ač bylo osloveno. Nechápu, proč, když nám přece jde o ty naše včely, jak praví s oblibou p. předseda ... Wink
Jiří
Já bych to skromně nazval dosažením možného. A bude hůř. Možná ještě znovu zažijete jógu.
Já bych raději doporučil : Ferda mravenec - práce všeho druhu.Nebo radši Červená karkulka?Jak se vlk nažral
a koza zůstala celá. Ještě jeden titul mi napadl - Z pohádkydo pohádky..........Jak se mazal med kolem úst........F.V.
Vlčku, jak jsme říkali kdysi za Brežněva Smile Ty jsi u nich taky, tak tady /v hospdodě/nekritizuj. Smile Smile

Vyřešte si to na stranický schůzi. Sorry že srovna na tebe, ale nechápu členy něčeho že pořád nadávají. Už to bude deset let co je známo že jsou poměry takové.

97% to vyhovuje, tak je to snad v pořádku. Ne?Cool
Moje řeč Karle, už tam nejsem, tak můžu nadávat Smile
To není o nadávání ale schizofrenii. Svoji legitimací to podporuji (bez ohledu na to o čem to je, myslím spolek, stranyu, atd) , vidím, že se to deset let jen zhoršuje, tak si to přiznám a držím pusu. Nebo s tím nesouhlasím a když vidím (jak píše Vlček jinde že s tím nic neudělám, je to dáno stanovama) tak vypadnu a nedělám jim stafáš. Stejně jako křoví když je pozvou do Prahy aby to vypadlo že je to demokratické.
BTW. už z toho stolu byl nějaký zápis, když tady zase padlo co v Praze padlo za výroky. Pokud ne, tak pak ti co tam jezdí jezdit dělat křoví ať je dělají ale jsou jen křoví. ABy se za ně jiní schovali.
Cheš li míti informace tak tam musíš jít a nebo tam být.
Já nenadávám,pouze se stále snažím svými připomínkami /návrhy/ něco zlepšit.
A věř,že nikde nedržím hubu /jak se u nás říká/.Nejsem z těch kteří něco říkají a myslí si něco jiného.
A co řeknu za tím si stojím.Ale když mě dokážeš přesvědčit o pravém opaku /argumentama podloženýma/,
řeknu máš pravdu,já se mýlil - nedělá mi to problém.
Když,ale všichni budou jenom sedět a mlčet ,to je přec souhlas .
Znáš to přísloví - Kapka ke kapce , až hrnek přeteče.
A když víš,že stím moc neuděláš /stanovy-podáváš proti návrhy/,jdeš na to z druhé strany.
Já nejsem zvyklí utíkat -za jedno už nemohu a za druhé příčí se mi to -proto se snažím něco -aspoň dobrého-
proto udělat.
Vlčku, pod toto se mohu jen podepsat.
(04.09.2014 21:11)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Snad se tedy cosi pohnulo. Jen bych k tomu dodal, že autorem systému VMS je PSNV-CZ (v článku to není a myslím to tam mělo být z hlediska respektu k autorství).
A pak mi tam chybí pasáž o dalších aktivitách s projektem spojených. Míním tím třeba tematické kursy, pravidelné a v současné době již mezinárodní setkání uživatelů VMS (např. http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...Itemid=111) a souvisící aktiviy, což bych tam logicky očekával...

Jako autor toho článku bych jen dodal, že tam měl být ještě poslední odstavec ve znění:
Citace:Krátkým článkem jsem chtěl české včelaře seznámit s aplikací, která již léta funguje a usnadňuje stovkám nejen českých včelařů monitorování kleštíka včelího a pomáhá jim se ve výsledcích svého monitorování zorientovat. Pokud vás tento systém zaujal není nic jednoduššího, než se přihlásit a vše si osobně vyzkoušet. Tvůrci VMS pořádají také pro uživatele VMS speciální kurzy, kde se zájemci dozvídají další podrobnosti a novinky k tématu varoózy. VMS ale není žádný zázračný prostředek, který mávnutím kouzelného proutku vyřeší problém varoózy. Jedná se ale o šikovnou pomůcku zodpovědného včelaře, kterému jde o zdraví včel. A bez zdravých včel není ani medu. Díky poctivému monitoringu se můžete naučit rozlišovat mezi včelstvy vnímavějšími ke kleštíkovitosti (tzv. varroasenzitivní) a včelstvy, která se s varoózou lépe vyrovnávají (tzn. s určitou mírou varroatolerance). Aplikace totiž umožňujesrovnávat roky zpětně díky uložené historii. Výběr odolnějších včelstev pro další chov je cestou, jak každý včelař může přispět k lepší genetické výbavě včelí populace v ČR.

Bohužel tento odstavec vypadl, ale chápu, že je úspěch, že vyšlo alespoň to co vyšlo.
Díky za doplnění Big Grin
Jsem rád,že jsem konečně na stránkách Včelařství zaznamenal zmínku,že existuje něco jako ColossSmile.Bohužel nepřímo,jen jako zmínku v článku " Importované včely mají problémy":-(.
Dále mne udivuje docela dost velký počet fotografií včel,které se exterierově podstatně liší od kraňky(může to být nasvícenímWink ).Chápu,že jsou to někdy fotografie jen ilustrační,ale přesto ....nejspíš z našich chovů.
......tak pak jsem lehce v rozpacích,když čtu v článku" Geneticky čisté 'Kraňky' "............." Když člověk vidí, s jakou úzkostlivostí si Slovinci chrání genetickou čistotu své linie včely Kraňské,tak má zlost na ty včelaře,kteří do republiky dováží všechny možné druhy a linie včetně včely Buckfastské a ještě ji nabízejí ve včelařských časopisech."....tak prosím jen čisté fotografieBig Grin
Jinak pane Karochu ...vcelku povedené číslo.Vskutku to nemáte lehké.Dík.Docela mne mrzí,že od příštího roku budu bez něj.Dík
Já si zase se zvědavostí četl v Plnění rozpočtu ČSV, o. s. za rok 2013. Zvlášť zajímavá a úchvatná plnění nad stovky procent.
Referenční URL's