Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
v dubnovém čísle píše Jindřich Meduna o snůšce z thují - má někdo podobnou zkušenost ? jinak zajímavý článek... Wink
(16.03.2016 10:05)Kaprál napsal(a): [ -> ]I komunistický zlo bylo v konečným důsledku lepší než to co nás čeká...

Jak můžeš vědět co by nás čekalo?
Smile

To že se máš dneska tak dobře jak se máš a nemáš tady druhou severní Koreu - tak za to vděčíš rozumým komunistům, druhou volbu si nepřej zažít.
(26.03.2016 18:55)Marec napsal(a): [ -> ]v dubnovém čísle píše Jindřich Meduna o snůšce z thují - má někdo podobnou zkušenost ? jinak zajímavý článek... Wink

Vloni nám navštěvovaly včely tuje hodně, nikdy předtím jsem si toho nevšimnul a že by měly tuje medovici by mě ani ve snu nenapadlo. Z těch našich nosily pyl, aspoň myslím že JEN pyl.
(26.03.2016 20:25)KaJi napsal(a): [ -> ]tak za to vděčíš rozumým komunistům, druhou volbu si nepřej zažít.

Fotka rozumnýho komunisty by nebyla? Chtěl bych nějakýho zažít než umřu..může být i bývalý, těch je víc a všude
V podstatě ti, co na začátku osmdesátých let měli na výběr- buď to tady jednou budou muset pozavírat jak Jaruzelský v PLR a nebo chystat svobodné volby. Jsem rád že mezi velkým množstvím pitomců na obou stranách prošla ta druhá varianta. Celkem v klidu a v pohodě. I když dějiny nenaplánuješ, můžeš jen tlačit nějaký směr.
Pokud mě označíš za neinformovaného idiota (můžeš, nebyl by jsi tady prvníSmile ) tak si tady třeba nech od Kohouta zopakovat jeho příspěvek jak potkal někoho v kavárně a ti se divili že teď po nich komunisti chtějí aby rýpali do režimu. Třeba.
A když se porozhlídnu tady a na Slovensku /tehdy tomu šéfoval tady jeden Slovák. toho možná znáš Smile / tak si myslím, že nemusí toho rozhodnutí litovat. A Vernut a Kaprál tady můžou na jejich rozhodnutí svobodně nadávat a Valdice jim nehrozí. Smile
Dobry večer. Sháním články z časopisu včelařství číslo 11/1966 Referat z aktivu racionalizačních pracovníku v Bakově a číslo 3/1967 s nadpisem Vliv tvaru plastu na rentabilitu chovu včel. Děkuji za pomoc.
To chceš časopis,nebo oskenování. Oskenovat a poslat by musela dcera. F.V.
Pani Machová ukázala velice názorně v novym čísle včelařství svou názorovou konzistenci a dala též nahlídnout za pomyslný mastně ušmudlaný výstřih svých nízkých lidských kvalit:
"Nechtěla jsem původně do odborného časopisu, jakým bezpochyby včelařství je, psát informace o věcech negativních..."
a hned na opačném konci stránky stojí:
"Pokud k dohodě nedojde, pak starost o léčiva nechte ne nečlenech a pohlídejte si prostřednictvím dotazu u dozorového orgánu, tj. příslušné KVS, zda tento člen svou povinnost chovatele del veterinárního zákona splnil..."
Zřejmě má svaz ve svých řadách i vodborníky na udávání, když už o tom píše ryze vodborný články...
Aspoň vím po kom ti funkcionáři jsou.
Není udávání jako udávání.
Pokud mi bude někdo ohrožovat výsledky mojí práce a budu to o něm na 100% vědět, nejspíš to udělám taky.
Co uděláš?
Je fakt že kdybych byl výrobce a distributor "léčiv" v jedný osobě a věděl že mi někdo nechce "vodebírat", taky bych cejtil, že někdo ohrožuje vejsledky mojí práce. To je potom udání nasnadě. Doufám že jendnou příde doba, kdy státní veterináři budou tyhle samozvaný udavačský milicionáře posílat - a teď prosím za velké prominutí - rovnou do řiti!
(29.04.2016 14:59)vocho67 napsal(a): [ -> ]Není udávání jako udávání.
Pokud mi bude někdo ohrožovat výsledky mojí práce a budu to o něm na 100% vědět, nejspíš to udělám taky.

