Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Jirko, tohle ale není anonym, ten text je popdepsaný "předsednictvo RV ČSV" ... Wink
Chápu ale, že někomu to jako anonym připadat může ... Big Grin
Jiří
Jsem potěšen, že je jednou Hyju kritický i k ČSV. Smile
(15.01.2015 22:42)LukasM napsal(a): [ -> ]Ale tohle vlákno je o Včelařství:
[Obrázky: csv-podnety.jpg]
Názory jiných jsou irelevantní. My jsme ČSV. Odpor je marný. Vzdejte to, budete asimilováni.
Tož to je síla! Asi prohlédnou již i slepí, kam kráčíme.
(16.01.2015 11:56)JKL napsal(a): [ -> ]Vzdejte to, budete asimilováni.

Pche. Můj pes se jmenuje Commander Chakotay.
Tak ze jirko matle vcera jsem poslal na MZE dotaz tykajíci se schuzky vcelarskych spolku jsem sám zjedavy jak to dopadne a jaky to bude mit vysledek.........Big Grin
Karle jsem kriticky i sam k sobe.....
No a to mozna jeste nevite ,nebo mozna uz jo ,ze na CSV lezi další pokuta.......Dodgy
(16.01.2015 11:56)JKL napsal(a): [ -> ]Vzdejte to, budete asimilováni.

Takže ČSV má právo spravovat mé osobní údaje i po mém odchodu ze strany.Huh
(16.01.2015 16:13)Hyju napsal(a): [ -> ]No a to mozna jeste nevite ,nebo mozna uz jo ,ze na CSV lezi další pokuta.......Dodgy
Myslíš tu za nevypsání výběrového řízení na typografické služby pro časopis Včelařství, nebo je tam ještě něco nového?
No presne tu ...tak vidim ze jste informovani velice dobre....Cool
Jinak by tu soutěž nevypsali a dál "spravovali" veřejné peníze osvědčeným kanálem. Smile
A členům tvrdili že je to z jejich 250Kč a že zdražil papír díky DPH. (200->250).

Spíš je divné, že se ještě nevybíral zvláštní příspěvek od členů. Nebo se čekalo až se důchodcům přidá.
Největší legrace je, že o firmě NVT Repro dosazené bez výběrového řízení a hrozbě pokuty za tento akt se tu diskutuje již tři roky a dokonce spolumajitelka té firmy se zde vyjádřila. Člověk by čekal, že první co nové vedení po tom palácovém převratu udělá, že tyhle ožehavé průšvihy bude řešit. Ale světe div se oni to neřešili a ta pokuta opravdu přišla. Jaké překvapení...
Je tam spoustu let, snad za všech předsedů. A nebyla to firma, ale OSVČ.
V 2006 v rozhovoru pro Zahrádkář tajemník na otázku kolik stojí vydávání Včelařství odpověděl že neví, je to nezajímá.
To se tehdy ani moc nevědělo že je vydáván za dotace.Cool
(15.01.2015 22:42)LukasM napsal(a): [ -> ]
(13.01.2015 21:47)Hyju napsal(a): [ -> ]
(12.01.2015 12:35)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Týká se to i našeho postoje k dotaci 1. D, již nechceme v žádném případě zrušit

Jiri a co je tohle ?Takova otazka ....nelzes?
http://winepunk.cz/2014/10/21/nas-to-stve/
http://www.modernivcelar.eu/clanky/otevr...ce-1d.html

Moderní včelař, dovede uveřejnit i názory, které vydavatel (PSNV) nezastává a takto se snaží své čtenáře informovat o realitě a aktuálním dění. Prostě 3 mladí včelaři (dokonce nečlenové PSNV) s 1.D nesouhlasí, napsali otevřený dopis ministrům a časopis MV o tom informoval. Možná je to pro někoho nestravitelné, ale je to tak.





Ale tohle vlákno je o Včelařství:
[Obrázky: csv-podnety.jpg]

Když se nad tím člověk zamyslí, tak se na ten odstaveček dá nahlížet z různých pohledů: od nešikovného úniku informace o úniku informací, ke kterému asi nemá docházet (zejména u té Policie ČR by to byl asi průšvih) až po demonstrování neohroženosti, že i takovou informaci lze beztrestně uveřejnit. Ale možná je to také uměle vykonstruovaný argument hledající vnějšího nepřítele. Kdo ví ?!?

Osobně si myslím, že podezírat ČSV z evidence „černých duší“ nebo rozkrádání dotace 1.D je neuvážené a neopodstatněné, tomu nevěřím. V případě 1.D jsou mnohem závažnější principiální problémy jinde a tam mi přijde poukazování na ně velmi opodstatněné (kolize vyhlášek, zákonů a ústavy) a velmi prospěšné (ozdravění hospodaření s veřejnými prostředky - státní zakázka za několik mil. Kč bez VŘ).

Když si vytáhnete předsjezdová Včelařství z r. 2010 tak nepřátelem byli velkovčelaři - holt museli udělat inovaci nepřítele a pokud možno nějakého, který je včelařům více známý a není součástí ČSV. Jen nerozumím, proč k tomu používají takové ohavnosti jako je pomluva, snaha poškodit dobré jméno PSNV, záměrné překrucování významů a nedoložení důkazů v podobě zápisů, že se tak vedení PSNV vyjadřovalo. Škoda, že není podepsán autor obsahu!
Též by mě zajímalo jestli skutečně ministr zemědělství vyslovil přání, aby obor včelařství zůstal nadále jednotný a co tou jednotností případně myslel?


