Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Škodlivosť 5G pre včely
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Tak už máme 5G tady a jeho povolení provází řada podivností
- testují ho v sociálně slabém Jeseníku,
- rada města při schvalování obešla hlasování v zastupitelstvu,
- velká nevole občanů z různých směru volající po místním referendu, které politici odmítli s tím, že není o čem hlasovat

Jak rozdílný přístup o proti - Bruselu, který pro zdravotní rizika zakázal umístění 5G síti ve městě (i když je zde cítit jakási pachuť pokrytectví, neboť to byla rada evropské unie, která nejvíc lobovala za 5G sít)..
Hned po začátku pandemie se tu objevilo video, kde nějaký starý doktor tvrdil, že nejvíc nakažených a mrtvých bylo právě v zemích s nejvyvinutějšími sítěmi 5G. Ví někdo, zda taková souvislost existuje prokazatelně a nebo to byly jen bláboly starce?
Zastánci v souvislosti se zářením hovoří o této šabloně (o které se hádáme i u včel) oxidační stres = snížení přirozené imunity organismu = větší množení virů. Došlo to tak daleko, že v Anglii oragnizovaně pálí stožáry 5G, YT a FB cenzuruje veškeré videa o tomto jako fake news.

Ať je to jak chce. Nepotřebuji rychlejší internet v mobilu než mám, nepotřebuji internet věcí aby mi někdo na dálku otevíral místo klíčem dveře, nepotřebuji ani rychlé porno a hry v mobilu, nepotřebuji aby moje domácnost komunikovala s jinou domácností v rámci šíření signálu, nepotřebuji pro svoje bezpečí více kamer bez kabelů položených v ulicích ani drony a Muskových několik tisíc statelitů pro 5G nad hlavou ani chytřeší televize a lavičky v parcích pod stromy... naopak, chci si od těhle věcí odpočinout, pro mě to tohle nemá žádnou přidanou hodnotu.
Kdyby natočil spot o medu jak je dobrý a jak ho použít v kuchyni, tak bych ho i pochválil.

Viditelně to video je po přečtení tohoto tématu snad překonané. Poenta v tomto vlákně skončila někde u měřitelnosti vysílání včelstvem a tím, že není 5g jedna frekvence ale celé pásmo frekvencí na kterém zařízení komunikuje a to přepíná modulaci podle kvality spojení a množství připojených zařízení. Takže být v prostoru několika tisíc souběžně běžících spojů byť o síle několika mW už může být na organismus v součtu trochu kladivem na zdraví. A včelstvo je také organismus.
Gupa - asi překvapím. Považuji Tě za dobrého včelaře, jehož příspěvky se vyplatí číst. Mnohdy bych Ti dal za včelařské příspěvky zelený palec. Protože jsou na mě někdy moc odborné , zelený palec nedám, když nemůžu posoudit, jestli je vše do puntíku OK.
To že se neshodneme tady nebo v technickém detailu zázračného úlu, nepovažuji za problém. Prostě diskuse.
Když se vrátím k videu z odkazu, nedivím se, že v něm vidíš to co vidíš, vzhledem ke svému přesvědčení. Z mého pohledu (přesvědčení) je ve videu zjednodušeně řečeno to, co jsem se snažil taky zjednodušeně popsat já. Srozumitelně pro co největší počet lidí.
Co se týká včel. Budoucí vysílače na největší frekvenci s krátkým dosahem včely mimo města neohrozí. Včely v přírodě, na vesnicích budou mimo dosah. Souhlas? Tyto vysílače budou na každém paneláku, na každém rohu, ale nikoliv na každém desátém stromě v lese nebo na každé mezi. Ani vesnice tím pokrývat nebudou, nedělali to ani do teď. U nás vesničanů to pro operátory není ekonomické. V lepším případě bude venkov pokrytej nižší frekvencí s delším dosahem.
Inu, kdo se bojí 5G, musí do lesa!
To jseš teda pěknej Pokrytec....
Možná škodlivost v lese je malá nebo žádná a ve městech se s tím holt smíříme.Takze je podle tebe vlastně výzkum zbytecnej.No a právě pro tyhle názory jsme jako lidstvo tam kde jsme.......
(27.05.2020 8:34)Miroslav Vochozka napsal(a): [ -> ]Budoucí vysílače na největší frekvenci s krátkým dosahem včely mimo města neohrozí. Včely v přírodě, na vesnicích budou mimo dosah. Souhlas? Tyto vysílače budou na každém paneláku, na každém rohu, ale nikoliv na každém desátém stromě v lese nebo na každé mezi.

Nesouhlas.
Stačí se podívat na aktuálně v médiích propíraný Jeseník. Prostě lidí je tam 10t, je to město a když hledáš stanoviště, vše je ve městě. A zkus si přiblížit Prahu. Stanoviště na stanovišti. Otom píšeš?

