Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Hodně štěstí, pane Karochu. Mimochodem, líbil se mi Váš úvodník v lednovém čísle. Pokud to není tajné, kdo je podepsán pod lednovým článkem "Informace předsednictva RV ČSV, o.s. za rok 2014"?
Žádný vosy, viry či nosemy........viník je jasný, za úhyny může časopis. A teď můžeme kráčet svorně vstříc lepším zítřkům. Big Grin A nebo... líp už bylo???
Pane Ivíku, já bohužel ctím novinářskou zásadu o novinářské ochraně informace i zdroje. Měl jsem s tím problémy za soudruhů a dnes je to stejné. Nicméně mám jednu dobrou zkušenost: Oni se stejně sami prokecnou!!!!
Tož tak! A potom prý se časy měmí.
ne nic se nemeni vsechno se pekne tocí v kruhuSmile
Vážený příteli Karochu,

já osobně Vám děkuji za Vaši - sice nedlouhou, ale za to úspěšnou a zejména prospěšnou "redaktorotvůrčí práci" ve Včelařství. Zdravím Vás a přeji hodně úsměvů !!!

lumat


P.S.: Doufám, že jste se nepodílel na "převratu do pobočných spolků" - jaká to PITOMOST!
(14.01.2015 15:20)Antonín Karoch napsal(a): [ -> ]Takže přátelé, už je to venku, neb jsem byl 5.1. slavnostně odejit ze své funkce nefunkce tzv. ved. redaktora časopisu Včelařství. Svým způsobem to bylo dobře, protože se mi chystali prodloužit smlouvu o tři měsíce. Tedy mne vyhodit o poznání později. O to veselejší byl pohled na přítele tajemníka, který před mými zraky slavnostně trhal tuto už dopředu k roztrhání určenou smlouvu. (Ono to bylo vůbec zajímavé. Musel jsem si vybrat celou dovolenou, což bylo 10 dní, neb mi končila smlouva. Mezi tím mi schválili ony tři měsíce. O tom mi krom jedné sms od předsedy nikdo nic neřekl a př. tajemník pokládal telefon, jen mne uslyšel. Vrcholem všeho byl Silvestr, kdy mi zavolala sekretářka a můj přímý nadřízený(krom tajemníka má nyní redaktor ještě jednoho nadřízeného), že mám prodlouženou smlouvu. Dohodli jsme se, že ji 5.1. podepíšu. No a pátého bylo vše jinak. Od zaheslovaného počítače po onen theátr. Klasika, že?) Přiznám se, že jsem ani moc nedivil a po odchodu si dokonce oddechl a začal vidět svět opět veseleji. Ona totiž atmosféra na sekretariátu po nástupu onoho nového všeobecně geniálního tajemníka silně zhoustla. Je zajímavé, co dokáže svaz generovat za kádry. Podle inteligence či pracovitosti je jistě nehledá. Snad podle arogance.

No jsem tedy venku. Materiály pro č. 2 a minimálně polovinu č. 3 mají hoši k dispozici. Takže od prázdného stolu, ke kterému jsem již dvakrát přišel, neodcházím. Časopis jsem dělal rád a snad to bylo i vidět. To, že jsem občas musel z hotového čísla vyndat již k tisku připravené materiály, mnozí jistě také víte, ale to není problém jenom časopisu Včelařství. Jestli jsem některé z vás některými publikovanými články zhnusil, omlouvám se, ale dle mého názoru by časopis takového to zaměření měl uvádět i kontroverznější názory a nové žánry (mimochodem zcela podle vašich požadavků v anketě, kterou kdysi tak úžasně provedl jeden Pan učitel). Sice mi následně drnčely telefony a byl jsem označovaný za zhoubu českého včelařství, ale to už k věci patří. Konečně i J. Hašek psal, že díky jeho aktivitě v podobném časopisu vyhynuly včely tuším na Pobrdsku. Protože se nerad ohlížím, asi bude tento komentářík mé poslední ohlédnutí. Snad už tak blbý, abych se potřetí vrátil, nebudu. Naopak se těším, kam mě osud a nohy zanesou. To ovšem neznamená, že bych přestal včelařit, i když jsem vloni nedopadl nejlépe, a diskutovat, popřípadě se nenechat poučit. Přiznávám, že i po 25 letech se považuji za začátečníka.

A poslední možná drb: Časopis prý dělá př. Prokeš z domova.


Pane Karoch, osobně se nedivim, s tajemníkem jsem měl pouze jeden hovor a příznám se, že jsem pět minut čučel na telefon jak vyoraná myš, neb od dob co používám telefon jsem neměl nejapnější hovor...
Škoda Petra Krejčíka, toho jsem aspon znal osobně.....

(14.01.2015 0:38)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]Průměrnýmu čtenáři Včelařství- tedy průměrnýmu členovi Svazu - je to nejspíš úplně jedno. Dodgy


Milane, mne to jedno není, to že si dvě uskupení navzájem budou nasazovat psí hlavy, vůbec, ale vůbec nikam nevede. Koneckonců rozumné věci vycházejí z diskuze, ne z toho, že jeden má pravdu a nikdo jiný....
Ten dar kelímku zimní měli, to je nominace na šprůch roku ...
Big Grin Big Grin Big Grin
Jiří
převratu do pobočných spolků - já to pochopil tak, že pobočné spolky jsou odstaveny od majetku ČSV. I když odváděli poplatky do centrály, kde se za něj pořizoval majetek, tak v případě dělení nemají na nic nárok. K tomu ptaní(praní) - stačí se ptát, jestli proběhlo výběrové řízení na tisk Včelařství, výběrové řízení na administraci D.1, výběrové řízení na vyšetření zimní měli apod. Platí to stát a ten to platí z našich daní. Nikde jsem neviděl zveřejněné podmínky výběrového řízení ke konkrétním "zakázkám" ČSV. Zveřejněné smlouvy apod. (Jestli si nějaká firma dá do podmínek, že smlouvy budou tajné, tak by měla být okamžitě vyřazena z výběrového řízení) Pane Karoch, je mi to líto, ale potřebovali Vás akorát ke zklidnění situace. Jinak se ve vedení ČSV nic nezměnilo a jsem zvědavý, kdy to včelařům ze ZO dojde.