Lukáši jestli místo "stejný rukopis" nechtěli napsat stejný podpis u tvých aktivit, za které Ti moc děkuji? Též si přeji zdravé prostředí a nemožnost odklánět státní prostředky obcházením VŘ stylem dohodli jsme se na navýšení peněz a za tuto dohodu si vyplatíme odměny a těm "dobrovolníkům" v ZO umožníme si koupit náplň do propisky Smile
Není tedy absolutní pravdou, že včelaři nejsou a nebudou obírány o 5% z 1.D, které si ČSV nechává za administraci. Už byli roky kdy se celková částka vyčleněná na 1.D snížila a nikde není zaručeno, že k tomu zase nemůže dojít a tím tedy budou žadatelé obíráni.
Prostě v zásadách je napsáno "ČSV obdrží 5 % z přiznané dotace".

Uvidím jestli budu mít v otázkách na ministra zemědělství stejný rukopis jako jsi měl ty? Smile
pokud vím tak 1.D byla cca 77 mil.Kc ze statniho rozpočtu a to jsou vlastne penize primo vcelarum tak zvane ciste a co se tyka tech 5 procent za administraci Csv tak byla navysena o tech pet procent tedy zhruba 4mil korun ze statniho rozpoctu Tak ze cena nejakych 81 mil korun.
Pokud si dobre pamatuji tak v minulosti byla cenna za 1.D mensi ale to bylo zpusobeno tim ze vlada (ODS a spol chvala ze jim je konec)
me-li usporny program (balicek) tedy co nejvice usetrit a dane nechat stejne Smile neli vetší!Tak ze snizili dotaci 1.D...!!!
(16.01.2015 18:13)KaJi napsal(a): [ -> ]To se tehdy ani moc nevědělo že je vydáván za dotace.Cool
Našel jsem kdesi na půdě otcovy staré časopisy Včelařství a tam byla uvedena cena, tuším, 2,50Kčs. Tedy buď tu cenu tam kdysi dávali jen tak orientačně aby včelař věděl kolik časopis stojí, nebo to byl tenkrát volně prodejný časopis? Jak to kdysi bylo a od kdy se vydává časopis Včelařství "za dotace"? Vím že tátovi časopis chodil poštou, ale tenkrát mě to zas tak moc nezajímalo zdali to má táta jako bonus k členství v ČSV nebo si ho předplácí.
Mohu Ti potvrdit ,že se časopis prodával ve stánku.V roku 1988 to bylo za 4 kčs,
roku 1991 to bylo za 9 kčs ,ale zbytek mám jinde.Roku 1994 již byl pouze pro
členy.V té rychlosti jsem víc nezvládl.Ale jestli to budeš chtít přesně tak napiš. F.V.
Asi tak 1993-95.

Pak byl neprodejný a nebyla na něm cena.
Prezentovalo se to včelařům na schůzích, že je to kvůli záchraně časopisu. Příspěvek na člena se zvedl na 200Kč s tím že je to na Včelařství.
A funkcionáři to takhle lhali členům na schůzi.
Pamatuji si to poměrně přesně, už tehdy jsem byl totiž rebel a byl proti. Smile

Po Včelařství se pak přispívalo na Včelu, na DPH, ... Smile
(16.01.2015 20:40)Mlha napsal(a): [ -> ]
(16.01.2015 18:13)KaJi napsal(a): [ -> ]To se tehdy ani moc nevědělo že je vydáván za dotace.Cool
Našel jsem kdesi na půdě otcovy staré časopisy Včelařství a tam byla uvedena cena, tuším, 2,50Kčs. Tedy buď tu cenu tam kdysi dávali jen tak orientačně aby včelař věděl kolik časopis stojí, nebo to byl tenkrát volně prodejný časopis? Jak to kdysi bylo a od kdy se vydává časopis Včelařství "za dotace"? Vím že tátovi časopis chodil poštou, ale tenkrát mě to zas tak moc nezajímalo zdali to má táta jako bonus k členství v ČSV nebo si ho předplácí.

Odpověď najdeš v kronice Mladé Boleslavi - hledej v tématu kroniky a almanachy http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Kronik...2#pid62432 - je tam uveden rok 1993 str. 25 " Včelařství je ztrátové. Je málo odběratelů a poštovné je drahé" od kdy se ztrátový časopis přeměnil na povinný odběr členů na str. 26 rok 1995 "Byl diskutován usnesením ÚV ČSV povinný odběr časopisu za cenu 150 Kč" a pak to slovíčkařením předělali na právo člena odebírajícího časopis zdarma.
Jak to je skutečně ale nevím?
Já mohu jenom dodat co jsem již napsal.V roce 1994 číslo 5 ,časopis pouze pro členy.Zítra otevřu almaru na půdě a podívám se.Přesně kdy se přestalo platit.F.V.
Tak to mate dobre ...ja jako clen CSR ...platim clensky poplatek 400 Kc a casopis nedostavam a vy ho mate a breciteBig Grin
Referenční URL's