Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Časopis Včelařství
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Mi v Praze máme a pokud budeme psát bajku navrhuji
O malém oulovém brouku a včelanechovčanech
mě spíš dostal úkol legislativní komise řešit dvoje členstvíConfused
Místo výkladu stanov o majetkové odpovědnost statutárních orgánů se budou hrabat v neřešitelných sráčkách.
CO JÁ VÍM TAK HROZÍ U HODNĚ ORGANIZACÍ ZÁNIK, PROTOŽE SE ČLENOVÉ BOJÍ VZÍT FUNKCI VE VÝBORU:
STATUTÁRNÍ ORGÁN PLNÁ MAJETKOVÁ OPOVĚDNOSTExclamation
Co chceš, prostě výživný číslo. Smile
K tomuto číslu jsem se dostal - hniloba plodu- a jako netrénovanýho mě porazilo jen letmé čtení toho okolo.
Síla. To musí nechávat následky, pokud to někdo čte pravidelně.
Asi jako Tvorba neblahé paměti
Koukám, že je ve Včelařství "spousta legrace"....asi začnu kvůli časopisu litovat, že nejsem členem....Big GrinBig GrinBig Grin Takže poslední číslo "zaskočilo" za Dikobraz?Big Grin
Milane,
"nezaskočilo", tehdy jsem si Dikobraz kupoval podle nálady pro pobavení, Včelařství jsem si předplácel PNS dobrovolně, zprávy v něm krátké a většinou poučné. Dnes členům ČSV na Včelařství z větší části přispívá stát, je to " členská výhoda", ovšem kdo je mimo ČSV - nemůže si Včelařství dobrovolně koupit.

Rotačky potisknou papír a mnoho členů ani nečte. Pokud staří mají ještě pamět, nemohou věřit napsanému. Mladí musí živit rodinu, nemají čas číst sliby, že nyní bude vše jinak. Bláhoví, kteří uvěří.
Kam se všechno podělo? Huh

Co si administrátor představuje, že se v tématu má psát a probírat, když příspěvky s otázkami k článkům ze Včelařství odstraní?

Děkuji za vysvětlení.

Jaromír
Včelařství je dostupné na ulož to zároveň s vyjitím čísla dokonce nyní v pdf, stahuji jej po několik let zdarma, skenování bylo pracné. Zdá se, že o obsah je zájem nejenom u členů.
Hlavně u těch co mají nízký tlak. Cool
(12.05.2016 19:00)NB1 napsal(a): [ -> ]Kam se všechno podělo? Huh

Co si administrátor představuje, že se v tématu má psát a probírat, když příspěvky s otázkami k článkům ze Včelařství odstraní?

Děkuji za vysvětlení.

Jaromír

Jaromíre, byly to už takové plky, které se už nevztahovaly k časopisu, že jsem je dal do tématu Jen tak.
Aha, škoda. Tam moc nechodím, tak nemám šanci, že se najde někdo kdo mě nasměruje na zákon o včelách.

Ale ještě, že nejsem admin já. Smile

buď bych mazal plky soukromého typu, časopis mám ve schránce, mám ve schránce časopis Včelařství a časopis Moderní včelař

a nebo bych nemazal nic, protože co osobně považuji za plky můžou druzí považovat za dobrou tému a i kdyby skutečně šlo o plky tak bych jim založil téma volné plkání o časopisu Včelařství a nastavil v pravidlech co v tématu časopis Včelařství je povoleno a co zakázáno a odkazoval do patřičných plkacích témat.
Podle editoriálu by se mohlo zdát, že časopis začíná blýskat na lepší časy. Jednak je tam zmínka vo tom, že ČSV obývá spoustu "vykuků, vychytrálků a vyčůránků". A druhak je na samém konci textu smělá výzva k bojkotu dotací.
Na dalších stranách se to naštěstí vrací do normálu.
Např pí Machová se svěřuje s niternými pocity, které její křehkou včelařskou duši provázely při stáčení prvního letošního medu do přesnídávkovejch sklenic a zároveň jedním dechem o pár vět později píše, že v sekretariát je plnej neschopnejch flákačů a celej tenhle sourodej sebeobbnažující skvost je nazvanej "O trpělivosti".
Nemůže samozřejmě chybět komerční prezentace gabonů od marketingovýho mága VÚVč pana Kamlera.
No a pan Tůček se v článku o moru přiznává ke svým piromanským sklonům, že by chtěl pálit daleko víc, ale bohužel podle současné legislatívy se to vobčas nesmí.
Takže standard.
Včera jsem se dostal k pročtení časopisu. Jen bych chtěl upozornit začínající včelaře, že na titulní stránce červencového čísla je znázorněna činnost, jak se nalévat cukerný roztok nemá. Té včelařce teče cukr hned vedle úlů do kopřiv. Zadělává si na loupež.
Kopřivy vedle úlů na titulce? Ty jo, já myslel že jenom já. Smile
A na mě sis nevzpomněl?
kopřivy jsdou letos trendy, aby vynikla ta "bílá orchidej"
I ty máš zanedbané včely? Cool
v čísle 9/2016 právě dorazivším do schránky je na straně 295 pod titulkem "Krabice na obecních úřadech by měly zmizet" uvedena informace, že ČMCHS má zajistit zavedení údajů o stanovištích včelstev do LPIS, kde k datům budou mít přístup zemědělci, aby mohli včas informovat včelaře o postřicích apod ...
Pominu stav, kdy za poslední roky žádný zemědělec na obecní úřad u nás žádné postřiky nehlásil a rovnou řikám, že takto to tedy NECHCI...
to už rovnou můžou vyvěsit na nástěnku, kde mi můžou krást včelstva !!!
Co na to říkáte ?
Pani Machová konečně nahlas řekla pravdu - Mladoboleslavský se voddělili ovd svazu pouze skrzevá prachy a ještě navíc nabádaj ostatní na internetu ke stejnejm levárnám!

Další překvapením je článek od pana Kamlera o tom jak se správně věší papírky do úlu při fumigaci, slyšel sem, že si články ze Včelařství vo tom jak správně fumigovat vystřihuje, čísluje a tapetuje s nima byt, zatim jich má asi jenom kolem dvou stovek takže vytapetoval jenom botník a kus vobejváku.

No a za zmínku stojí i závěr poutavě lyrického dadačlánku článku jakéhosi pana Šmída z RV, který nabádá:
"Buďmě si opravdovými přáteli. Mějme svůj rozum a nepodléhejme tendenčním výjevům revolucionářů, kteří pro zdar nesmyslného dokáží překroutit každou skutečnost, i když byli její součástí"
Docela by mě zajímalo co pan Šmíd bere a kde se to zhání.
Šmíd bydlí na Václaváku a tím pádem je na bíledni, kam asi pro ten matroš chodí. Eném to dávkování ještě nevychytal! Confused
VaT- jsou lidé kteří se rádi nechávají oškubat /píši Masochysti - proto ,že si nedokáži vzpomenout na to správné slovo k penězům/,
a pak jsou lidé - kteří už takové kecy,hrabání peněz - malá domů a nejdříve JÁ pak ................ a potom možná ..........
A proto už pohár přetekl - a naše blahoslovená - to musí nějak, okulantně, vysvětlit.A v tom je dlouhodobě kabrňák./viz poslední
volby - Včela ........./
Kdyby totiž místo ........ řekla pravdu - co myslíš ,že by nastalo? F.V.
Referenční URL's