Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(25.12.2015 17:50)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Nevím, jak JKL přišel na to, že polovina včelařů časopis vůbec neotevře.

Docela jednoduše, když jsem začínal cca před 5ti lety, tak jsem pár ročníků vybaloval z igelitu, obálek. Pak jsem se pokoušel nadhazovat řeč se sousedními včelaři o tom co psali ve Včelařství, neúspěšně. Hádejte proč. Takže odpověď na vaší otázku je: Z praxe příteli.



(25.12.2015 17:50)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Vážení pánové JKL, Vlčku a Petříku, když už chcete za každou cenu desítkám tisíců včelařů uškodit, nebuďte troškaři a dejte do své petice včechno, co už na VF zaznělo.

Víte ono je to na více petic. Už jsem si našel server a server který tyto petice zprostředkovává.
Ale na rozdíl od vás si myslím, že narovnáním vztahů a požadavkem za omezení plýtvání prostředky ve prospěch pár dobrých intrikánů naopak včelařům může pomoci narozdíl od populistického ucpávání úst zkasírovanou dotací.



(25.12.2015 17:50)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]..
zrušit dotaci na léky a nedovolit, aby se mohly objednávat hromadně ( včelaři si rádi zajedou k veterináři a ve výsledku je vyjdou léky až na 6x tolik jako dosud + cestovné).
A protože většina včelažů jsou důchodci a mají zbytečně veliké penze okolo 10 tisíc Kč měsíčně,

Toto je demagogická lež. Jednak žádám o legalizaci KŠ, která je stejně efektivní na VD jako Varidol a je bez předpisu, tedy bez veterináře a šla by objednat přes internet. Důchodce by nemusel vystrčit ani nos z domu a cena je srovnatelná. Dále navrhuji pro ty co chtějí Varidol a MZe ho ve svých metodikach uvádí, aby MZe rovnou dalo předpis a nedělalo z veterinářů papírové pitomečky, co bez mrknutí jen píší recept jelikož jim stejně, když je to nařízeno a někdo si o ten lék řekne, tak nic jiného jim vlastně nebývá. Tedy zrušit nezbytnost předpisu od veterináře resp. jeho náhrady něčím, co prokazuje, že požadovaný lék je nařízen MZe, nebo využít papír s Hradišťska kde je uvedeno jmeno včelaře, adresa i počet včelstev, který se tam hlásí.. A umožnit tak jeho vyzvednutí pri návštěvě lékárny za účelem pořízení i ostatnich osobních léků - tedy přijednom. Jelikož neznám zcela zdravého čiperného důchodce, který nepotřebuje léky, ale není schopen si zajít do lékárny, tak myslím, že vyzvednutí VLP na předpis by nebylo problém. To jen vy jej svou neschopností si představit, že by to mohlo fungovat jinak, populisticky, účelovým strašením vytváříte imaginární zeď.
To, že ZO ty léky vydává později než je obdrží a porušuje dohodu se SVS - chová se protizákonně jako distributor léčiv na předpis je již jen výsměchem SVS a zákonům ČR, kterými se někteří členové rádi ohánějí.
samá kyselina - mravenčí, šťavelová ... jak se v tom kurňa má prostý důchodce vyznat ?
"jedna teče a druhá je tuhá, dědo ... "
"tak já chcu tu co teče... slivovicu taky piju a nesypu si ju do krku... "
Big Grin
Big Grin
Big Grin
trapný pokus o odlehčení tématu, přátelé... ale když jsou ty svátky a padla lahvinka, tak snad prominete jednu mimo mísu... Wink
Citace:Docela jednoduše, když jsem začínal cca před 5ti lety, tak jsem pár ročníků vybaloval z igelitu, obálek. Pak jsem se pokoušel nadhazovat řeč se sousedními včelaři o tom co psali ve Včelařství, neúspěšně. Hádejte proč. Takže odpověď na vaší otázku je: Z praxe příteli.

to je opravdu vypovídající anketa Big Grin
co takhle navrhnout aby tady admin udělal anketu : jste pro zrušení časopisu včelařství - ANO - NE
Zase to překrucuješ. Tady nejde o zrušení časopisu jako takového, ale o způsob distribuce, dotace a o to zda účel dotace je obsahem naplněn. Pokud zamýšleným účelem je vzdělávání a skutečnost je propagandistika takřka kultu osobnosti a jedné vedoucí úlohy svazu, tak je něco špatně. Ten kdo dává dotaci, by si měl ověřovat zda je účel naplněn a ne zneužít.
Podívejte se, různé obchodní řetězce také propagují v letácích sebe a to co nabízí - ale za své. Pak, když to někdo ani nezkoukne a hodí do kamen, neřeknu nic. Pokud je to z peněz daňových poplatníků, tedy i mne, tak k tomu mám co rici.
(26.12.2015 8:54)JKL napsal(a): [ -> ]Podívejte se, různé obchodní řetězce také propagují v letácích sebe a to co nabízí - ale za své.