Včelstvo reaguje každé jinak a je v podstatě citlivé na vše. Oto půjde zastáncům takových experimentů schovat se za tu hromadu jedů a politických a právních šachů a vyjde jim to. Včelař je v podstatě na odpis, to co probíhá, že se nacpe trocha peněz do dotací aby se rozjel miliardový obrat ve včelařství je jen malou ukázkou. Moc velkou hodnotu včelařství a včela nemá ve srovnání se zájmy finančních skupin a investorů co řídí běh a vývoj. Vyvíjí totiž mnohem větší finanční motivaci a "slapovou sílu" na politiky. Jenže o politice je tu zakázáno na fóru diskutovat. Ikdyž vše včelařské ovlivňuje.
Kdybych žil ve městě, zajímal bych se o jiné věci, které mají prokázaný vliv na zdraví všeho živého. Stačí jen do města přijet, nadechnout se, rozhlédnout. Smradlavá auta, prach z brzd, drobné částečky z pneumatik a téměř v každém autě jen jeden člověk. To je to, co mi vadí, co vidím, co je jisté. A nejen ve městě.
Jestli jsem pokrytec ohledně 5G? Nevěřím ve škodlivost 5G, když bude v místě mého bydliště, budu rád. Asi bylo vhodné do prvního příspěvku dát pár vyšklebených smajlíků.
Pokud výzkum prokáže jednoznačnou škodlivost, omluvím se, sklapnu.
Nemám v plánu tady zase mařit čas, jen jsem upozornil na zajímavé srozumitelné video, pro vyvážení obou názorových stran.

Zatím mi to připadá jak první instalace vynálezu Prokopa Diviše.

Gupa - 10t je pro mě hodně velké město. Respektuji Tvůj názor.
KTM

Souhlasím s tebou kromě toho, že je Vochozka pokrytec a nebylo to na červený palec. Z jiných jeho příspěvků je jasné, že to je slušný člověk, tady jen malinko uklouz. Kdo jsi bez viny, hoď kamenem.

Prostě já na pana Vochozku tak přísný nejsem. Na něho ne.

Příspěvek jsem skoro celý vymazal, bystřejší pochopí proč a ti ještě chytřejší se podiví, že jsem vůbec nějaký psal

Najednou vidím, že gupa napsal paralelně to samé co já vymazal. 5G zavedou, protože to chtějí majitelé zeměkoule a ti, kterým se bude rodit ještě víc dětí s ADHD a dalších desítek šodlivých věcí, které dnes ani neumíme ještě rozpoznat, budou hýkat nadšením a dokonce to budou vyžadovat. Arnošt Lustig si jednou postesknul, že v Osvětimi byl vězněn s lidmi, kteří se rozčilovali když se nacisti opozdili s jejich zplynováním, že na světě má být pořádek a řád a harmonogramy se mají přesně dodržovat. Kdykoli narazím na toto, ihned si na již zesnulého pana Lustiga vzpomenu.

Možná jsem měl vytečkovat název koncentráku, možná i Lustiga, možná sám sebe...
Pomatený kádrovák se probral ze sna.
Pane Vochozko, nevím, zda jste četl Kunderu. Víte, je tady ten jeho paradox. Nemáme víc životů a neběží paralelně vedle sebe a tudíž nemůžeme zpětně posoudit, která rozhodnutí byla správná a která zhoubná, máme totiž jenom jeden pokus a ten musí vyjít dobře.

Co mě, který byl proti 5G, bude platné vaše pokání, když už dojde k nevratným důsledkům?