edit: a jsem zvědavý, kdy se bude slučovat ČSV třeba se Spolkem Mája apod. a co jim nabídnou za vedoucí funkce. Třeba si odhlasují více místopředsedů, tajemníků, nebo si snad někdo myslí, že šefové jiných spolků se stanou jen řadovým členem ČSV?
http://www.majabee.cz/co-je-a-co-neni-maja
Vše se odvíjí od dotací, toho systému předhazování kostí, který křiví charaktery i ekonomiku. Rozdělovači se smějí a pochutnávají si mase z těch kostí.
Pane Karochu,
s přáním všeho dobrého do dalších dnů pár tónů i slov o klasiků Big Grin - a hned ve 3 versích, jak šel čas ...
Prsty otlačené od strun a vůně z úlů jsou nejlepší nabíječka baterek duše ...
Zůstaňte s námi a veďme dál tyto hovory, které stojí za opakování a jsou dosti pravdivé a nepáchnou ... prostřednosti ...
http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/p...-here-4846
Jiří
Redaktoři Včelařství se mění, jen NVT repro zůstává.
(14.01.2015 15:47)Michal K napsal(a): [ -> ]ČSV by měl být památkově chráněný a měli by se na něj jezdit dívat exkurze ze zahraničí, jak to tu tenkrát vypadalo. A jako suvenýr by dostali kelímek zimní měli.
Do kamene tesat!!
Chránit? Za pomoci dotačních programů to stále úspěšně probíhá...třeba časem bude i kelímek a s logem, bez měli to přece nejde...
(15.01.2015 0:20)maci01 napsal(a): [ -> ]K tomu ptaní(praní) - stačí se ptát, jestli proběhlo výběrové řízení na tisk Včelařství, výběrové řízení na administraci D.1, výběrové řízení na vyšetření zimní měli apod. Platí to stát a ten to platí z našich daní.

Není lepší se ptát jinde? Wink Třeba zde



Já již na soubor odpověďí už jen odpočítávám dny (k administraci dotace bez výběrového řízení; vyhrožování mi; vysvětlením těch čísel parcel; jestli se otevřeně vyjádří k dopisu Mám být trpělivý, ale do 40 dnů prý odpoví. Tak uvidím jestli slib splní nebo jako předseda ČSV za zpracovatele dotace žadateli neodpoví i když mi slíbil, že zodpoví všechny mé otázky.
No je to skoda. Casopis byl posledni dobou celkem zajimavy. Odvedl jste tam dobrou praci. Snad se zase nevratime k tematum typu joga pro vcelare...
(14.01.2015 15:47)Michal K napsal(a): [ -> ]A jako suvenýr by dostali kelímek zimní měli.

Měli je letos docela málo. Nově prý můžou včelaři do kelímků přidat materiál před plánovanou kolonoskopií.
(13.01.2015 21:47)Hyju napsal(a): [ -> ]
(12.01.2015 12:35)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Týká se to i našeho postoje k dotaci 1. D, již nechceme v žádném případě zrušit

Jiri a co je tohle ?Takova otazka ....nelzes?
http://winepunk.cz/2014/10/21/nas-to-stve/
http://www.modernivcelar.eu/clanky/otevr...ce-1d.html

Moderní včelař, dovede uveřejnit i názory, které vydavatel (PSNV) nezastává a takto se snaží své čtenáře informovat o realitě a aktuálním dění. Prostě 3 mladí včelaři (dokonce nečlenové PSNV) s 1.D nesouhlasí, napsali otevřený dopis ministrům a časopis MV o tom informoval. Možná je to pro někoho nestravitelné, ale je to tak.





Ale tohle vlákno je o Včelařství:
[Obrázky: csv-podnety.jpg]

Když se nad tím člověk zamyslí, tak se na ten odstaveček dá nahlížet z různých pohledů: od nešikovného úniku informace o úniku informací, ke kterému asi nemá docházet (zejména u té Policie ČR by to byl asi průšvih) až po demonstrování neohroženosti, že i takovou informaci lze beztrestně uveřejnit. Ale možná je to také uměle vykonstruovaný argument hledající vnějšího nepřítele. Kdo ví ?!?

Osobně si myslím, že podezírat ČSV z evidence „černých duší“ nebo rozkrádání dotace 1.D je neuvážené a neopodstatněné, tomu nevěřím. V případě 1.D jsou mnohem závažnější principiální problémy jinde a tam mi přijde poukazování na ně velmi opodstatněné (kolize vyhlášek, zákonů a ústavy) a velmi prospěšné (ozdravění hospodaření s veřejnými prostředky - státní zakázka za několik mil. Kč bez VŘ).
Poslední číslo jsem přečetl vyjma nějaké zahraniční ukázky veletrhu celé. Pro mne bylo zajímavé.
Lukasi az prijdu domu budu mit cas tak ti rad napisu svuj nazor na dotaci a 1.D a uvidime jestli se shodnem nebo jestli budeme v rozporu.anonym si musi taky uvedomit ne ze ma pravo svobodne vyjadrovat alr
Musi mit k tomu dostatecne dukazy pro svoje tvzeni jinak se zase jedna o poruseni zakona . a to presne poskozovani dobreho jmena a pomluvy.
Referenční URL's