Máš pravdu. Taky to udělám a budu se na SVS na oplátku ptát zda sousední včelaři členové svazu léčily dle předpisů.
To bude mít KVS radost až se bude ptát každý na každého.
Stejně je budu odkazovat na evidenci dotací na léčiva na ústředí ČSV, aby si to tam zjistily sami s tím, že když si to objednávám, tak to asi použiji. Konec konců stejný předpoklad mají i funkcionáři svazu rozdávájící gabony a lahvičky. No a časová identifikace použití je stejně jen záznam - v paměti nebo jiném médiu, kterým je i papír a tedy pokud není prováděna pod dozorem úřední osoby jde jen a jen o nověřitelné info - tedy pouhá buzereační záležitost.
Lze však očekávat, že se v tom někdo vyžívá místo toho, aby byl opravdu včelaři užitečný radami a rozumnou metodikou.
Jenom doplním,neposílat dotaz po internetu.Použít telefon,mobil.Je vše nahráváno a tím pádem je nutno konat.A neposílal bych na okresního,
ale přímo na hlavního na kraji.Pak je to tutovka. F.V.
Njn, i udávat efektivně se musí umět ... Big Grin
Každá činnost má svou metodiku a logistiku ...
I o tom by mělo být "vzdělávání".
Možná by se na to našel i dotační titul.
Jiří
(29.04.2016 13:36)VaT napsal(a): [ -> ]Pani Machová ukázala velice názorně v novym čísle včelařství svou názorovou konzistenci a dala též nahlídnout za pomyslný mastně ušmudlaný výstřih svých nízkých lidských kvalit:
"Nechtěla jsem původně do odborného časopisu, jakým bezpochyby včelařství je, psát informace o věcech negativních..."
a hned na opačném konci stránky stojí:
"Pokud k dohodě nedojde, pak starost o léčiva nechte ne nečlenech a pohlídejte si prostřednictvím dotazu u dozorového orgánu, tj. příslušné KVS, zda tento člen svou povinnost chovatele del veterinárního zákona splnil..."
Zřejmě má svaz ve svých řadách i vodborníky na udávání, když už o tom píše ryze vodborný články...

Takhle to dopadá, když si ze svých členských řad vyberete někoho kdo nemá ani deset let včelařských roků praxe a nemá ani tolik včelstev co má prstů na jedné ruce, ale má pocit, že řídí zeměkouli.

Propagandistické heslo křižáckých výprav ČSV: Hlídej si svého nečlena!
(v případě svých velkých úhynů to v médiích sveď na nečleny - jako ukázala historie - křesťani snad vše sváděli na minoritní Židy - otravy studní).

Tak teď ještě aby jste převzali od křesťanů druhý level: buď přijmeš křest = členství nebo zemřeš!
nečlen to má těžké, a ten co konvertoval!? Wink
Milan Šimonovský správně přesunul debatu o názorech a postojích pí. Machové do ,,Aktuální dění v ČSV".
Tady bychom spíš měli hodnotit kvalitu včelařských článků v časopise.
Je otázkou jestli skutečně Milan přesunul debatu do správného tématu? Huh

Jestli nebylo lepší zůstat ZDE, když to bylo napsáno v časopisu a nebo jít do témat obsahujících: povinnosti včelaře, léčiva, normalizační praktiky v nešíření negativních informací po vzoru jak informovat o Černobylu a dalších informacích kde strana selhala a zdělovala by negativní informaci o sobě samé.
Mě spíš rozhodil úvodník - Je svaz odrazem stavu naší společnosti?

Nedokážu podle sebe posoudit společnost, ale za sebe s klidem můžu říct, že se nechovám tak jako vedení ČSV. Vedení ČSV mi připadá jako varoáza. Je to banda parazitů, kteří vysávají hemolymfu z hostitelského superorganismu s účelem se co nejvíce namnožit bez ohledu na zdraví toho svého hostitele, ale s ohledem jen na sebe samé. Nevím v jaké společnosti se pohybujou nejvyšší členové ČSV, ale já ve své blízkosti nikoho takových charakteristik neznám.
Referenční URL's