Navíc o jakém výzkumu píšete? O tom, který platí ti, co se snaží prosdadit 5G? Aha, ten bude jistě velmi objektivní a důvěryhodný. Navíc už je dávno rozhodnuto.
Nechápu to čertění se nad 5G, když ve stejném pásmu tu již léta fungují jiné systémy. V každé vsi jsou radary pro měření rychlosti a "svítí" při tom cíleně na vás. Většina nových aut má adaptivní tempomat a ten pracuje také na podobných frekvencích a nikdo se kvůli tomu nehroutí, možná s takto vybaveným autem jede aktivista zbořit anténu 5G.
Když před lety stavěli vysílač Cukrák, potom Praha -město, ještě potom první vysílače pro mobilní telefony- čím lidé argumentovali ? Elektromagnetický smog, všude krátkovlnné / nechytejte mě za slovo / záření, dopad na zdraví, růst rakoviny ..Stavělo se, odpůrcům navzdory , argumenty neargumenty . Pokrok nezastavíš, nárůst nemocí včetně rakoviny, zdá se, taky ne. Můžeme si vybrat , kdo měl pravdu, tu se stejně nikdy nedozvíme.Jen jedna zpráva, zapadla v záplavě jiných- první město na světě pokryté sítí 5 G prý byl Wuchang...
Pane Holube zajímá mne zda to co tu tvrdite tak tvrdite z nějakého vám prospěšného důvodu,nebo pouze z neznalosti.To co uvádíte je naprostej nesmysl a zavádějící porovnání.
Zeptejte se jakého koli dopravaka a ten vám poví že jejich radar pracuje jeden a pouze na 34GHz a 34,3GHz navíc to vůbec není srovnatelné protože výkon policejního radaru je v řádech jednotek mW kdežto antény 5G jedou min.v desítkách spíše 100 jednotek.Stacionarni měřiče rychlosti pracují na podobné frekvenci jako policejní radary a vývěv se to nepřibližuje 5G.A to je obrovský rozdíl.To samé "safty radary,adaptivní tempomaty v autech jejich výkon je minimální a rozhodně ne na frekvenci 5G jen si honem nevzpomenu na jaké,ale lehce se to dá dohledat.Uz jsem to našel a je to kolem 77GHz takže úplně mimo.Zjevne vůbec nerozumíte jaký je rozdíl mezi "podobnými frekvencemi"..A právě proto je v tom takovej bordel protože lidi co o tom absolutně nic nevědí hodnotí,tak jako vy.
Já o tom vím z mého pohledu taky prd ale aspoň netvrdím doslova nesmysl jako vy.
Zlatej Mlha !!!! Ví o čem píše,umí vysvětlit a člověk pak ma nad čím přemýšlet i když s ním nemusí nutně souhlasit.
Já bych na pana Holuba snad ani nereagoval, vážně myslíš, že tomuto typu lidí jde o diskuzi?
(27.05.2020 16:42)KTM napsal(a): [ -> ]Pane Holube zajímá mne zda to co tu tvrdite tak tvrdite z nějakého vám prospěšného důvodu,nebo pouze z neznalosti.To co uvádíte je naprostej nesmysl a zavádějící porovnání.
Zeptejte se jakého koli dopravaka a ten vám poví že jejich radar pracuje jeden a pouze na 34GHz a 34,3GHz navíc to vůbec není srovnatelné protože výkon policejního radaru je v řádech jednotek mW kdežto antény 5G jedou min.v desítkách spíše 100 jednotek.Stacionarni měřiče rychlosti pracují na podobné frekvenci jako policejní radary a vývěv se to nepřibližuje 5G.A to je obrovský rozdíl.To samé "safty radary,adaptivní tempomaty v autech jejich výkon je minimální a rozhodně ne na frekvenci 5G jen si honem nevzpomenu na jaké,ale lehce se to dá dohledat.Uz jsem to našel a je to kolem 77GHz takže úplně mimo.Zjevne vůbec nerozumíte jaký je rozdíl mezi "podobnými frekvencemi"..A právě proto je v tom takovej bordel protože lidi co o tom absolutně nic nevědí hodnotí,tak jako vy.
Já o tom vím z mého pohledu taky prd ale aspoň netvrdím doslova nesmysl jako vy.
Zlatej Mlha !!!! Ví o čem píše,umí vysvětlit a člověk pak ma nad čím přemýšlet i když s ním nemusí nutně souhlasit.
Jsem-li 1 metr od lidaru či policejního radaru, tak stejné zatížení dostanu od 100x vyššího výkonu, který bude vzdálen 10 metrů.
(27.05.2020 16:53)tom.50 napsal(a): [ -> ]Já bych na pana Holuba snad ani nereagoval, vážně myslíš, že tomuto typu lidí jde o diskuzi?

To myslíte vážně?
(27.05.2020 9:40)gupa napsal(a): [ -> ]Stačí se podívat na aktuálně v médiích propíraný Jeseník. Prostě lidí je tam 10t, je to město a když hledáš stanoviště, vše je ve městě.
Kontrolní otázka: víš prosím na jakých frekvencích to 5G v Jeseníku jede? A kde všude se ještě testuje 5G?

(27.05.2020 16:42)KTM napsal(a): [ -> ]kdežto antény 5G jedou min.v desítkách spíše 100 jednotek.
Kontrolní otázka: Vyzářený výkon se měří buď ve wattech (W), nebo v decibelech nad miliwattem (dBm), kdysi se používala jednotka neper nad miliwatem Npm. O jednotkách jsem nikdy neslyšel. Navíc jaké jsou výkony vysílačů 2G, 3G, 4G, 5G se zde v diskusi již psalo, proč si to nedohledáte a zase jen házíte hausnumera?

(27.05.2020 16:42)KTM napsal(a): [ -> ]rozhodně ne na frekvenci 5G jen si honem nevzpomenu na jaké,ale lehce se to dá dohledat.Uz jsem to našel a je to kolem 77GHz takže úplně mimo.
Kontrolní otázka: v tomto příspěvku se zde píše o škodlivosti milimetrových vln, pak se tu zase uvídí jak jsou neškodná. Jak si to máme vysvětlit?
Zase se si tu chcete mesic otkoukat o hlavu cisla a frekvence? Ponechme stranou skodlivost. Necht zastanci 5G napisi v cem prevazuje ona vyhodnost 5G? Konkretne. Rychlejsi robotizace v tovarnach - ztrata prace pro lidi. Rychlejsi internet - vice zavislosti. Internet veci, kamery, drony, chytra domacnost- vice sledovani. Kdyz pominu zdravotni stranku (a ta je pro me sakra dulezita) je 5G v podstate pokrok namireny proti obycejnym lidem.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Referenční URL's