Ne. Letáky platí dodavatelé.
Dobrá, dodavatelé výrobků a posléze odběratelé v ceně výrobků.
Analogie pro časopis Včelařství by bylo dodavatelé článků a zadavatelé tisku, a pak v členských příspěvcích členové, jakožto odběratelé.
(25.12.2015 22:40)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]Jirko už nejsi mladík, uvědom si to, Tak opatrně co posloucháš, Big Grin
Mohu -li navrhnout uvědomme si že i za války byl na frontě o vánocích klid.
Tak Jirko raději pro změnu zkus tohle, můj oblíbeny Cohenek a aktuální Haleluja
https://www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q
A lidem dobré vůle přeji příjemné svátky. Sleepy

Vidíš, Jindřichu, někdo rád Cohena (já taky), někdo Bashunga, jiný lidovku ...
Někdo rád chvíli to, chvíli ono, jak je zrovna ctěná libost, chuť ...
Píšeš o válce: nevidím kolem sebe žádnou válku. Píšeš o klidu: nevidím ani neklid ...
Jen by mi udělalo radost, kdybych si mohl Včelařství někdy taky koupit za své, když se i z mých daní financuje.
Ale to už jen opakuju, co lépe vyjádřili kolegové.
Jiří
(26.12.2015 8:54)JKL napsal(a): [ -> ]Zase to překrucuješ. Tady nejde o zrušení časopisu jako takového, ale o způsob distribuce, dotace a o to zda účel dotace je obsahem naplněn. Pokud zamýšleným účelem je vzdělávání a skutečnost je propagandistika takřka kultu osobnosti a jedné vedoucí úlohy svazu, tak je něco špatně. Ten kdo dává dotaci, by si měl ověřovat zda je účel naplněn a ne zneužít.
Podívejte se, různé obchodní řetězce také propagují v letácích sebe a to co nabízí - ale za své. Pak, když to někdo ani nezkoukne a hodí do kamen, neřeknu nic. Pokud je to z peněz daňových poplatníků, tedy i mne, tak k tomu mám co rici.

Jen připomenu, že časopis Moderní včelař existuje bez jakékoliv státní podpory.
Také u nás existuje další hobby časopis Zahrádkář, vydávaný také hobby svazem. Zdá se to být k neuvěření, ale tento časopis vzdělává zahrádkáře bez ohledu na členství a dokonce bez státní dotace. Dokonce generuje zisk, který pokrývá asi třetinu rozpočtu ústředí Českého zahrádkářského svaz. Zázrak? Nikoliv, jen se vydavatel musí snažit, aby byl časopis čtivý a přínosný pro předplatitele. Vnitrosvazová vata nutně musí pryč a k tomu si ČZS vydává 3 x do roka Věstník. Pochopitelně v tomto časopise nenajde místo ani politická stranická agitace před volbami a útoky na názorové oponenty. To by si odradili významnou část kriticky myslících předplatitelů. Doufám, že když ministr zemědělství zakázal v státem placeném Včelařství reklamu, zakáže i státem placenou politickou agitaci a pomluvy názorové opozice v oboru.
(24.12.2015 15:53)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]S tím, že není o čem psát, bych nesouhlasil. Jen na tomto fóru je 1.325 témat. Kdyby důkladně vyčerpali 3 témata na jedno číslo, stačilo by jim to na 50 let. Ono se ale nechce. Ono se o většině problémů nechce nebo nesmí psát.

Jenze v tech 1325 tematech je 1121 otazek stale dokola se opakujicich a nikdy zpetne jiz nedohledatelnych....
Cimz nerikam, ze casopis vcelarstvi s potretem nasi ó nejvyssi je idealni periodikum....
Pro mě první nad obsahem titulní stránka.Vnitřní obsah poplatný vždy tomu kdo je u vesla.Odborná úroveň velmi diskutabilní.Občas velmi překvapující články a občas slinty.
Důvodem toho všeho je skutečnost,že chybí ruka trhu.Popravdě řečeno proč se nevzdají dotací a nejdou do boje-příjmy z inzerce,kupující nemusí být jen včelař.

