Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
U rozpočtu je to pochopitelné - pokud naplánuji příjmy na 100 kč a ve skutečnosti je příjem 110 kč pak je logické, že se plán příjmů splnil na 110%
Zajímavé by to bylo spíš u výdajů kde splnění na 150% je defackto přepísknutí výdajů.
Tak tedy na to koukám a náklady se ”splnily” na 111% tedy přešvihlo se o 5mil. Za to výnosy se splnily na 99,7% . U těch nákladů je poněkud zvláštní logika toho sloupce % plnění.
Ale ve srovnání se 100% 100%ních výsledků v předchozím plnění rozpočtu, tedy za rok 2012 se to jeví reálnější.
Jen mi není jasného ani z toho popisu co je ta dotace 20miliónů.
Já na to dneska letmou koukl a také mě to procentuální zhodnocení částečně rozplakalo a částečně rozesmálo. Zvláštní přístup. Občas si myslím, že to dělají naschvál - celkově, aby tomu nikdo nerozuměl. Prostý hovád jako já pak přijde, nalistuje a vidí, že náklady na zpracování 1.D jsou 17m3 vody, atp.,.....
Třeba se jednou dočkám a najdu tam kolonku: zisk- barák s krámem v Křemencové pronajat, vydělalo se 8 miliónů, náklady na nový dům a krám v Horních Počernicích 3 mega - 5 mega zisk... Ale to je sci-fi Big Grin.
Jinak časopis po dlouhé době chválím, Normálně to jen prolistuji, ale teď jsem půlku přečetl. A všiml jsem si slov jako varroamonitoring, atp., takže i koukám jako blázen.
I články jsou pěkné /tedy ty co jsem četl/. Zítra zhodnotím ostatní.
Je dobře, že to není jen o tom, že na 2 stranách se jukneme, jak někdo "vymyslel" rozpěrák, na 5 stranách kolik předsedů se vejde na stránku, atp.,...
Takže OK.
(01.10.2014 20:54)JKL napsal(a): [ -> ]Jen mi není jasného ani z toho popisu co je ta dotace 20miliónů.

Už je zase 20Mega. A pak že stát není štědrý. Smile
Já nerozumím tomu jak píšou v Říjen.

...Reinvaze z neošetřených včelstev je zejména v podzimním období vysoká. Je často spojená s rabováním slabých, osiřelých, nedostatečně zúžených nebo právě hynoucích včelstev.

Nerozumím tomu ce je to nedostatečně zúžené včelstvo.
No to bych ještě pochopil, že se vyjme pár rámků a tím včelstvo zahustíme. Horší je pochopit co je myšleno tím “dostatečné” 2,5,10 rámků. Úplně mi pak uniká souvislost neošetřeného a osiřelého včelstva vzhledem k reinvazi.
Nějak mi není jasné i to neošetřených, když se píše o říjnu. Mají na mysli ty příkladné co už v září ošetřovali Varidolem? Smile A takové ošetření zabrání vyloupení?
Berete mě chuť do života Smile. Tuhle část jsem ještě nečetl a evidentně se k tomu ani nepřiblížím a pošlu to do koše Big Grin. Jak moje babička: jé, to jsem už viděla. Vrah je ten soused. A já mohl vypnout detektivku. Big GrinBig GrinBig Grin
Ten kalendář se opravdu povedl. [Obrázky: 20.gif]
Kde to asi tiskli. Květen - mají poškrábanou desku magenta.Taky to mohl tiskař vyčistit.
Dobrý den,
právě si pročítám poslední výtisk letošního Včelařství. Ve článku o vrbách se autor odkazuje na tabulku. ale u článku žádná tabulka není.
Nevíte odkud autor čerpal, kde si mohu tabulku z přehledem vrb prohlédnout?
Děkuji
Ad Maci01: asi jste měl smůlu a dostal vadný výtisk. U mne vše včetně obrázků bez závady.
ad slapetka: Předpokládám, že zmíněný graf i tabulka budou v příštím čísle. Citace posledních slov článku:"....sejdeme se příště u dalšího "vrbového" pokračování."
Ešte som nedostal na Slovensko číslo 11/2014. Na Čechách už asi máte 12/2014. Neviem kde nastala chyba.
A jsi vůbec členem ČSV?Big GrinBig GrinBig Grin
To bude těžko. Tam si ho ale na rozdíl od "neorganizovaných" Čechů mohou koupit. Není to proti pravidlům dotace na časopis? Prodávat něco co je z financováno dotací?
Ešte nie a ani sa nechystám.
Chci se tady zeptat. Někde jsem slyšel, že se místo časopisu včelařství můžou objednat k odběru "odborné překlady".....Jak se to nechá udělat?......Protože, pokud si přečtu ještě párkrát takový článek jako v čísle 12...v rubrice "jak včelaří ženy"(a to opravdu nemám nic proti včelařkám) , článek "co uděláš se starou mnatkou?",část "v roli kata"....tak už mi asi hrábne!
No co co co?? Zazpíváš ji ne?? SmileSmile
Milane, napiš do knihovny v K 8, oni Ti dají buď baknovní spojení, nebo pošlou složenku. Žel, něco jako e-shop tam tuším zatím není.
Odborné překlady jsou velmi zajímavá četba.
Jiří
Možná mimo téma, ale našel jsem nepostradatelnou pomůcku včelaře při usmrcování matkySmile http://www.zpevticha.cz/samanske-bubny/
Referenční URL's