Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Nejlevnější přířezy a hotové rámky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
(29.01.2018 11:58)Anna napsal(a): [ -> ]... Děkuji za každou radu Smile
A nejakou prepravni sluzbou by to neslo poslat?
Sice to neco stoji, ale zase by to byly osvedcene ramky a tudiz jistota.
Dobry den.
Dopytujem výrobcu/dodavateľa prirezov z Moravy pohraničia SK (linia po Brno- Olomouc) k miru ramku 390x159mm, horni loučka delka 415mm+ frezovana 3mm dražka , bocni raminka hrubky/tloustka 10-12mm k sponkovani dratu typ rovne resp. Hoffman., š 25-27mm.
2.
prirez 390x 300mm horni loučka d 415mm drazka, tlouska horni 19mm, š 25-27mm. Bocni ramena h 10-12mm typ hoffman.
3. Prirez 390x350mm horni loučka 415 ako v bode 2.
Širka horni a dolni loucky stejna.
Mate typ ?
Zdravim, nevíte nekdo kde by se daly sehnat hotove ramky i s vypletem pod 20 kc? A samozrejme kvalitni. Jsem ze zlinskeho kraje, ale muze byt z jakehokoliv kraje, postovne neni problem pri kvalitni praci. Diky
Pod 20? Běžná cena je 13-14kč Smile
(12.02.2018 18:57)Kamila napsal(a): [ -> ]Zdravim, nevíte nekdo kde by se daly sehnat hotove ramky i s vypletem pod 20 kc? A samozrejme kvalitni. Jsem ze zlinskeho kraje, ale muze byt z jakehokoliv kraje, postovne neni problem pri kvalitni praci. Diky

Zkuste www.drevovyrobakotrla.cz
Ahoj,
Neměl by někdo tip, kde by se daly sehnat přířezy na rámky 39x24 se šířkou louček 27-28mm? Nejlépe OL kraj nebo Brno.
Děkuji
Optej se zde, bral jsem minulý týden 1000 ks a jsem spokojen, vyrobeno do týdne po objednání.
Zde je telefon 603255786
Hoši zeptám se na takovej detail. Já si nechal vyrobit 1000 rámků a ty rámky mají spodní loučku mezi těma bočníma, což jsem nikdy nikde neviděl. Má to nějaký důvod, proč se to dělá tak, že je dycky ta spodní v přesahu přes ty boční a né naopak?
Úspora dřeva.Cool
Kde vidíš tu úsporu?
Luky podľa môjho názoru je to o pevnosti spoja, ak dolná presahuje cez bočné, dá sa "začapovať", teda má spoj na čap, tvoje rámky som pochopil, že bočné latky sú len o dolnú pribité zboku, či ?Cool

výrobca zníži pracnosť, nemusí frézovať osadenie (čapovanie)...
já myslím, že důvod je jednoduchost stloukání rámku - zkuste si to stloukat doma na stole jako většina včelařů a rozdíl je jasný ....
JJ jediný co mě napadlo, že se to musí blbě stloukat. Spoje jsou v obou případch stejný, žádnej čep tam neni ani u jednoho. Zajímalo by mě, jak to sponkoval.
(13.02.2018 18:41)Louky napsal(a): [ -> ]Hoši zeptám se na takovej detail. Já si nechal vyrobit 1000 rámků a ty rámky mají spodní loučku mezi těma bočníma, což jsem nikdy nikde neviděl. Má to nějaký důvod, proč se to dělá tak, že je dycky ta spodní v přesahu přes ty boční a né naopak?
??? Neviem čo Louky popisuje.
"presahuje cez bočné"? to akože tupý spoj s tým že spodná latka bude pritlčená zospodu k bočným? Nepopisuje frezovanie, čapovanie.
Mám pocit že rozmer 39x24 (Louky má uvedené v profile) sa drátkuje zvisle a potom ten tupý spoj "zospodu" postačuje a zbytok pevnosti odnesú drátky. Tak som to robil s B-čkami. (Používam nerezový napnutý drôt.)
Napadá mě výhoda při vodorovném drátkování, přitáhnou se boční loučky ke spodní.
No jo mám svislé drátkování, tak doufám, že mi to ta jedna sponka z boku boční loučky do spodní udrží.
Při spoji natupo by bylo asi lepší mít spodní loučku mezi bočními a stloukat z boku - nehrozí vytažení hřebíčků při dolování rámku z nástavku nahoru. Ale mám to taky přibité zespodu - hromadné stloukání ve formě. Štelovat tam na výšku spodní loučku a sponkovat zboku by se mi nechtělo. Takhle se na to jen naplácají shora, nafičí se tam sponky a práce ubývá. Pevnost je dostatečná (ale mám jen 39x17). Dávám poloviční spodní loučky (10x10 mm), na 1 sponku na každé straně. Nahoře šíře 20-25 mm (značná benevolence, dávám "do hřebenů"), na 2 sponky na každé straně natupo. Takové rámky se dají dělat opravdu z lecčeho co dům dal a zpracuju spoustu různých odřezků prakticky zadarmo. Nejlevnější přířezy a hotové rámky Wink

Jo a i nedrátkované stále drží.
Ahoj,
mám otázku, nechcem začínať nové vlákno, tak píšem tu.
Prírezy na rámčeky kupovať nechcem, hotové sú pre mňa drahé, tak si ich vyrábam sám.
Moja otázka: aký význam má šírka dolnej latky na rámčeku, prečo má byť užšia?
Ďakujem za odpovede.
Včely vnímají tu širokou plochu spodní loučky jako dno, podlahu úlu, a skončí se stavbou na včelí mezeru nad tím. U úzké laťky pokračují se stavbou až k ní, a k plástu jí připojí.
(15.05.2018 11:24)zoltan19 napsal(a): [ -> ]Ahoj,
mám otázku, nechcem začínať nové vlákno, tak píšem tu.
Prírezy na rámčeky kupovať nechcem, hotové sú pre mňa drahé, tak si ich vyrábam sám.
Moja otázka: aký význam má šírka dolnej latky na rámčeku, prečo má byť užšia?
Ďakujem za odpovede.

U nízkých nástavků při kontrole rojové nálady jen nástavek otočím na bok a díky užším dolním loučkám vidím jak na tom včely jsou. (Hodně misek - měl bych se pořádně podívat; málo misek - netřeba řešit)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
Referenční URL's