Není odvaha...
No a ta aktuální titulní stránka?? Spíš bych čekal,že uvnitř bude něco pro velké pány Smile Smile
Ono možná dobře tak, jak je. Tak může jenom získat jediný časopis na trhu.
Je to zvláštní, ale paradoxy fungují. Proti nikdy nelze předem říci, že katastrofický scénář není vlastně přínosem stejně, jako když požár v savaně spálí vše suché a staré a tím otevře přístup životadárnému slunečnímu světlu k půdě, kde má možnost vzejít nový život.
V redakci asi trochu polevili pozornost a tak se jim vloudily do tiskoviny kacířské myšlenky, pan Sedláček v článku na straně 10 píše, že si sám již dlouhá léta vyhodnocuje spad roztočů v zimní měli a následně se přiklání ke zvětšujícím se řadám kritiků vyšetřování zimní měli. Doslova píše: "Řádně si toto zapisuji již mnoho let a letní výskyt varroázy ZCELA JASNĚ KORESPONDUJE S TOUTO MOU POCTIVOU DIAGNOSTIKOU"

Jinak ještě stojí za zmínku výrazný úspěch kterého dosáhla redakce. Na straně 12 přílohy včelařství se doslova dočteme:
"Výrazným posunem ve funkci spolkového časopisu je využívání Centrálního informačního systému ČSV, kdy zveřejňování jubileí a úmrtí členů svazu nespočívá v oznámení jednotlivých základních organizací".
Nemohu se nepřipojit ke gratulacím.



Je ještě zajímavé si v příloze pročíst něco o kauze "Nasavrky". Zvídavý čtenář se dozví, že ač ČSV podává jedno trestní oznámení za druhým, ne a ne se dobrat nějakého pachatele. A pokuta 2,5 M se zde lakonicky zove: "ODVOD".
Docela se těším na komentáře p. Sedláčka, určitě má co dát. Záznamy o výskytu roztoče v měli (jednotlivých úlů) a porovnání se stavem v červenci - to snad dělá každý, nebo skutečně čekáte na výsledek laboratoře? Loni jsem zkoušel "sypající" včelstvo od jara také sypat, cukrem, a v červenci nebylo rozdílu.
Mně se Včelařství docela líbí, zprávy jsou celkem pochopitelné, už jsem jednou psal, že MV je až moc odborné. Některé provozní rady p. Slámy také nejsou k zahození (alespoň pro mě). B.
Našel někdo ve zprávách odborných komisí (příloha Včelařství 1/2016 str.129-135) zprávu chovatelské komise? Já jsem to prolistoval několikrát, a nic jsem nenašel.
Nejsem spokojen jak se ve Včelařství nepřehledně podává přehled jubilantů.

Dne 5.8.2015 jsem napsal do redakce Včelařství mimo jiné:
To je opravdu nad lidské síly v dnešní době výpočetní techniky seřadit ZO dle abecedy, následně dle abecedy seřadit jubilanty ? Potom by čtenář Včelařství měl informaci o jubilantech své ZO zjištěnu během několika okamžiků. To opravdu očekáváte, že někdo bude číst celé dvě strany jmen, aby zjistil, že jeho kamarád slaví narozeniny ?
Každý měsíc je takto podanou informací potištěn 1 list papíru v každém čísle, což váhově při nákladu cca 50 000 ks představuje 200 kg papíru měsíčně.
Kdo je zodpovědný za tento nenormální stav, kdy se i následné generace budou ptát, proč se jména jubilantů neřadila dle abecedy ?

Téhož dne jsme obdržel vysvětlení a vybírám podstatnou část :
Abecední řazení jubilantů by mělo být v čísle 9 15. Nemožné seřadit jubilanty podle abecedy není, ale jednoduché také ne. Členů svazu je už téměř 53 tisíc, někteří věk sdělovat nechtějí, někdy se do CIS zadávají nepřesné údaje a tak dále.

Vycházím z poučení našeho profesora *1913 , kdy 1961 nám vštěpoval : „ Tam, kde není patřičný řád, funguje neřád ! “

Máme redaktora, RR, PRV, RV, Komisi pro informatiku – všichni jsou asi spokojeni, tento stav jim nevadí. Nespokojený čtenář je označen za rozbíječe svazu.
Pro databázového kodéra je seřazení položek dle abecedy jedna z nejsložitějších operací.
(05.01.2016 9:26)Karel Mišoň napsal(a): [ -> ]Nejsem spokojen jak se ve Včelařství nepřehledně podává přehled jubilantů. . . .

Nic mi do toho není, ale mám dotaz. On to někdo čte?
To doufám, až mi bude 79 tak tam hodlám kvůli tomu vstoupit.
Pokud mě nějaká schůze přijme za člena.Cool
Referenční URL's